SALON NAMEŠTAJA MAKSIMOVIĆ

Enterijer - uređenje Beograd

Adresa: Braće Jugović 14, Stari grad
Beograd Telefon: 011/2634-777, 064/120-95-41
E-mail: nikola.stilskinamestaj@gmail.com
Sajt: www.namestajmaksimovic.com

4/ 5stars

U najužem delu grada u ulici Braće Jugović, ispod samog Narodnog Pozorišta, nalazi se salon nameštaja ''Maksimović'', koji je specijalizovan za izradu vrhunskog stilskog nameštaja. Ovo govorimo bez ikakvog preterivanja, jer je u stilski nameštaj, koji odavde ode izlazi, utkano višedecenijsko iskustvo pre svega, majstora Rajka Maksimovića, a i kasnijih generacija, pre svega Nikole. U ovoj radionici si možete izraditi bukvalno sve što vam mašta zamisli. jednostavno nema te stvari koja se ovde ne može napraviti. Uglavnom se radi po meri, želji i dimenzijama kupaca.

Salon nameštaja ''Maksimović'' i njihovi proizvodi su prepoznatljivi po načinu izrade, upotrebi klasičnih materijala prilikom proizvodnje po velikoj upornosti zaposlenih da naprave baš ono što su i zamislili, a pre svega po velikoj kreativnosti.

Stilski nameštaj koji se ovde izrađuje je pre svega oiginalan, to znači da skoro nema dva ista modela i veoma podsećaju na stare antičke stvari. Iz dana u dan iako rade decenijama, ovde se trude da budu što originalniji a pre svega kvalitetniji. To znači da poseban akcenat u firmi nameštaj Maksimović, stavljaju na kvalitet i udobnost.

A dokaz da je to zaista tako, govori i podatak da ovde u proizvodnji nameštaja upotrebljavaju kvalitetne sirovine, kao što su recimo Federi, morska trava, zima, kanapi i tome slično. Naravno sve to ne bi mogli da urade da ne postoji velika kreativnost ovdašnjih majstora, jer kako ovde kažu oko majstora pre početka preoizvodnje ima viziju kako ti preoizvodi treba da izgledaju. Koliko su u svojim kreacijama i originalnom nameštaju, kao što su komode, fotelje, kanabe i drugo uspeli dokaz je i podatak da je iz radionice Maksimović izlazio stilski nameštaj za poznate ličnosti a posebno iz sveta glume. Ovde su nameštaj kupovali legende u glumi kao što su recimo Mija Leksić, Milo Žutić i drugi. Pored toga koliko se ceni kvalitet njihovog nameštaja, dokaz je i podatak da su učestvovali u opremanju muzeja Paje Jovanović. Takođe su odradili i niz stvari za srpsku akademiju nauka.