Zatvori
  • 011info Belgrade guide English version
  • 011info Beogradski vodič
SPECIJALISTIČKA ORDINACIJA ZA NEUROLOGIJU I PSIHIJATRIJU DR VESA

SPECIJALISTIČKA ORDINACIJA ZA NEUROLOGIJU I PSIHIJATRIJU DR VESA

Neurologija Beograd

Radno vreme

Ponedeljak 09:00 - 17:00
Utorak 09:00 - 17:00
Sreda 09:00 - 17:00
Četvrtak 09:00 - 17:00
Petak 09:00 - 17:00
Subota ne radimo
Nedelja ne radimo

GSP

  • Autobus: 65, 77
  • Trolejbus: 28, 41

Dodatne Lokacije

Korisne informacijeNEUROLOGIJA I PSIHIJATRIJA

OSNIVAČ I VLASNIK
Dr Veselin Pavićević,
specijalista za neurologiju i psihijatriju 
dugogodišnji načelnik ambulantno polikliničkog odeljenja Neuropsihijatrijske klinike i Instituta za neurologiju Kliničkog centra Srbije

VRHUNSKA DIJAGNOSTIKA

Kolor dopler krvnih sudova vrata, mozga, ruku i nogu EEG (elektroencefalografija) EMNG (elektromioneurografija) Magnetna rezonanca mozga i kičme Kompjuterizovana tomografija (CT) mozga i kičme Kućne posete

NAJSAVREMENIJE LEČENJE:

- poremećaja krvotoka mozga (šlog, vrtoglavice, nesiguran hod, zaboravnost, otežan govor, duple slike)
- glavobolja
- epilepsije
- parkinsonizma
- bolesti kičme
- polineuropatije
- psihoza
- depresije
- fobija i ostalih neuroza
- noćnog mokrenja kod dece

ORDINACIJA SPECIJALIZOVANA ZA LEČENJE NEUROLOŠKIH KOMPLIKACIJA ŠEĆERNE BOLESTI (POLINEUROPATIJE I POREMEĆAJ MIKROCIRKULACIJE) DIJABETIČNA POLINEUROPATIJA, NAJČEŠĆA KOMPLIKACIJA ŠEĆERNE BOLESTI, SADA IZLEČIVA!

Koji su znaci dijabetične polineuropatije?

Dijabetična polineuropatija nastaje usled oštećenja malih krvnih sudova koji ishranjuju nerva stabla (tzv. mikroangiopatija).

Prvi znak je najčešće pojava preosetljivosti nogu na hladno, posebno pri spavanju.

Takve osobe spavaju u čarapama, a kada nastanu hladniji dani navlače i po dva para čarapa. Zatim dolazi do trnjenja u prstima i stopalima, koje je posebno izraženo u mirovanju, nekada je takvog inteziteta da remeti san.

Često prisustvo grčeva u listovima nogu, koji se po, pravilu javljaju noću. U poodmakloj fazi se javljaju bolovi u nogama, koji su nekada veoma jaki i ne smiruju se na uobičajenu terapiju. U nelečenim slučajevima dolazi do otežanog hoda usled razvoja slabosti u nogama, bolesnik često nogama zakači za nisku prepreku na tlu, tepih na primer.

Slabost može progredirati do uduzimanja pojedinih nerava (stopalo pada!) ili do atrofije (sušenja) mišića.

Dijabetična polineuropatija se lako dijagnostikuje korektnim neurološkim i elektromioneurografskim pregledom koji se obavlja u našoj ordinaciji.

Ordinacija DOKTOR VESA prva je počela da sprovodi lečenje dijabetične polineuropatije primenom infuzija alfa lipoične kiseline i kasnijim uzimanjem ovoga leka u tabletama. Ovakav način lečenja je prvi pou primenjen u Nemačkoj a sada se primenjuje u svim razvijenim zemljama sveta.

Naša iskustva su izuzetno povoljna. Do sada nije bilo slučaja, bez obzira na stepen poremećaja, kod koga smetnje nisu reducirane za najmanje 50%, a u mnogim slučajevima subjektivne tegobe su praktično nestale.

Napominjemo da se ovde češće radilo o poodmaklim slučajevima bolesti koji, ili nisu bili pravilno dijagnostikovani ili su bezuspešno lečeni do sada primenjivanim metodama lečenja.

Kod blažih slučajeva uspešnost lečenja je praktično stoprocentna stim da se produženim jednokratnim uzimanjem tablete alfalipoične kiseline dnevno sprečava ponovna pojava simptoma bolesti. Posebno ističemo da za primenu ovog načina lečenja nema kontraindikacije, a značajni uspesi se postižu i kod pacijenata u poodmakloj životnoj dobi.

Foto