RESTORAN SVETI NIKOLA

Domaća kuhinja Beograd

Adresa: Bulevar kralja Aleksandra 232, Zvezdara
Beograd Telefon: 011/2404-627, 063/25-33-66
Sajt: www.restoransvetinikola.co.rs

4/ 5stars

Restoran Sveti Nikola otvoren je 1991. godine. Vlasništvo je porodice Vujnović i svoju kulinarsku i vrhunsku ugostiteljsku ponudu oslanja na iskustva koja potču iz porodične tradicije bavljenja ugostiteljstvom od 1950. godine. Nikola Vujnović i njegova supruka Mileva su, pre otvaranja ovog restorana dugi niz godina proveli u renomiranim beogradskim restoranima (Lipov lad, Starac Vujadin, Madera...), a Nikolina braća se takođe uspešno bave ugostiteljskim poslom (Mala banka, Proleće i Park). Nikola, legenda Bulevara, sve više vremena provodi sa unučićima a sin, Dušan (treća generacija), nastavlja porodičnu tradiciju bavljenja ugostiteljskim poslom.
Restoran Sveti Nikola je restoran nacionalne kuhinje, prava srpska kuća. Odlikuju ga spoj tradicionalnog gostoprimstva pravih domaćina i vrhunskih kulinarskih kvaliteta. Enterijer restorana odiše duhom srpske kafane i srpske tradicije. Mnoštvo sitnih detalja daje Vam osećaj da se nalazite u najtoplijem domu. Na zidovima su stare požutele fotografije, uramljene u drvene ramove i stari predmeti koji mnoge, malo starije goste, podsećaju na detinjstvo a one mlađe na odlaske kod svojih baka i deka.
Međutim, ono što je kod restorana najbitnije, hrana, takođe je na zavidnom nivou. Restoran je prepoznatljiv po domaćoj kuhinji i specijalitetima pretežno srpske kuhinje, koja bude Vaša gastronomska čula. Zahvaljujući dobroj kuhinji, vrhunskoj usluzi i ljubaznom osoblju, stekao je stalne goste. Kad ih pitate za preporuku, zamisle se i na kraju Vam kažu da bilo šta da naručite, nećete pogrešiti. U ponudi su mnogobrojna kuvana jela, specijaliteti sa roštilja, stara domaća jela, hladna predjela, salate i poslastice. Posebno preporučujemo kuvanu junetinu, butkice, škembiće, brizle, a svi koji su probali dimljenu vešalicu, pljeskavicu Sveti Nikola i štrudlu sa makom ponovo dolaze i dovode nam nove goste, šireći porodicu, ljubitelja dobrog ukusa. Autentičan užitak našim gastronomskim čarolijama daje kvalitetna ponuda vina i raznih domaćih rakija.
Restoran Sveti Nikola je sačuvao duh srpske kafane (već pomalo izumrlih beogradskih kafana) i atmosferu starih, dobrih vremena. Atmosferu možete da osetite, protkana je dobrim vibracijama gostiju, vlasnika i osoblja i ovde promet i zarad nisu najvažnije stvari. Ako treba da ugostite drage ljude i uživate u pravoj, domaćoj atmosferi i kuhinji, ako želite da odvedete nekoga na običan ili neobičan doručak, ručak ili večeru, možete nas pronaći u srcu Beograda, Bulevaru kralja Aleksandra broj 232, svakim danom sem nedelje, od 09.00-23.00 časa.