Zatvori
  • 011info Belgrade guide English version
  • 011info Beogradski vodič
KOMBI PREVOZ ZA TREBINJE

KOMBI PREVOZ ZA TREBINJE

Autobuski i kombi prevoz Beograd

Korisne informacije


Dezurni telefon 00-24h:  064/8026-680

Kombi prevoz do Trebinja, kombi prevoz za Trebinje

Turistička agencija Terra Travel vam nudi svakodnevne polaske na relaciji Beograd-Trebinje-Beograd. Polasci se organizuju po principu „od vrata do vrata“, što podrazumeva preuzimanje putnika sa bilo koje adrese u Beogradu i vožnju do bilo koje adrese u Trebinju. Satnica nije fiksna, već se u dogovoru sa putnicima iz dana u dan iznova formira.

Cena kombi prevoza do Trebinja je 35 EUR za jedan pravac dok je cena povratne karte 60 EUR.

Trebinje se nalazi na samom jugu Hercegovine u najjužnijem delu Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Smešteno je ispod planine Leotar, na obodu Trebinjskog polja,u dolini reke ponornice Trebišnjice, koja protiče kroz grad .Od mora je udaljeno oko 27 km putem do Dubrovnika, ili oko 38 km putem do Herceg Novog.
Za Trebinje se kaže da je „grad sunca i platana“, a jedan je od najlepših gradova regiona. Ekonomski je i kulturni centar regije Istočne Hercegovine. U pejzažu Trebinja se smenjuju kraška polja i planinski venci dinarskog pravca pružanja. Reljefom opštine dominiraju planina Leotar, reka Trebišnjica, te kraška polja Trebinjsko i Popovo. Klima u Trebinju je mediteranska(sredozemna) sa kratkim blagim zimama i dugim žarkim letima. Jeseni su mnogo toplije od proleća, a sneg je veoma retka pojava.

Trebinje je danas najtopliji grad u Republici Srpskoj, odnosno Bosni i Hercegovini(uz Mostar i Neum). Najznačajnije kulturno dešavanje u toku godine su Dučićeve večeri poezije. Ovom prilikom u gradu se okupe najznačajnije ličnosti sveta poezije iz regiona. Piscu najboljeg dela iz prethodne godine se dodeljuje Dučićeva nagrada. Bogato kulturno-istorijsko nasleđe, klima i povoljan geografski položaj, značajno su uticali da u projekciji budućnosti i razvoja Trebinja, turizam zauzme posebno, strateško mesto. Trebinje ima velike mogućnosti za razvoj verskog turizma.

Kao posledica veoma burne istorije grada u Trebinju se nalazi veliki broj hramova. Postoji 15 hramova Pravoslavne crkve, dve katoličke crkve i jedna džamija. Mnogi pravoslavni hramovi su sagradjeni na temeljima crkava iz ranohrišćanskog perioda. Grad okružuju manastiri: Dobrićemo, Duži, Tvrdoš, Zavala, Petro Pavlom manastir i Hercegovačka Gračanica. Tokom leta se održavaju brojne manifestacije. A turiste privlače i izletišta Lastva, Jazina, Orovac i Ubla.

Turističku atrakciju predstavlja i pećina Vjetrenica. Trebinje je danas savremena kulturna zajednica,sa brojnim kulturnim karakteristikama poput narodne tradicije, muzike, pozorišta, filma, književnosti i drugog modernog kulturnog stvaralaštva. Blizina Dubrovnika i Herceg Novog još dodatno uvećava turističke potencijale grada. Veliki broj turista iz ovih primorskih gradova poseti Trebinje u toku leta.

Foto

KOMBI PREVOZ ZA TREBINJE Autobuski i kombi prevoz Beograd