DUOMO

Kafe barovi i klubovi Beograd

Adresa: Strahinjića bana 66a
Beograd Telefon: 011/3036-076, 060/365-40-41
Sajt: www.duomo.rs

4.5/ 5stars

DUOMO

U samom središtu najpoznatijeg beogradskog kraja za izlaske, u ulici Strahinjića Bana, dočekuje vas prijatna i ušuškana atmosfera, restorana Duomo, gde vas već u prvih par trenutaka obuzima duh prave Italije. Bilo da ste svratili na kratki espresso, ili ste želeli da probate nešto iz tradicionalne italijnske kuhinje, ili vam je samo potrebno da se opustite uz osvežavajući Bellini, Rossini, Negroni ili Aperol Spritz aperitiv, sve to možete pronaći u ovom slatkom, malom beogradskom restoranu.

Dakle, opuštenost kao glavni adut ovog simpatičnog mesta, obogaćena je listom autentičnih italijanskih koktela, preko antipasti (predjela) do glavnih jela serviranih na tradicionalan, italijanski način, po originalnoj recepturi pravih italijanskih majstora. Sve to zajedno čini da dodatnu dozu šarma italijanske “dolce vita” doživite kako u velikoj i skrivenoj bašti (36 mesta), tako i u unutrašnjem delu restorana (59 mesta).  

Ukoliko ste ljubitelj rižota, ovde ćete naići na nekoliko zanimljivih kombinacija poput rižota sa spanaćem i italijanskom pančetom, a za one kojima su pice, pak, na prvom mestu,  meni nudi zaista veliki izbor najzanimljivijih receptura koje možete da zamislite, kao na primer pica sa govedjim karpaćom. Za kraj, slobodno se prepustite desert listi, koja će vam na najbolji mogući način učiniti da poverujete da je dolce vita (slatki život) zaista moguć I probajte neke od klasičnih italijanskih torti kao što je zuppa ingleze ili sicilijanska kasata.  

Aplikacija za smart telefone: 
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.intellex.restorani
https://www.appannie.com/apps/ios/app/fun-food-in-belgrade/ 

Duomo,

Strahinjića Bana 66,
Beograd
011/3036-076
060/3654 041