Zatvori
  • 011info Belgrade guide English version
  • 011info Beogradski vodič
ORDINACIJA ZA OBOLJENJA VENA I KOŽE DR BOGDANOVIĆ

ORDINACIJA ZA OBOLJENJA VENA I KOŽE DR BOGDANOVIĆ

Dermatovenerološke ordinacije Beograd

Korisne informacije


Specijalistička ordinacija "Dr Bogdanović" pruža stručne usluge iz oblasti varikologije, dermatologije i medicinske kozmetike. To podrazumeva efikasno dijagnosticiranje oboljenja, a zatim lečenje najpouzdanijim savremenim metodama.

SPECIJALISTIČKE USLUGE:

VENE
- proširene vene, zapaljenja, tromboze,rane (preventive i lecenfe)

KAPILARI
- uklanjnnje kapilara i vena sa lica i nogu (injekcijama i elektrolizom)

ARTERIJE
- suženfo, začepljenja, otežan hod, gangrene i ostali poremećaji cirkulacije

LIMFNI SUDOVI
- zapaljenja, začepljenja i limfni otoci nogu

KOŽA
- oboljenja kože, nokata, kose, sanacija zapaljivih, ekzemnih, gljivičnih i drugih promena kod dece i odraslih
MEDICINSKO - KOZMETIČKE USLUGE:
- trajna depilacija i korekcija maljavosti lica i tela
- uklonjonje bradavica i sl. sa lica, vrata i tela
- zatezanje bora lica i smanjenje strija i celulita
- tretman akni i fleka po licu i telu
- tretman lica (bio-tretman sa masažom i jonoforezom)

Primarijus Dr Sava Bogdanović je lekar specijalista dermatologije i interne medicine sa dugogodišnjim iskustvom u lečenju poremećaja cirkulacije, kožnih oboljenja i medicinske kozmetike. Pored medicine, studirao je i hemiju, te je bio demonstrator i asistent hemije na medicinskom fakultetu. Nekoliko godina je radio kao stručni saradnik-specijalista fabrike lekova „Alkaloid“. Bio je učenik i saradnik češkog profesora Libora Hejhala, priznatog svetskog hirurga, stručnjaka za probleme krvnih sudova pri Organizaciji Ujedinjenih Nacija. Autor je preko 60 stručnih radova i učesnik brojnih kongresa i seminara u zemlji i inostranstvu. Takođe je autor brojnih atesta za lekove domaćih i stranih farmaceutskih kuća (Fibrolan, Hepathrombin, Hepalpan, Solcoseryl, i dr.). Najveći deo svog radnog veka proveo je radeći u kliničkoj bolnici "Dr Dragiša Mišović" u Beogradu, gde osnivanjem i vođenjom varikološke službe na Klinici za kardio-vaskularnu hirurgiju doprinosi renomeu Ustanove u lečenju poremećaja periferne cirkulacije i vaskularnih oboljenja, posebno vena. Svoje bogato znanje i iskustvo je upotrebio u stvaranju dva priznata vrhunska preparata - kremu za vene “Trombovenall“ i emulziju za kožu „Emulsio Compositum“, stvorena u saradnji sa dipl. farmaceutom, kao i sa dipl. tehnologom hemije, stručnim saradnikom vrhunskih svetskih farmaceutskih kompanija.

Krema za vene „TROMBOVENALL“ Krema se satoji od nekoliko proverenih komponenti u optimalnom sinergijskom odnosu, proizvedena je od tima strucnjaka (spec, lekara, farmaceuta) na osnovu dugogodišnjeg pozitivnog klinickog iskustva.

DELOVANJE:
Jača zidove krvnih sudova (kapilara, vena i limfnih sudova) i pomaže cirkulaciju i ishranu tkiva. Sprečava širenje vena i prskanje kapilara. Smanjuje mogutcnost zapaljenja kože, podkožnog tkiva i krvnih sudova i sprečava pojavu tromboflebita, tj. pomaže njegovo povlačenje. Smanjuje otok, bol, svrab i žarenje, omekšava i smanjuje otvrdline i sprečava stvaranje venskih rana. Smanjuje hemoroide i otklanja tegobe.

