ORDINACIJA OPAL

Kavitacija, lipoliza, mezoterapija Beograd

Adresa: Bulevar kralja Aleksandra 280, Zvezdara
Beograd Telefon: 011/3808-309,011/3808-311, 063/333-127, 069/3088-311
E-mail: klinikaopal@open.telekom.rs
Sajt: www.opal.rs

4.5/ 5stars

Ordinacija OPAL pruža usluge iz oblasti estetske hirurgije, antiaging medicine, koristeći najnovije metode uz najsavremenije aparate i lasere, kao i kozmetičke tretmane. Posetite nas i uverite se u kvalitet naših usluga. Pregeledi su besplatni. Rezultati odlični. Efekti dugotrajni.

ŠTA JE KAVITACIJA?

Kavitacija je prirodna pojava koja nastaje dejstvom niskofrekventnog ultrazvučnog talasa usled čega dolazi do razbijanja masnih ćelija. ŠTA SE DOGADJA SA OSLOBODJENOM MAŠĆU? Mast se iz oslobođenih masnih ćelija u obliku triglicerida izlije u medjućeliski prostor, gde se pod dejstvom enzima razgrađuje u glicerol i jednostavne masne kiseline. Glicerol je izvor energije. Masne kiseline se razgradjuju u jetri, kao i sve druge jednostavne masne kiseline, uključujući i one iz hrane.

KAKO PROTIČE TERAPIJA?

Kavitacija ne zahteva posebnu pripremu za terapiju. Prvi korak je merenje obima tela koji će se tretirati. Sama terapija izvodi se kružnim pokretima preko izabranog dela tela. Obično se tokom jedne terapije tretira jedan deo tela (npr. samo trbuh, noge ili zadnjica). Terapija se završava ponovnim merenjem obima tretiranog dela tela. Sama terapija traje od 20 d0 40 minuta u zavisnosti od veličine tretiranog dela I debljine masnih naslaga. Za postizanje vidnih rezultata preporučuju se 3 do 6 terapija u razmacima od nedelju dana. Terapiju je moguće produžiti dok se ne postigne željeni rezultat. Dodatne terapije nisu neophodne, ali se preporučuje terapija vakumom ili limfna drenaža-pospešuju protok oslobodjenih masti i elastičnost kože. Terapija ne pruzrokuje bol ili nelagodu.

KONTRAINDIKACIJE:

Bolesti jetre, epilepsija, maligne bolesti, trudnoća, KAKVE REZULTATE MOŽEMO OČEKIVATI? U većini slučajeva se obim tretiranog dela smanji od 3 do 8 cm već nakon prve terapije. Svaka sledeća terapija dovodi do dodatnog smanjenja obima za još nekoliko cemtimetara.

UKLANJANJE BORA BEZ HIRUŠKE INTERVENCIJE

Šta je Botox?
BotoxR ili DysportR su zaštićena generička imena botulinskog toksina, prirodnog toksina koji produkuje određena vrsta bakterija. Već više od 20 godina ovaj toksin se koristi za lečenje dece i odraslih kod određenih neuroloških oboljenja koja su praćena jakim zatezanjem mišića. Kako su bore na licu posledica česte aktivacije mimičnih mišića, paralisanjem samog mišića dolazi i do
Kako deluje Botox? Privremeno prekida vezu između nerava i mišića sprečavajuči rad mimičnih mišića lica. Zbog nemogućnosti pokretanja mišića onemogućeno je stvaranje bora , tako da površina kože ostaje zategnuta. Postupak se izvodi ambulantno, nije fizički neprijatan i ne zahteva puno vremena.

Kakvi su efekti Botoxa?

 Efekat Botoxa obično počinje prve nedelje i traje 3 do 6 meseci nakon prve primene. Posle ovog perioda efekat se postepeno smanjuje i prereoručuje se ponovna priprema.. Nakon dužeg perioda neaktivnosti mišića pacijent se odvikava od pravljenja grimasa (prestaje sa lošom navikom pravljenja grimasa, odnosno mrštenja. Pored toga, nakon ponovljenog tretmana mišić više nema isti opseg kao ranije i time se postepeno zaustavlja stvaranje bora. Ponovljeni tretman produžava period željenog dejstva do pola godine i više. Prekomerno znojenje Površine pazuha, dlanova, čela i ramena, prepona i zadnjeg dela vrata najviše su podložne intezivnom znojenju. U ovom slučaju Botox deluje na znojne žlezde, tako da se lučenje znoja znatno smanjuje ili zaustavlja (deluje od 7 do 12 meseci).

Usne se posmatraju kao složena trodimenzionalna struktura koja je važna i neophodna pri ishrani, govoru, osmehu i smejanju, poljubcu i izgledu. Poželjno je da usna izgleda dobro kako u miru tako i u pokretu, spreda, iz poluprofila i iz profila. Prateći prirodne odnose između gornje i donje usne, kao i proporcije između usana i ostalih delova lica, kao i lica u celini procesom ubrizgavanja odgovarajućih supstanci u potkožno tkivo usana, moguće je postići različite efekte podebljanja i uvećanja usana. Intervencija se izvodi u lokalnoj eanesteziji i traje oko 30 min.

