Zatvori
  • 011info Belgrade guide English version
  • 011info Beogradski vodič
SEMPRE VIVA CENTAR

SEMPRE VIVA CENTAR

Alternativna medicina Beograd

Radno vreme

Ponedeljak 08:00 - 16:00
Utorak 08:00 - 16:00
Sreda 08:00 - 16:00
Četvrtak 08:00 - 16:00
Petak 08:00 - 16:00
Subota 08:00 - 15:00
Nedelja ne radimo

GSP

  • Autobus: 77, 79
  • Trolejbus: 28, 40

Dodatne Lokacije

Korisne informacije


VAŠA BUDUĆNOST ZAVISI OD ONOGA ŠTA RADITE U SADAŠNJOSTI

Sempre Viva Centar je osnovan sa ciljem da pomogne ljudima svih godina u rešavanju problema vezanih za koštani i muskulatorni sistem, prvenstveno za kičmu. Naša želja je da vam poboljšamo kvalitet života uklanjanjem određenih tegoba i ublažavanjem bolova.

Tradicionalna kineska medicina i kiropraktika  teži ka otkrivanju i rešavanju uzroka problema radi optimalnog funkcionisanja celog tela, a posebno nervnog sistema koji upravlja celokupnim organizmom. Kiropraktika pomaže već više od stotinu godina milionima ljudi svih starosnih dobi da povrate, održe vitalnost, uživaju u boljem zdravlju i kvalitetu života.

Naši pacijenti mogu biti potpuno sigurni da će dobiti najbolje profesionalne tretmane, preporuke i savete od kvalifikovanog doktora kiropraktike, i specijaliste za fizikalnu medicinu sa dugogodišnjim iskustvom. Konstantno pratimo najnovije dostignuća u svetu kiropraktike, seminare u zemljama koje su vodeće u toj oblasti , i svakodnevno pratimo  stručnu literaturu.

Naš cilj je da lečenjem i uzroka i posledice problema vratimo osmeh na vaše lice. Vaše zadovoljstvo je naš uspeh!

USLUGE CENTRA

+ Terapijske masaže za lečenje kičmenog stuba i koštanog sistema.
+ Lečenje fraktura kostiju.
+ Lečenje cirkulacionog i ravnotežnog sistema.
+ Fizikalna terapija.
+ Dečiji program za dijagnozu i lečenje skolioze, kao i drugih poremećaja kičme; preventiva i saveti.
+ Poseban program za starije osobe.
+ Lečenje sportskih povreda.
+ Akupunktura
+ Anticelulit program

+ KINEMATIK TEJPING
Kinematik tejping je komplementarna terapija u kojoj se primenjuju posebne samolepljive trake visokog kvaliteta, prema trenutnom stanju pacijenta, u cilju rešavanja somatskih simptoma i problema sa kretanjem, uzimajući u obzir osnove sportske medicine i ortopedske manipulativne fizioterapije.
ForsideNY

+ MULIGAN KONCEPT
Muligan koncept koristi tehnike koje se koriste za obezboljavanje i povećanje obima pokreta, primenjujući mobilizacije zglobova uz bezbolan pokret.
sv51

+ GUA SHA
„Gua“ znači struganje, „sha“ označava modricu, potkožno krvarenje, „pesak“. U punom prevodu, gua sha bi značilo „struganje kojim ćemo izbaciti bolest kroz peskovite površine na koži“. Koristimo pločicu posebnog oblika od roga kineskog bufala i ćilibara, dolazi do prolaznog petehijalnog krvarenja, pucanja slabih kapilara i to dovodi do povećanja cirkulacije, a takođe ima protivupalno dejstvo i dovodi do izbacivanja toksina. Utiče i na receptore u koži i smanjuje osetljivost bolnog mesta, samim tim i bol.

+ VENTUZE
Ventuze su drevni način lečenja, prvi put se spominje u Starom Egiptu 1500 godine pne, u kojem terapeut stavlja posude na kožu, koje stvaraju vakum i time doprinose smanjenu bola, zapaljenja, poboljšavaju cirkulaciju, a takođe se može koristiti i kao vid masaže. Da bismo izbegli moguće opekotine, umesto stvaranje vakuma plamenom, koristimo posebnu pumpu koja pravi vakum i time je lečenje ventuzama potpuno bezbedno.

SPOJ TRADICIONALNE KINESKE MEDICINE I MODERNIH ZAPADNIH METODA

Tradicionalnu kinesku medicinu, nauku staru 5000 godina koja se generacijski prenosi i razvija, definisala je Svetska zdravstvena organizacija još 1978. godine, kao skup ukupnog znanja i prakse, objašnjenih ili ne, korišćenih u dijagnozi, prevenciji i eliminaciji fizičkih, mentalnih ili socijalnih disbalansa čoveka.

Ova organizacija dala je konačnu definiciju tradicionalne kineske medicine – kiropraktike (što predstavlja rad rukama) kao uspešne terapije u svetu za lečenje oboljenja spondiloze, diskus hernije i išijalgije, frakture kostiju, koksartroze, kao i za lečenje prva dva stepena osteoporoze.

Za oboljenja kao što su koksartroza ili discus hernia, savremena zapadna medicina za sada nema drugog rešenja osim hirurške intervencije. Kiropraktika ih meðutim uspešno leči poslednjih petnaest godina.

Lekar savremene zapadne medicine najčešće se fokusira na deo tela koji je oboleo i pri tome zanemaruje celinu organizma. Kineska medicina, za razliku od klasične medicine, traži uzrok, a ne samo posledicu problema. Kiropraktika predstavlja spoj umetnosti, nauke i filosofije: umetnost – jer podrazumeva izuzetno precizan rad rukama; nauku – jer se bazira na stručnom poznavanju anatomije, fiziologije i neurologije s obzirom da se prvenstveno bavi problemima izmeðu kičme i nervnog sistema; filosofiju – jer sagledava organizam u celini, pacijenta kao individuu i insistira na njegovom upoznavanju sa sopstvenim telom.

Kiropraktika prirodnim putem rešava mehaničke tegobe muskularnog i koštanog sistema, ublažavujći ili uklanjajući na taj način posledice koje ometaju funkcionisanje nervnog sistema i koje samim tim utiču na zdravlje i dobar kvalitet života.

Preglede obavljaju:

Dr Marina Markova - hirurg ortoped, specijalista za kiropraktiku i akupresuru

Dr Bosiljka Marić Popović - specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije

E-mail:
office@semprevivacentre.com
semprevivacentar@gmail.com
 

Foto

SEMPRE VIVA CENTAR Alternativna medicina Beograd
SEMPRE VIVA CENTAR Alternativna medicina Beograd
SEMPRE VIVA CENTAR Alternativna medicina Beograd
SEMPRE VIVA CENTAR Alternativna medicina Beograd
SEMPRE VIVA CENTAR Alternativna medicina Beograd
SEMPRE VIVA CENTAR Alternativna medicina Beograd
SEMPRE VIVA CENTAR Alternativna medicina Beograd
SEMPRE VIVA CENTAR Alternativna medicina Beograd
SEMPRE VIVA CENTAR Alternativna medicina Beograd
SEMPRE VIVA CENTAR Alternativna medicina Beograd
SEMPRE VIVA CENTAR Alternativna medicina Beograd
SEMPRE VIVA CENTAR Alternativna medicina Beograd