KLUB I RESTORAN AKADEMIJA 28

Bioskopi Beograd

Adresa: Nemanjina 28
Beograd Telefon: 011/3619-342, 3621-787
E-mail: akademija28@yahoo.com
Sajt: www.akademija28.com

4/ 5stars

Klub Akademija 28 se nalazi u samom centru grada, na uglu Nemanjine i Ulice Svetozara Markovića. Klub je nastao 1991. godine kao multifunkcionalni prostor, koji svojim gostima pruža širok spektar usluga. U ponudi imamo gotovo sva strana i domaća pića po krajnje pristupačnim cenama, a posebno izdvajamo preko četrdeset vrsta koktela. U svom asortimanu imamo i hranu, a na meniju su pice, topli sendviči, slatke i slane palačinke, hladne salate, voćni kupovi... 

Prostor je klimatizovan, a prijatnom ambijentu doprinosi blago osvetljenje, kao i slike najpoznatijih svetskih džez muzičara, koje krase zidove našeg kluba. Svojim gostima smo omogućili besplatan pristup wireless internet konekciji, što je posebna pogodnost za studente i poslovne ljude. Ljubitelji sporta mogu pratiti najvažnija sportska dešavanja na velikom video bimu.

U sklopu kluba Akademija 28 nalazi se galerija Akademije 28 sa redovnim postavkama, koje se menjaju svake dve nedelje, tako da posetioci uz hranu i piće mogu uživati u slikama naših poznatih likovnih umetnika. Ono po čemu je klub Akademija 28 definitivno postao prepoznatljiv jeste bogat muzički program kako u standardnim terminima, tako i u terminima rezervisanim za specijalne nastupe. Zimski period je udarni, po pitanju svirki, koje se održavaju gotovo svako veče.

Muzičkim programom dominira džez i evergrin, a vrlo često se može čuti i sving, bluz i latino ritmovi. Kako bismo svojim gostima obezbedili vrhunski provod , trudimo se da odaberemo izvođače i bendove koji su najbolji su svojoj branši. Možemo sa sigurnošću da kažemo da nema imena, koje nešto znači na domaćoj džez sceni, koje nije nastupalo u našem klubu.