PRIMENA:
Proširene vene i kapilari, hemoroidi, sitne arterije, limfni sudovi. Zapaljenja i tromboze površinskih i dubinskih vena. Otoci nogu kod proširenih vena, tromboze i limfnih sudova. Kasnije posledice tromboze vena nogu: otoci, otvrdline, rane. Priprema za sklerozaciju vena i kapilara kao i priprema za operaciju vena. Zaštita od eventualnih zapaljenja vena i tromboze u toku trudnoće, porođaja i raznih operacija.

UPOTREBA:
Krema se blago utrljava 1-2 minuta, sve do potpunog upijanja, najpre više puta, a kasnije 2-3 puta dnevno. Kremu ne treba nanosit direktno na otvorene rane, vec oko rane.

PAKOVANJE: 60 ml (50 gr) i 125 ml (100 gr).

Emulzija za kožu „EMULSIO COMPOSITUM“ Emulziju čini nekoliko proverenih sastojaka u skladnom odnosu i predstavlja rezultat dugogodišnjeg veoma povoljnog klinickog iskustva.

DELOVANJE:
Mesto delovanja emulzije je koža i sluzokoža. Deluje brzo i intenzivno. Deluje na sve vrste zapaljenja kože i sluzokože ublažavanjem do iščezavanja zapaljenja, žarenja, bola i svraba. Deluje na razne infekcije, alergijske i ekzemne promene na koži. Omogućava i ubrzava zarastanje rana, kao i venskih rana.

PRIMENA:
Zapaljenja kože i sluzokože, opekotine, sunčane opekotine, zapaljenja kože i vena kod tromboflebita i komplikacije (zastojni dermatit, venski ekzem, venske i arterijske rane i sl.). Mladalačke bubuljice, kao i bubuljice po telu. Alergijske promene na koži - koprivnjača, ekzem, ubodi insekata i sl. Otoci kože i sluzokože kod alergijskih i zapaljivih promena kao i perutanje. Svrab kod zapaljenja, alergije, svrab bez vidnog uzroka. Koristi kod: hemoroida (svrab i zapaljenje), bolesti polnih organa (zapaljenje, žarenje, otok, svrab), uha (zapaljenje, bol, svrab). Sanira povrede kože, dekubituse i sl. Sanira dečije ekzeme i ojede od znojenja i mokrace.

UPOTREBA:
Emulzija se direktno nanosi na promene viče puta dnevno, na ranu u debljem sloju, a zatim se previja. Na zapaljenje i svrab, emulzija se nanosi u tankom sloju blagim utrljivanjem, bez pritiskanja i bez previjanja.

PAKOVANJE:

Bočica od 100 ml. INDIKACIJE ZA EMULSIO COMPOSITUM:
1. Infekcije kože i sluzokože polnih organa kod žena i muškaraca
2. Problem suve vagine, zaštita od gljivica i bakterija, kao i lečennje
3. Zapaljenje sluzokože oka - konjuktivitis, čmičak, krmeljenje oka.
4. Zapaljenje desni, bol zuba lakšeg stepena, stomatitis, afte.
5. Psoriasis vilgaris - akutni stadij, kao i Erythrodermia psoriatica
6. Zapaljenje vena, tromboflebitis i okolina zapaljene vene.
7. Rane od posledica prosirenih vena i tromboflebita

- sveze i zastarele bilo koje velicine.
- krema za vene
- emulzija za kožu
- bolesti vena
- kožne bolesti
- otežana cirkulacija
- proširene vene
- bol u nogama
- lečenje psorijaze
- polne bolesti
- kozmetičke kreme

Specijalistička ordinacija "Dr Bogdanović"
Adresa: Reljkoviceva 14, 11 090 Beograd
Kontakt: 011/ 35 91 181

Foto

ORDINACIJA ZA OBOLJENJA VENA I KOŽE DR BOGDANOVIĆ Dermatovenerološke ordinacije Beograd
ORDINACIJA ZA OBOLJENJA VENA I KOŽE DR BOGDANOVIĆ Dermatovenerološke ordinacije Beograd
ORDINACIJA ZA OBOLJENJA VENA I KOŽE DR BOGDANOVIĆ Dermatovenerološke ordinacije Beograd