Zatvori
  • 011info Belgrade guide English version
  • 011info Beogradski vodič
RESTORAN SVETI NIKOLA

RESTORAN SVETI NIKOLA

Domaća kuhinja Beograd

Radno vreme

Ponedeljak 09:00 - 23:00
Utorak 09:00 - 23:00
Sreda 09:00 - 23:00
Četvrtak 09:00 - 23:00
Petak 09:00 - 23:00
Subota 09:00 - 23:00
Nedelja ne radimo

GSP

  • Autobus: Ada 4
  • Tramvaj: 14, 5, 6, 7

Dodatne Lokacije

Korisne informacijeRestoran Sveti Nikola otvoren je 1991. godine.

Vlasništvo je porodice Vujnović i svoju kulinarsku i vrhunsku ugostiteljsku ponudu oslanja na iskustva koja potču iz porodične tradicije bavljenja ugostiteljstvom od 1950. godine.

Nikola Vujnović i njegova supruka Mileva su, pre otvaranja ovog restorana dugi niz godina proveli u renomiranim beogradskim restoranima (Lipov lad, Starac Vujadin, Madera...), a Nikolina braća se takođe uspešno bave ugostiteljskim poslom (Mala banka, Proleće i Park).

Nikola, legenda Bulevara, sve više vremena provodi sa unučićima a sin, Dušan (treća generacija), nastavlja porodičnu tradiciju bavljenja ugostiteljskim poslom.

Restoran Sveti Nikola je restoran nacionalne kuhinje, prava srpska kuća. Odlikuju ga spoj tradicionalnog gostoprimstva pravih domaćina i vrhunskih kulinarskih kvaliteta.

Enterijer restorana odiše duhom srpske kafane i srpske tradicije. Mnoštvo sitnih detalja daje Vam osećaj da se nalazite u najtoplijem domu.

Na zidovima su stare požutele fotografije, uramljene u drvene ramove i stari predmeti koji mnoge, malo starije goste, podsećaju na detinjstvo a one mlađe na odlaske kod svojih baka i deka.

Međutim, ono što je kod restorana najbitnije, hrana, takođe je na zavidnom nivou.

Restoran je prepoznatljiv po domaćoj kuhinji i specijalitetima pretežno srpske kuhinje, koja bude Vaša gastronomska čula.

Zahvaljujući dobroj kuhinji, vrhunskoj usluzi i ljubaznom osoblju, stekao je stalne goste.

Kad ih pitate za preporuku, zamisle se i na kraju Vam kažu da bilo šta da naručite, nećete pogrešiti.

U ponudi su mnogobrojna kuvana jela, specijaliteti sa roštilja, stara domaća jela, hladna predjela, salate i poslastice.

Posebno preporučujemo kuvanu junetinu, butkice, škembiće, brizle, a svi koji su probali dimljenu vešalicu, pljeskavicu Sveti Nikola i štrudlu sa makom ponovo dolaze i dovode nam nove goste, šireći porodicu, ljubitelja dobrog ukusa. Autentičan užitak našim gastronomskim čarolijama daje kvalitetna ponuda vina i raznih domaćih rakija.

Restoran Sveti Nikola je sačuvao duh srpske kafane (već pomalo izumrlih beogradskih kafana) i atmosferu starih, dobrih vremena.

Atmosferu možete da osetite, protkana je dobrim vibracijama gostiju, vlasnika i osoblja i ovde promet i zarad nisu najvažnije stvari.

Ako treba da ugostite drage ljude i uživate u pravoj, domaćoj atmosferi i kuhinji, ako želite da odvedete nekoga na običan ili neobičan doručak, ručak ili večeru, možete nas pronaći u srcu Beograda, Bulevaru kralja Aleksandra broj 232, svakim danom sem nedelje, od 09.00-23.00 časa.

Foto

RESTORAN SVETI NIKOLA Domaća kuhinja Beograd
RESTORAN SVETI NIKOLA Domaća kuhinja Beograd
RESTORAN SVETI NIKOLA Domaća kuhinja Beograd

Vrste plaćanja

Kartice