INTERNISTIČKA ORDINACIJA DR PETRIĆ

Interna medicina Beograd

Adresa: Vojvode Stepe 133, Voždovac
Beograd Telefon: 011/3989-830, 062/553-968
E-mail: kontakt@dr-petric.rs
Sajt: www.dr-petric.rs

4/ 5stars

INTERNISTIČKA ORDINACIJA DR PETRIĆ

Povišen pritisak
Povišen pritisak je masovno nezarazno oboljenje. U svim porodicama imamo bar jedno obolelog člana. U početku ne osećamo nikakve tegobe, te se u medicinskim krugovima povišen pritisak naziva i "tihim ubicom". U vremenu prekomerne ishrane, minimalne fizičke aktivnosti i hroničnog stresa, broj obolelih je u stalnom porastu. nedijaganostikovani pritisak ostaje dugo nelečen. nelečen pritisak uzrokuje oštećenje krvnih sudova i sledstveno unutrašnjih organa: očno dno, bubrezi, srce, mozak...
Rana dijagnoza povišenog pritiska i procena korisnosti primenjene terapije može se ustanoviti pregledom interniste i kardiologa i "24-časovnim holterom krvnog pritiska"

Karcinom dojke
Karcinom dojke je vodeći uzrok umiranja od malignih tumora kod žena u Srbiji. Dijagnostika promena na dojkama podrazumeva klinički pregled, ultrazvuk i po potrebi mamografiju. Ultrazvuk dojki je neškodljiva i komforna metoda za pregled dojki. Zbog svoje neškodljivosti, dijagnostičke važnosti i dostupnosti, ultrazvuk dojki može se primenjivati još od najranije mladosti (početka razvoja dojki) do duboke starosti. redovnim periodičnim pregledima dojki, otkrivaju se promene u ranom stadijumu, kada je procenat izlečenja najveći.

Helikobakter Pilori
Helikobakter Pilori je vodeći uzročnik pojave hroničnog gastritisa u svetu. Najčešće se inficiramo u ranom detinjstvu, prljavim rukama i predmetima. Dugo godina ova infekcija ostaje "nema". U pojedinim uslovima (stres, umor, virusne i druge infekcije) dolazi do aktivacije ove bakterije i razvoja bolesti. helikobacter Pulori bakteriju treba otkriti i lečiti jer je dokazana povezanost te infekcije sa pojavom gastritisa, čira na želudcu, čira na dvanaestopalačnom crevu i karcinomom želudca. Infekcija ovom bakterijom najpreciznije se otkriva bipsijom želudca, detekcijom iz stolice i izdisajnim testom. Procena izlečenja od Helikobakter Pilori radi se istim testovima.

Oboljenja štitaste žlezde
Oboljenja štitaste žlezde su u današnje vreme brzog života u stalnom porastu. Najčešće su strukturne promene na žlezdi (čvorići, ciste, hronična upala...) sa ili bez hormonskih promena. Dijagnostika promena u izgledu štitaste žlezde je jedinstvena i jeftina, klinički pregled i ultrazvučni pregled. Hormonske analize podrazumevaju određivanje nivoa hormona u krvi. Ultrazvučni pregled štitaste žlezde omogućava neškodljivu, jednostavnu i komfornu metodu praćenja dinamike oboljevanja štitaste žlezde.


Usluge
-    pregled interniste sa EKG u ordinaciji i na terenu (kućna poseta)
-    kardiološki pregled
-    gastro-enterološki pregled
-    endokrinološki pregled
-    ultrazvuk srca
-    ultrazvuk trbuha
-    ultrazvuk mekih tkiva
     (dopler krvnih sudova vrata, dopler krvnih sudova nogu i ruku)
-    ultrazvuk štitaste zležde
-    ultrazvuk dojke
-    ultrazvuk prostate
-    24h holter EKG
-    24h holter pritiska
-    detekcija Helikobakter Pilori

Radno vreme
Radnim danima: 08-20h