DOM ZA STARE MELIORVITA

Domovi za stare, nega starih lica Beograd

Adresa: Boljevačka 141, Jakovo // Skopljanska 13, Zemun, Beograd
Beograd Telefon: 011/8416-697, 8417-551 // 011/31-62-614, 21-98-330
E-mail: info@meliorvita.rs
Sajt: www.meliorvita.rs

4.5/ 5stars

MeliorVita Jakovo

MeliorVita, dom za stare i negu bolesnih osnovan je sa ciljem pružanju visokokvalitetnih usluga i olakšavanja života starim i nemoćnim osobama i njihovim porodicama. Već dolaskom kod nas Vi postajete član naše porodice, mi se o Vama brinemo kao o svojim roditeljima. Prvo Vam predstavljamo ambijent gde živimo, zatim se upoznajemo sa Vašim dotadašnjim načinom života, saznajemo Vaše želje koje ispunjavamo na obostrano zadovoljstvo. Polupokretnim i nepokretnim osobama nudimo kompletnu medicinsku negu, psihološku podršku, animaciju i pažnju uz 24-časovni nadzor, primerenu ishranu i ličnu higijenu. Usluge koje pružamo podeljene su u nekoliko grupa i prilagođene su starim, a posebno nemoćnim osobama: Medicinske usluge Ishrana Nega i lična higijena Društveni život.

Dom raspolaže sa dva odvojena objekata koja su povezana predivnom zimskom baštom, punom zelenila, opremljenom za ručavanje i odmor. Našim stanarima su na raspolaganju 37 soba različite strukture: garsonjere, dvokrevetne i trokrevetne sobe i apartmane. Sobe su u nežnim pastelnim nijansama, sa puno dnevnog svetla i prelepim pogledom. Sve sobe za stare osobe imaju predsoblje, čajnu kuhinju, sopstveno kupatilo, televizor, telefon i klima uređaj. Pored toga, ostavljen im je prostor za individualno opremanje. Sobe za negu bolesnih nalaze se na posebnom spratu i opremljene su sa svim potrebnim aparatima za medicinsku negu. Kreveti su ortopedski sa hidraulikom. Sobe su 24 časa pod video nadzorom koje prati rad osoblja. Takođe, svaka soba je opremljena aparatom za zvučnu signalizaciju i protivpožarnim aparatom. Kupatila su prilagođena pokretnim, polupokretnim i potpuno nepokretnim osobama. U domu se nalaze dva bešumna lifta, veliki dnevni boravak sa barom i bibliotekom ( u kojem se naši članovi odmaraju i druže), restoran, internet kutak za komunikaciju sa svojim bližnjima uz obaveznu PC kameru, frizerski i kozmetički salon. Dom je okružen bogatim zelenilom i prelepom baštom sa fontanom.

O članovima naše porodice svakodnevno brine stručno i iskusno osoblje: domski lekar, radni terapeut, fizioterapeut, glavna medicinska sestra, medicinske sestre, negovateljice, socijalni radnik i psiholog.

Medicinske usluge:

Medicinske usluge su na raspolaganju svim našim stanarima. Svakodnevne vizite na odeljenju bolesnih prepuštene su domskom lekaru koji poziva lekare konsultante različitih specijalnosti po potrebi. Redovno pratimo vitalne funkcije stanara doma: krvni pritisak, telesna temperatura, nivo šečera u krvi, pratimo unos lekova i dr. Uz konsultacije sa lekarima, naše medicinske sestre pružaju kompletne medicinske usluge i pomoć ( injekcije, terapija infuzijom, uvođenje katetera, hranjenje sondom ....). U slučajevima težih i naglih pogoršanja zdravstvenog stanja naših stanara, pozivamo hitnu pomoć ili organizujemo prevoz do obližnje bolnice. Nakon stabilizovanja zdravstvenog stanja, naši stanari opet se vraćaju u dom. U okviru doma postoji i poliklinika.

Ishrana je pod nadzorom lekara nutricioniste. Redovno pripremamo tri obroka i dve užine. Za stanare čija dijagnoza to zahteva, organizovan je poseban režim ihrane. Stanarima našeg Doma svakodnevno su na raspolaganju frizerske usluge i usluge pedikira i manikira. Na odeljenju nege bolesnih, posebna pažnja posvećena je polunepokretnim i nepokretnim osobama. Posebno naglašavamo metode sprečavanja i lečenja posledica dugotrajnog ležanja, antidekubitnim dušecima. Tim korisnicima menja se položaj u krevetu svaka dva sata.

Posebno nam je važan društveni život članova naše porodice. Socijalni radnik i radni terapeut brinu o njihovom korisno utrošenom vremenu: obeležavaju se rođendani u saradnji sa porodicom, obeležavaju se krsne slave. Za stare osobe organizuju se kreativne radionice i grupe ( likovne, čitalačke, domaće radionice ....) izleti, posete manastiru Fenek, posete pozorištima i dr. U domu proslavaljamo rođendane naših čalnova,u saradnji sa porodicom, obeležavamo krsne slave, i sada slobodno možemo da kažemo, tradicionalno organizujemo proslavu rođendana Doma kada sa našim prijateljima uživamo u predstavama, muzici, igri .... Trudimo se da našim članovima stvorimo prijatno okruženje, kako bi im u njihovom najzrelijem dobu omogućili kvalitetan život. Pri tome se trudimo da svako ima privatnost kada mu je potrebna, a društvo kada ga želi.

Web: www.meliorvita.rs

---------------------------------------------------------

MeliorVita Zemun

Našu dugogodišnju praksu, iz doma MeliorVita u Jakovu, nastavljamo i u našem novootvorenom domu.

Objekat je izgrađen po visokim evropskim standardima. Sve prostorije su veoma komforne, moderno opremljene, prijatne za boravak, glamurozne. S pravom možemo reći, da je novi dom MeliorVita u Zemunu, najluksuzniji dom za smeštaj starih lica u Srbiji.

Objekat ima veliki broj prostorija za smeštaj korisnika, osam luksuzno opremljenih dnevnih boravaka, sopstvenu, moderno opremljenu kuhinju, koja funkcioniše po HACCAP sistemu, poseduje vešernicu, garderobe, ambulantu, prostoriju za stručne radnike, salu za radnu i fizikalnu terapiju, prostor za frizersko- berberske usluge, ugrađena dva bešumna lifta, a sav prostor unutar objekata je bez pragova. Uvedeno je podno i zidno grejanje i rashlađivanje, preko sistema toplotnih pumpi.

Novi dom za smeštaj starih lica MeliorVita, se nalazi u mirnom i veoma lepom delu Zemuna, ulica Skopljanska br. 13. Dom poseduje prostrano i veoma lepo uređeno dvorište, sa dosta zelenila, mali voćnjak, klupe za sedenje, a u neposrednoj blizini se nalazi i gradski park. Ovakav ambijent, našim korisnicima omogućava da prijatno provode vreme, kao i uz ponudu brojnih rekreativnih aktivnosti.

Kontakt podaci Meliorvita Zemun:

Web:
www.meliorvita-zemun.rs

Adresa:
Skopljanska 13
Zemun, Beograd

Kontakt telefoni:
011/31-62-614
011/21-98-330

FACEBOOK