PREDŠKOLSKA USTANOVA ZVEZDA OAZA

Predškolske ustanove i privatni vrtići Beograd

Adresa: Ada Ciganlija 5, Beograd
Beograd Telefon: 011/355-14-79, 063/241-701
E-mail: vrtic@zvezdaoaza.rs
Sajt: www.zvezdaoaza.rs

4.5/ 5stars

 Zvezda Oaza

Na najlepšoj lokaciji u gradu, na Adi Ciganliji, nalazi se oaza dečije radosti, vrtić „Zvezda Oaza“. Smešten u zgradi veslačkog kluba „Crvena Zvezda“, na površini  od 400 metara kvadratnih, na najbolji mogući način koristi sve prednosti svoje atraktivne lokacije, kroz zanimljive aktivnosti, neophodnih za pravilan razvoj svakog deteta.

Jedan od prvih privatnih vrtića u Beogradu, koji sa uspehom postoji već 15 godina, „Zvezda Oaza“ poseduje licencu za rad koju izdaje Ministarstvo prosvete, kao zvaničan dokument da ova ustanova ispunjava sve uslove za vaspitanje i obrazovanje dece predškolskog uzrasta, mlađih grupa i jaslica. Licenca za rad je zavedena pod brojem 022-05-00164/2006-07, 17.8.2006.godine.

Za kompletnu brigu o deci, pored sertifikovanih vaspitača sa validnom licencom za rad, zadužene su medicinske sestre, pedijatar i logoped, kao i profesori engleskog jezika, fizičkog vaspitanja, karatea, baleta, šaha, muzičkog i likovnog vaspitanja, koji su uključeni u rad kroz različite aktivnosti.

Same aktivnosti vrtića „Zvezda Oaza“ su tako koncipirane da deca kroz igru nauče stvari koje će sutra lakše moći da primene u životu.

Ovaj vrtić je opremljen najsavremenijim obrazovnim tehnologijama. „Zvezda Oaza“ je jedini privatni vrtić u zemlji koji je omogućio deci korišćenje multimedijalnih sistema, takozvanih „pametnih tabli“. Njihovim korišćenjem stimuliše se angažovanje svih čula u procesu sticanja novih znanja, razvoj kreativnosti kao i aktivnost učenika u nastavi i učenju.

Kroz veliki broj sportskih aktivnosti, kao što su karate, fudbal, gimnastika, balet, deca razvijaju motoriku i svoje fizičke sposobnosti. Aktivnosti se odvijaju po uzrasnim grupama i vode ih renomirani profesori u oblasti rada sa decom. U sklopu sportskih aktivnosti dostupan je „Tennis Whizz“ program - sveobuhvatni teniski program kreiran za decu predškolskog uzrasta. U „Tennis Whizz“ program uključeni su zadaci kroz koje deca savladavaju brojeve, slova, socijalne veštine, slušanje, rešavanje problema, razvijanje logike, a ujedno se i sjajno zabavljaju. Ovaj prestižni sport deca treniraju sa trenerom  Dejanom Vukojčićem.

U vrtiću „Zvazda Oaza“ veliki značaj se pridaje učenju engleskog jezika. Kroz svakodnevnu nastavu ali i prisutnost engleskog jezika u dnevnim rutinama strani jezik postaje manje stran i lako se usvaja. Kroz igru, zabavne aktivnosti, pesmu i glumu stvara se pozitivam odnos prema učenju pa se naučene osnove jezika uspešno nadograđuju.

Osim sportskih aktivnosti i nastave engleskog jezika deca imaju i časove šaha koji omogućavaju razvoj veština poput pamćenja, koncentracije, uzročno-posledičnog razmišljanja; muzičku radionicu na kojoj se deca sreću sa različitim instrumentima, ritmovima, imaju priliku da se kreativno ispolje pevanjem; likovnu radionicu gde se ne samo razvija likovna kreativnost već otkrivaju različite likovne tehnike i tako usavršava fina motorika.

Svakodnevne šetnje na čistom vazduhu, vožnja vozićem, korišćenje tramboline, balona za fudbal, posete Adi Safari i druženje sa životinjama, daleko od gradske gužve i buke, samo su neke od prednosti koje čine ovaj vrtić posebnim.

U okviru vrtićkog kompleksa se nalazi i kuhinja u kojoj se pripremaju obroci za decu vrtića. Hrana je domaća i svakodnevno se sprema od svežih sastojaka.

Postoji organizovan prevoz dece od kuće do vrtića i nazad, ukoliko su roditelji zainteresovani.

„Zvezda Oaza“ tradicionalno svake godine učestvuje u organizaciji letnjeg sportskog kampa namenjenog deci uzrasta od 6 do 12 godina sa ciljem da razvije motivaciju kod dece da se aktivno bave sportom i zavole sport.

Radno vreme vrtića je od 7:30h do 18h.

 

PREDŠKOLSKA USTANOVA „ZVEZDA OAZA“
Adresa: Ada Ciganlija 5, Beograd
Telefon: 011/3551-479, 063/241-701
E-mail: vrtic@zvezdaoaza.rs vrtic@zvezdaoaza.rs