DRUŠTVO ZA ČUVANJE NEGOVANJE I ZAŠTITU KULTURE NARODA SLAVIJA

Kulturno umetnička društva Beograd

Adresa: Surčinska 39b (preko puta Grand kafe), Novi Beograd
Beograd Telefon: 063/149-8748, 011/301-7152

4/ 5stars

Društvo “SLAVIJA” je osnovano 2007. Godine kao Udruženje građana ŠUMADIJSKI OPANAK”, koje ima za cilj kroz negovanje narodnog stvaralaštva, kulture i tradicije, da zaustavi trend neprekidnog odliva izuzetnih, mladih i perspektivnih ljudi u inostranstvo i podstakne mlade ljude da preuzmu društtvenu odgovornost i aktivnosti u zajednici.

- 03.03.2008. godine postali smo član Međunarodnog plesnog saeta CID – UNESCO i uspeli da narodne igre prezentujemo svetu kao nacionalni ples.
- 23.01.2008. godine pokrenuli smo humanitarnu akciju za decu bez roditeljskog staranja “KOVAČI DEČIJE SREĆE” , koja se uspešno završila 10.02.2008. godine. Akcijom je obezbeđena nova garderoba, obuća, igračke, kao i novac.
- 29.04.2008. godine organizovali smo folklorni festival povodom obeležavanja Svetskog dana plesa, prvi put sa folklorom kao nacionalnim plesom u Aleksincu, na kome je učestvovalo 11 društava iz raznih krajeva Srbije i Slovačko društvo iz Vojvodine.
- 18.07.2008. godine uspostavlja saradnju sa Međunarodnim festivalom folklora “Baščaršijske noći” u Sarajevu, i prvi put od 1992. Godine, posle 13 godina učestvuje sa ansamblom narodnih igara iѕ Beograda.
- Od 2009. godine postaje član grupacije organizatora privredno turističkih manifestacija u okviru Privredne komore Srbije.
- 29.11.2010. godine se preregistrovali u Društvo “SLAVIJA”
- Uspostavili smo saradnju sa društvima i savezima iz Republika bivše Jugoslavije.

U PONUDI IMAMO SEKCIJE DRUŠTVA: 

1. Školica folklora za decu uzrasta 3-5
2. Folklor za sve uzraste
3. Školica tradicionalnog i pop pevanja
4. Hor
5. Dečiji hor
6. Školica harmonike
7. Školica crtanja desnom stranom
8. Školica gusala
9. Školica kavala

 

Klub Društva “SLAVIJA” 

Klub Društva “SLAVIJA” nalazi se na Novom Beogradu i organizuje proslave dečijih rođendana i sve druge vrste svečanosti, kapaciteta do 50 mesta. Ono po čemu se naši rođendani razlikuju je bogat i sadržajan program koji obuhvata: vesele animacije, ples, sportske igre i sl. 

Ukoliko želite da Vašem mališanu priredite proslavu rođendana iz snova, prelepi prostor kluba “SLAVIJA” je prava adresa za Vas. Enterijer uređen u kombinaciji etno i modernog stila, garantuje toplu, porodičnu atmosferu u kojoj ćete uživati zajedno sa Vašim dragim gostima. 

Celokupan klub je klimatizovan, a roditeljima je namenjen poseban prostor koji je podeljen na pušački i nepušački deo. Takođe, svim našim gostima na raspolaganju je parking prostor.

Roditeljima nudimo kompletnu organizaciju dečijeg rođendana i drugih proslava, od strane stručnog osoblja, uz ketering uslugu i naše piće. U ponudi se nalazi nekoliko različitih menija, a postoji i mogućnost kreiranja jelovnika, u skladu sa Vašim željama i zahtevima. 

Proslava dečijih rođendana u klubu Društva “SLAVIJA” razlikuje se po tome što se proslavlja na tradicionalan način, kao iz vremena kada igraonice nisu bile toliko popularne. Sa željom da kod mališana razvijamo kreativnost, osmislili smo raznovrsne igre koje razvijaju njihovu maštu i potencijale.

Svi rođendanci će uživati u tradicionalnim dečijim igrama, kao što su: navlačenje kanapa, trka u džakovima... Ljubitelji muzike i pevanja mogu da se oprobaju u karaokama, uz najpopularnije domaće i strane hitove. Takođe, organizujemo i takmičenje u plesu. 

Za sve proslave rođendana u prepodnevnim časovima do 17h, odobravamo 10% popusta na iznajmljivanje prostora! 

 

Klub Društva “SLAVIJA”, Surčinski put 39b, preko puta Grand kafe, Novi Beograd 

Posetite nas na našim Facebook stranicama:

DRUŠTVO SLAVIJA

KLUB DRUŠTVA SLAVIJA