Zatvori
  • 011info Belgrade guide English version
  • 011info Beogradski vodič
RB GLOBAL D.O.O. - STARA SOKOLOVA

RB GLOBAL D.O.O. - STARA SOKOLOVA

Distribucija pića i leda Beograd

Radno vreme

Ponedeljak 08:00 - 16:00
Utorak 08:00 - 16:00
Sreda 08:00 - 16:00
Četvrtak 08:00 - 16:00
Petak 08:00 - 16:00
Subota ne radimo
Nedelja ne radimo

GSP

  • Autobus: 77, 79
  • Trolejbus: 28, 40

Dodatne Lokacije

Korisne informacije


Stara Sokolova Rakija nastala je na viševekovnoj tradiciji porodice Bogdanović iz sela Kostojevići kod Bajine Bašte. Svoje ime je dobila po kraju iz koga potiče. Oblast Zapadne Srbije uz reku Drinu za vreme Turaka dobila je naziv Sokolska regija ili nahija po srednjevekovnom gradu Soko. Danas je Stara Sokolova jedna od najpoznatijih domaćih rakija, lider na tržištu premijum voćnih rakija Srbije.

Najpoznatiji proizvod Stare Sokolove svakako je šljivovica, ali proizvodni program obuhvata ostale rakije bazirane na šljivi (Klekovača, Medovača, Travka), a potom na vinjak “Soko V.S.O.P.”, kao i na bele voćne rakije (Dunjevača, Kajsijevača, Viljamovka). U bogatom asortimanu nalaze se i dve izuzetne voćne rakije, Stara Sokolova Dunja LUX i Stara Sokolova Kajsija LUX, koje su starile u hrastovim buradima i koje se prodaju isključivo u ekskluzivnim prodavnicama pića. Asortiman zaokružuju dva likera: pelinkovac Zlatiborski Vrh i Medinja, premium liker od livadskog meda i dinje.
Stara Sokolova Rakija može se kupiti u svim značajnim trgovačkim lanacima u zemlji i regionu, specijalizovanim prodavnicama alkoholnih pića i diskontima, a sa uživanjem se može popiti u prestižnim Beogradskim hotelima, restoranima i kafanama širom Srbije.

70% proizvodnje uspešno se izvozi na tržišta od Australije preko Rusije, Balkana i Zapadne Evrope do Kanade i Amerike. Osvajač je velikog broja medalja za kvalitet u Srbiji i inostranstvu.

Foto