PREDŠKOLSKA USTANOVA FANTASY

Predškolske ustanove i privatni vrtići Beograd

Adresa: Internacionalnih brigada 66
Beograd Telefon: 011/308-55-87, 063/816-19-34 fax: 308-55-88
E-mail: fantasy@vrticfantasy.rs
Sajt: www.vrticfantasy.rs

4/ 5stars

"Vrtić "Fantasy" je licencirana predškolska ustanova koja ispunjava zakonom propisane uslove Ministarstva prosvete i sporta države Srbije. Osnovana je 15 avgusta 1991 godine.

Radno vreme vrtića je od 8.00 do 17.00 časova. 

Produženi boravak traje od 16.00 do 17.00 časova.Vrtić se sastoji iz pet homogenih grupa uzrasta od 12 meseci do 7 godina, uključujući pripremnu preškolsku grupu.

Imamo 24 stalno zaposlena radnika od kojih 14 rade sa decom. 

U sklopu vrtića imamo kuhinju u kojoj se svakodnevno priprema četiri obroka: Doručak, užina, ručak, užina.

Primenjujemo elemente metode „Pasquali-Agazzi“, čiji je centar za pedagoška istraživanja u Bresci, u Italiji, ali ima i elemenata Montesori metode. Njihove metode su vrlo bliske vrednostima koje mi želimo da ostvarimo, a to su: "za život kroz život, unapređivanje celokupnog formiranja ličnosti, vaspitavanje za mir, vaspitavanje kroz komunikaciju i dijalog,  razumevanje i poštovanje prirode,  lepo ponašanje. Trudimo se da ove vrednosti primenimo gradeći sa decom odnos poštovanja, poverenja i ljubavi.

Aktivnosti u vrtiću se odvijaju dvojezično na srpskom i francuskom jeziku. Kao deo celokupnog vaspitno obrazovnog programa imamo i zasebne časove baleta, ritmike, gimnastike i muzičkog. 

Verujemo da se dete može uspešno razvijati samo ako su stimulisane sve dimenzije njegove ličnosti. Stoga pristupamo detetu kroz sve aspekte:  fizičke, intelektualne i psihomotoričke. Dakle, svestrano razvijamo detetove perceptivno-senzorne, lingvističke, intelektualne, emotivne i motoričke sposobnosti.

„Posegni za Suncem, pa iako ne uspeš, bićeš okružen Zvezdama!“