BISER

Riblji restorani Beograd

Adresa: Brodarska 1
Beograd Telefon: 011/311-3353, (fax) 313-0003
E-mail: restoranbiser011@gmail.com

4.5/ 5stars

LEVA obala Save, na samo tridesetak koraka od reke krije pravi biser. Ušuškan u zelenilu u ulici Brodarska 1, sa široko otvorenom hrastovom kapijom, restoran koji opravdava naziv - "Biser", neguje porodičnu tradiciju već 24 godine. Nudeći gostima duh Beograda, spaja tradicionalne i inovativne zalogaje, kućnu atmosferu i pozitivnu energiju.

Dani i Peletu Staniću, vlasnicima restorana"Biser" je druga kuća. Nakon mnogo godina u ugostiteljstvu, u teškom periodu za početke, te 1991. godine, otvorili su restoran koji i danas opstaje zahvaljujući kvalitetu i porodičnom duhu koji gaji. Ambasadori, diplomate, glumci, umetnici bili su gosti ovog restorana. Dolazili, vraćali se... Ipak, njihova imena vlasnici ne otkrivaju. O njima govore tragovi koje su ostavili, umetničke slike koje krase prijatan ambijent, reči hvale za hranu, uslugu i atmosferu.

Tatarski biftek koji pred gostima priprema Pele Stanić neprevaziđen je, tvrde gosti. Spretno isitnjeni goveđi i konjski biftek i tačno određeni začini čine ovo jelo pravim specijalitetom kuće. Međutim, odabrana jela sa roštilja, jagnjetina i teletina pod sačem, desetine modernih salata, morska i rečna riba, takođe se nadmeću za najbolje predstavnike "Bisera".

KETERING I SLAVSKE TRPEZE

Pored ručka koji domaćice posle posla često ponesu kući, restoran radi i ketering, pa se njihovi specijaliteti mogu naći i u domovima Beograđana. Slavske trpeze i mrsne i posne, takođe mogu biti njihovih ruku delo, a ko im jednom pokloni poverenje, ne menja ih lako.

U "BISERU" se organizuju svadbe, krštenja, rođendani i poslovni sastanci. Dogovara se lako, kao u porodičnoj kući.

Skromnih 140 mesta koje restoran ima, čini veselja intimnim, toplim, a atmosferu porodičnom.

Dobrodošli u Biser!