TEATAR 78

Kafe barovi i klubovi Beograd

Adresa: Resavska 78, Savski venac
Beograd Telefon: 011/3615-307
E-mail: teatar78@gmail.com
Sajt: www.teatar78.com

4/ 5stars

PONUDA ZA DEČIJE ROĐENDANE OVDE


POBUNA IGRAČAKA

-----------------------
Misliša Mozgović maestro od nauke,čiji su pronalasci toliko genijalni da su na granici sa magijom, živi u svom institutu za pronalaske zajedno sa robotom Milovanom. Misliša je upravo završio svoj najnoviji pronalazak: Teleport Dragicu (ime je dao po svojoj majci). Odjednom u institut dolazi neobičan gost - Lopta! Došla je da se požali na današnje mališane koji se uopšte ne igraju sa igračkama već slobodno vreme provode ispred ekrana. Predstavnica svih igračaka gospođa Lopta upozarava Mislišu da su igračke očajne i spremne da započnu revoluciju,odnosno Pobunu igračaka.
Misliša Mozgović oseća krivicu zbog ovog događaja, uz Milovanovu pomoć pronalazi dečaka Rašu koji je vlasnik lopte. Tada Misliša smišlja savršen plan. Poslaće Rašu teleportom Dragicom u prošlost, a potom u budućnost. Tamo će Raša sresti svoje vršnjake, videti kako se oni zabavljaju ili ne zabavljaju , a potom će sam shvatiti da je način na koji se danas deca igraju pogrešan. Angažovaće se i pomoći mališanima da promene način igranja.

Ova moderna bajka je pre svega duhovita, zabavna i edukativna. Ima mnogo muzike, sadrži i songove koje glumci pevaju.

Tekst i režija: Marija Puskarov
Scenografija: Tanja Žiropađa I Tatjana Cvjetković
Kostim: Tatjana Cvjetković
Muzicki saradnik i Teleportovremeplov Dragica: Danka Ubiparip
Koreograf: Milan Pajić

Uloge:
Raša: Sasa Đurašević
Misliša Mozgović: Vladimir Popović
Robot Milovan i Gospođa Lopta: Milan Pajić
Maša i L546: Marija Puškarov Popović

---------------------------------------------------

TEATAR 78
Pozorište koje raste Teatar 78 je mlado pozorište u okviru Sektora za umetnost i kulturu Poslovnog sistema „Đuro Salaj“ AD. Realizujući predstave kako na Dečijoj, tako i na Večernjoj sceni od 2008. godine, kada je pozorište i svečano otvoreno, Teatar 78 ostvaruje svoju ideju da okupi mlade, neafirmisane, inspirativne umetnike sa entuzijazmom.

U našem pozorištu uspešno se sprovode sledeći projekti: Studentski teatar (projekti studenata Akademije umetnosti), Podijum za mlade (projekti srednjoškolske omladine), Srbija u Beogradu (afirmisane predstave pozorišta iz unutrašnjosti), Amaterski teatar (predstave afirmisanih amaterskih trupa). Pored redovnih repertoarskih predstava u našoj produkciji i raznih gostovanja, na sceni „Teatra 78“ se održavaju i koncerti, muzički festivali, plesne i folkorne predstave. Naša sala kapaciteta 382 mesta je nedavno renovirana i tehnički opremljena.

Prateći program pozorišta čine Galerija i Klub. Programski koncept Galerije je afirmacija mladih likovnih umetnika kao i podrška nestandardnim umetničkim projektima, a jedan od njih je i Milonga Alma (plesne večeri argentinskog tanga). Klub „Teatra 78“, veličine 200m2, pogodan je za predavanja, promocije, koktele i razne svečanosti, kao i za proslave dečijih rođendana, za decu stariju od 3 godine.

Informacije radnim danima od 900-1700: 011/3615 307

E-mail: teatar78@gmail.com
Web: www.teatar78.com 

*S V E Č A N O O T V A R A Nj E*

NOVE POZORIŠNE SEZONE TEATRA 78
05.10.2013 
17č.

Nakon letnje pauze, pozorište ‘’Teatar 78’’ ponovo otvara svoja vrata za mališane i njihove roditelje! I ove godine, u našem pozorištu družićemo se sa Crvenkapom, Pepeljugom, Princom Mafinom, Srećkom Čarobnjakovićem, gospođom Loptom i mnogim drugim likovima iz sveta mašte.

Na redovnom repertoaru, koji će se, kao i do sada, realizovati predstavama koje će se igrati subotom od 17č i nedeljom od 12 časova, u oktobru mesecu naći će se i jedna premijera - u pitanju je predstava “Iza duge”, Marije Puškarov, zakazana za 19. oktobar.

Svečano otvaranje sedme po redu pozorišne sezone Teatra 78, počeće 5. oktobra, predstavom „Ušećerena Pepeljuga“, u 17 časova, a već sutradan, u nedelju 6. oktobra, na redovnom repertoaru, očekuje nas predstava „Pobuna igračaka“ sa početkom u 12č.

Ulaznice za predstave u Teatru 78 mogu se kupiti svakog radnog dana od 9č do 17č, u kancelariji br. 1 u Resavskoj 78, i na dan predstave.

Za sve naše predstave, sem premijera, i ove pozorišne sezone važiće akcija “Trkom do 78” – prvih 78 kupaca dobijaju mogućnost kupovine ulaznice po povlašćenoj ceni od 178 din.

Info i rezervacije: 3615-307, 3621-787, 063/423-781