Zatvori
  • 011info Belgrade guide English version
  • 011info Beogradski vodič
FORTUNA ROTA

FORTUNA ROTA

Kultura Beograd

Korisne informacije

POSTANI ONO O ČEMU SANJAŠ

Organizacija  "Fortuna Rota" , uspešno se bavi obrazovanjem dece i odlaslih. Vođeni pređašnjim višegodišnjim iskustvom, Fortuna Rota veoma uspešno edukuje svoje polaznike u različitim oblastima kulture.
Naši kursevi u oblasti glume, pevanja, muzičkog obrazovanja, primenjenih umetnosti, plesa, škole pokreta i sporta i stranih jezika prilagođenji su svim uzrasnim grupama polaznika.
Poseban program za talente "Interaktiv Rota" napravljen je u cilju edukacija i buđenja svesti kod polaznika u sverama opšte kulture i javnog nastupa.

Fortuna Rota za vas izdvaja individualne časove, rad u malim grupama i pripreme za prijemni!

PLES

Upisom na ples učite i razvijte mogućnost da kroz ples izrazite svoju kreativnost. Fizička aktivnost ima važnu ulogu u fizičkom i mentalnom razvoju svakog polaznika. Ples je idealna kombinacija umetnosti i sporta i kao takav predstavlja oblik zabave za sve uzraste. Kroz plesne koreografije stičete stil, gracioznost i izraženu ritmičnost pokreta. U Show dance-u imate mogućnost da se upoznate sa različitim oblicima plesa, kao sto su latino plesovi, klasični, moderni i džez balet, disko dance i hip hop. 

 Grupe:
- od 3 do 6
- od 7 do 12
- od 13 do 16
- od 17 do 21
- od 21 pa na dalje

GLUMA

Plan i program dramskog odseka Fortuna Rota zasnovan je u velikoj meri na pedagoškom i profesorskom metodu profesora doktora Bora Stjepanovića koji se uspešno primenjuje već decenijama na dramskom fakultetu u Sarajevu i Cetinju, čiji je i osnivač, kao i na pedagoško-istraživačkim metodama velikih dramskih stvaralaca poput Stanislavskog, Grotovskog, Mejerholjda, Jevtovića, Barbadorija, Euđenija Barbe…

Program rada osmišljen je tako da kroz metodologiju igre i razvijanja mašte, polaznik spoznaje kako da aktivira svoja čula, intuiciju i kako da korespondira sa  svetom oko sebe i da na zdrav način stvara veze i komunikacije  sa drugima. Da otkrije sebe u svetu u kom se nalazi, gde se poseban akcenat stavlja na razvijanju individualnih veština, kvaliteta i sposobnosti svakog pojedinačnog polaznika.

Grupe:

Predškolske radionice                                                                      
Niži razredi osnovne
Viši razredi osnovne
Srednja škola
Priprema za upis na FDU

PEVANJE

Plan rada muzičkog obrazovanja za uzrast od 3 do 6 godina. Osnove solfeđa, ritmičke vežbe, uvežbavanje pesama (individualno, duo, trio ili horski), vokalne vežbe, vežbe pravilnog disanja. Program je pogodan za buđenje muzikalnosti i ritma kod svakog polaznika, za pravilan izgovor reči, kroz kreativne muzičke radionice, koje mogu biti individualne ili grupne.

Pop/rock/jazz

Kurs POP/ROCK/JAZZ pevanja obuhvata osnove solfeđa, postavka glasa (impostacija), važbe pravilnog disanja, višeglasno pevanje. U toku samog kursa, rade se obrade različitih svetski poznatih numera koje polaznicima omogućavaju idividualno izražavanje. Acappella pevanje polaznicima daje mogućnost kontrole glasa bez muzičke pozadine.

