STARO OGNJIŠTE

Etno restorani Beograd

Adresa: Dr Ivana Ribara 120a, Novi Beograd
Beograd Telefon: 011/2288-123
E-mail: staroognjiste@gmail.com
Sajt: www.staro-ognjiste.rs

4.5/ 5stars

Restoran STARO OGNJIŠTE

Simbol kuće-ognjište, od davnina je u srpskom narodu mesto okupljanja, srce porodice, motiv za koji se bori. Mnoga ognjišta su, nažalost, poslednjih decenija ratova i prekrajanja granica napuštena, izgubljena, ali ne i zaboravljena. Jedno ognjište od prošlog leta isijava toplinom i domaćom atmosferom, poziva sve one kojima su opuštenost, prijatnost, lagodnost potrebna stavka u sve bržim danima koje živimo.

A u restoranu Staro ognjište sve nekako odgovara opisu - domaćinsko. Tu se svaki gost pozdravlja osmehom, neko od domaćina je uvek tu da sačeka, sasluša, posavetuje, isprati...

Domaćinski je sastavljen i meni - sa ukusom i količinom izabranih jela. Kao i u svakoj kući koja drži do sebe, ovde se vodilo računa o svemu što bi gostu moglo da bude važno: o doručku, uz koji se do 13 sati poslužuju besplatna kafa, čaj i jogurt, o posnom meniju, dnevnom meniju, koji po više nego pristojnim cenama nude izvrsne zalogaje, a petkom je pasulj besplatan.

Govoreći iz iskustva, savetujemo Vam da se oko izbora nekog od specijaliteta kuće posavetujte sa domaćinom ili konobarom. Porcija piletine Staro ognjište, mlinaca sa ćuretinom i dimljenim sirom ili pastirskog ručka sasvim je dovoljna za dve ili čak tri osobe.

A uz specijalitete kuće služi se i besplatan garnir, zapečeni krompir u ljusci sa belim lukom.