Nakon intervencije moguća je pojava blagog otoka koji se povlači nakon nekoliko sati, kao i pojava modrica koje se povlače za 3-5 dana. Pacijent dobija odgovarajuća upustva o ponašanju u postoperativnom toku, u smislu primene hladnih obloga, masaža, izbegavanja solarijuma . Kontrolni pregled se zakazuje nakon 15 dana. Vrsta preparata: 1. Privremeni preparati- na bazi hijaluronske kiseline (traju od 6-12 meseci), 2. Trajni preparati- na bazi akrilata, poliamida ili bipolimera. Količina supstance ( ml ili ccm) koja se ubrizgava zavisi od stanja usana (debljine, širine, oblika ivica, položaja uglova, postojanja eventualnih bora oko usana) i naravno od individualne želje pacijenta.

MEZOLIFT

Mezolift je neinvazivna anti-aging terapija, koja podrazumeva aplikaciju koktela (vitamini,aminokiseline, koenzimi, hijaluronska kiselina), u srednj sloj kože radi: podizanja tonusa mišića, zatezanja i hidratacije kože. Koža je zategnuta, svetlija i hidrantna. Lice izgleda odmorno, sveže I mlađe. Preporučuje se osobama kod kojih je došlo do gubitka elastičnosti kože, kao idealan tretman za njenu revitalizaciju iregeneraciju. Starijim osobama je potrebno 4 terapija u periodu od mesec dana. Za efekat održavanja je dovoljna jedna terapija mesečno. Nakon terapije nema otoka, bola, modrica i crvenila.

MEZOLIFT JE IDELAN PUT KA TRAJNOM MLADOLIKOM IZGLEDU!

MEZOTERAPIJA
Mezoterapija je efikasna, medicinska i tradicionalna metoda, kojom se aktivne supstance injiciraju u srednji sloj kože (mezoderm). Određivanje vrste koktela zavisi od mesta koje se tretira i od efekta koji se želi postići. Indkacije za primenu mezoterapije su: bore, akne, ožiljci, strije, pege. Efekti su lokalni i sistemski, tako da dovode do opšteg poboljšanja stanja organizma.

MEZOTERAPIJA – Lice i vrat – Kokteli povećavaju tonus mišića, regenerišu kožu i dovode do efekta podmlađivanja. Potrebno je najmanje 6 tretmana za trajni efekat podmlađivanja, mada je promena uočljiva već nakon prvog tretmana. Održavanje postignutog efekta je jedan tretman mesečno.

MEZOTERAPIJA – Telo – Efikasno rešava celulit i veće naslage na slabinama, kukovima, butinama, oko kolena, stomak, strije. Moguće je smanjiti obim nadlaktica i povećati tonus mišića iste regije.

Mezoterapija je efikasna, medicinska I tradicionalna metoda kojom se aktivne supstance iniciraju u srednji sloj koze-mezoderm. Kokteli se odredjuju prema stanju koje se tretira,mestu I efektu koji se zeli postici.

Koristi se za:

- masne naslage
- celulit
- proredjena kosa
- pigmentne promene koze
- strije
- proredjena kosa
- revitalizacija koze

Najnoviji tretman koji će vas za samo pola podmladiti 5 do 6 godina jesu 3D mezo-niti. Ovaj jedinstven sistem postavljanja niti u kožu, koji se satoji od gipke igle, "provodnika", i niti koja se lako postavlja na sve nivoe kože i u svim pravcima.

Mezo-nitima se, dodaje, postiže neoperativni lifting lica, popunjavaju se bore između obrva, na čelu oko očiju, nazolabijalne i bore oko usana, vrat, dekolte, nadlaktice, stomak i bedra.

LIPOLIZA – je nehiruška alternativa liposukciji. Dovodi do smanjenja masnih naslaga, topeći zidove masnih ćelija.

--------------------------------

PRP metoda - podmlađivanje sopstvenom plazmom

PRP metoda je vodeća metoda za podmlađivanje u svetu tako i kod nas.
Primena sopstvene krvi u terapijske svrhe poznata je više od sto godina u medicini.

Dana se koristi sve više u hirurgiji, za zarastanje rana, lečenje sportskih povreda, dok u estetskoj hirurgiji i antiejdžig medicini preuzima primat u odnosu na ostale ne invazivne metode.

Ne postoji ništa bolje i sigurnije za organizam od sopstvenog tkiva, pritom uz najbolje rezultate koji daju prirodan izgled nema rizika od infekcija.

Terapija PRP je skraćen naziv od Plasma Rich Platetelt što znači da se koristi pročišćeni i obogaćeni deo krvi koji se zove plazma. Ovom metodom izdvajamo iz krvi trombocite bogatim faktorima rasta koji imaju snažan efekat u podmlađivanju i obnovi kože.