HIRURGIJA DR DRAŠKOVIĆ

Bolnice Beograd

Adresa: Braničevska 13, Vračar
Beograd Telefon: 011/344-8547, 011/344-8541, 060/344-8541
E-mail: office@hirurgija-draskovic.com
Sajt: www.poliklinikadraskovic.com

4.5/ 5stars

Specijalna hirurška bolnica „Hirurgija dr Drašković" se nalazi u Beogradu u neposrednoj blizini Hrama Svetog Save u Branićevskoj ulici br. 13.

Specijalna hirurska bolnica „Hirurgija dr Drašković" obavlja hirurške intervencije po principima jednodnevne hirurgije u lokalnoj anesteziji i sprovodi savremenu dijagnostiku iz domena mikrobiologije.

Jednodnevna hirurgija podrazumeva obavljanje planiranih hirurških intevencija sa zadržavanjem pacijenta od samo nekoliko sati posle operacije.

Specijalna hirurska bolnica „Hirurgija dr Drašković" nastala je razvojem Hirurške ordinacije „Dr Drašković“, koja je tokom više godina postojanja postigla značajan renome u pružanja hirurških usluga pacijentima.

Počelo se sa opštom i vaskularnom hirurgijom, a danas je Specijalna hirurška bolnica „Hirurgija dr Drašković" moderan Centar za jednodnevnu hirurgiju.

U njoj se vrše pregledi, dijagnostikuju i operativno rešavaju mnoge bolesti iz vaskularne, opšte, plastične hirurgije, urologije i ginekologije.

U sastavu Specijalne hirurške bolnica „Hirurgija dr Drašković" radi i moderna mikrobiološka laboratorija, koja je svojim sadržajnim radom upotpunila delatnost svih pobrojanih medicinskih usluga.

Sa ponosom ističemo da je danas specijalna hirurska bolnica „Hirurgija dr Drašković"  jedan od pionirskih stubova moderne jednodnevne hirurgije u zemlji, a naroćito u privatnoj lekarskoj praksi. Poseban interes Specijalna hirurska bolnica „Hirurgija dr Drašković" je uvođenje novih procedura u rutinsku hiruršku praksu, tako da danas imamo nekoliko operacija koje se trenutno mogu uraditi samo u našoj bolnici.
Posebno ističemo uvođenje novih metoda iz domena vaskularne hirurgije ( u hirurškom lečenju proširenih vena, hemoroida, rana) i plastične hirurgije i ortopedije.

Pacijenti sa proširenim venama odlaze operisani svojim kućama odmah, bez zadržavanja ili ležanja u bolničkom krevetu zahvaljujući TLA anasteziji (tumescenslokalna anestezija, prvi put primenjena u zemlju u našoj Poliklinici pre 7 godina ). Ovo se odnosi i na klasične operaicije vena, a ne samo na operacje bez reza (radiotalasi, laser i vodena para).

U okviru opšte hirurgije razvijena je THD procedura trajnog rešavanja hemoroida, koja se danas smatra standardnom metodom u trajnom lečenju hemoroidalne bolesti. Posle školovanja dvojice naših hirurga u Rimu , rutinski se primenjuje THD metoda , kojom se trajno rešava hemoroidalna bolest.

Preko 500 operisanih pacijenata sa hemoroidalnom bolešću garancija je uspešnosti THD metode.

Po našim saznanjima i dalje smo jedina ustanova u zemlji u kojoj se primenjuje THD operacija.

Uvećanje dojki putem vakuuma i transfera sopstvene masti (BRAVA breast sistem ), ekskluzivna je operacija Poliklinike na prostoru bivše Jugoslavije koja je uvedena u rutinsku proceduru posle školovanja plastičnog hirurga u Majamiju ( USA ).
Pored toga, rade se i klasične operacije povećanja dojki ugradnjom najkvalitetnijih silokonskih proteza.
Pažljiv odabir hirurških grana kojima se bavimo i priključenje mikrobiološke laboratorije stvorilo je mogućnost otvaranja novih Centara u okviru Specijalne hirurške bolnice „Hirurgija dr Drašković".

Centar za seksualno prenosive bolesti raspolaže svim kadrovima i kapacitetima da se ove bolesti dijagnostikuju i adekvatno leče.

Centar za podmlađivanje primenjuje standardne neinvazivne (fileri, botox, mezoniti, PRP ) ali i nove metode ( transfer sopstvene masti, PRP metoda- podmlađivanje sopsvenom plazmom).

Centar za rane je novo „odojče“ Specijalne hirurške bolnica „Hirurgija dr Drašković" koje je formirano da bi se zadovoljila sve veća potreba pravilnog lečenje pacijenata koji imaju rane bilo koje etiologije.Mi možemo dijalnostikovati, lečiti i hirurški rešiti ranu.
Centar za vaskularne pristupe za hemodijalizu postoji godinama u okviru naše Poliklinike.

Budućnost Specijalne hirurške bolnice „Hirurgija dr Drašković" je određena dosadašnjim radom.

Rukovodeći tim Specijalne hirurške bolnice „Hirurgija dr Drašković" ( prim.dr Nada Drašković, mikrobiolog-virusolg i prim. dr sc med. Miroljub Drašković, opšti i vaskularni hirurg) u budućnosti će insistirati na još većem podizanju novoa stručnosti osoblja i kvaliteta usluga i učiniti da pacijentu svaki susret sa Specijalna hirurška bolnica „Hirurgija dr Drašković" bude lepa uspomena.

Stručni tim: ekipa lekara sa VMA i Kliničkog Centra Srbije.

Sajtovi:

www.poliklinikadraskovic.com

www.operacijahemoroida.com

www.hemoroidi.me

www.operacijavena.com

www.povecanjegrudi.com