Izvorno/tradicionalno

Škola savremenog etno pevanja je pravi izbor za sve ljubitelje tradicionalne pesme i narodne poezije. Tradicionalne pesme su bile sastavni deo svakodnevnog života naših naroda. Pevalo se u raznim prilikama ,kako veselim, tako i tužnim. Teme su bile raznolike , ljubav, junastvo, ropstvo... U okviru škole tradicionalnog pevanja upoznaćete se sa raznovrsnim stilovima pevanja. Saznaćete razne zanimljivosti iz tradicije naroda sa prostora Balkana. Pevanjem karakterističnih pesama još više ćete zavoleti tradicionalnu muziku i upoznati kulturu Balkanskih naroda. Kroz interesantne primere, pored ostalih tehnika savladaćete i pravilno disanje, pravilno držanje tela i vežbe dikcije, upoznati specifične grupacije ornamenata, grleno pevanje, nazalno pevanje, otvoreno pevanje, zatvoreno i višeglasno pevanje.

Grupe:

Od 3 do 6
Od 7 do 12
od 13 do 16
Od 17 do 21
Od 21 pa na dalje

INTERAKTIV ROTA

Cilj programa: kreirati pojedinca svesnog sebe, svog polozaja u drustvu, odnosa sa drugima oko sebe i razvijanje međuljudskih vestina. 

Polaznici su podeljeni u tri uzrasne kategorije, od 3 do 6, od 7 do 12, od 13 do 18 godina I od 18 pa na dalje.

- Deca u najmlađoj kategoriji ce kroz niz interaktivnih radionica i kroz igru biti ukljucena u grupni i timski rad kroz koji cemo postepeno jacati samostalnost i liderske vestine. Vrsnjaci na ovom uzrastu u globalu nemaju problem da se osamostale ako im se pravilo izlozi koncept grupe i zasto je bitno imati lidera.

- Deca u srednjoj grupi će biti izložena vršnjačkoj edukaciji koja podrazumeva razmenjivanje ideja sa grupom, samostalno delanje i prezentovanje radova, naglašavanje bitnosti javnog nastupa i akcentovanje istog u svrhu osamostaljivanja i oslobađanja od potencijalnih strahova.

- Tinejdžeri već imaju razvijenu svest o sebi i svom položaju u društvu, te ćemo sa njima raditi na usavršavanju tih ideja o sebi i odnosima sa drugima kroz vežbe glume, javnog nastupa, timskog rada, liderstva, logike i empatije. 

PRIMENJENA UMETNOST

Radionica pruža podršku i podsticaj razvoj kreativnosti, otkrivanje ličnih afiniteta i talenata. Afirmacija stvaralaštva dece i mladih kroz kvalitetni program, usmeravajući ih ka sticanju veština, znanja i iskustva neophodnih za njihov lični i profesionalni razvoj.

Kroz praktični rad polaznici će moći da se upoznaju sa istorijom tehnika crtanja i slikanja, kao i sa vajanjem i opštim dizajnom rukotvorina. Program je grupno organizovan, ali se pristupa pojedinačnom radu sa svakim od polaznika. Cilj vaspitno-obrazovnog sistema rada umetničke radionice jeste da dodatno podstiče razvoj praktičnih i teorijskih znanja polaznika koja su važna za njihovo slobodno, spontano i kreativno kombinovanje likovih elemenata u oblasti crtanja, slikanja i vajanja  a u cilju razvoja njihovog kreativnog mišljenja.

Grupe:
- Predškolske radionice
- Niži razredi osnovne
- Viši razredi osnovne 2 grupe – 5-6 razred i 7-8 razred
- Pripremna nastava za umetničke škole i fakultete

Foto

FORTUNA ROTA Kultura Beograd
FORTUNA ROTA Kultura Beograd
FORTUNA ROTA Kultura Beograd
FORTUNA ROTA Kultura Beograd
FORTUNA ROTA Kultura Beograd
FORTUNA ROTA Kultura Beograd
FORTUNA ROTA Kultura Beograd
FORTUNA ROTA Kultura Beograd
FORTUNA ROTA Kultura Beograd