Zatvori
  • 011info Belgrade guide English version
  • 011info Beogradski vodič
DYNAMIC PILATES&FITNESS

DYNAMIC PILATES&FITNESS

Rekreacioni centri Beograd

Radno vreme

Ponedeljak 08:00 - 14:00 / 17:00 - 22:00
Utorak 17:00 - 22:00
Sreda 08:00 - 14:00 / 17:00 - 22:00
Četvrtak 17:00 - 22:00
Petak 08:00 - 14:00 / 17:00 - 22:00
Subota 08:00 - 14:00 / 17:00 - 22:00
Nedelja 08:00 - 14:00 / 17:00 - 22:00

GSP

  • Autobus: 31, E9
  • Trolejbus: 19, 21, 22, 29

Dodatne Lokacije

Korisne informacije

Individualni treninzi Grupni treninzi


Dynamic pilates & fitness studio osnovan je kao studio za fitness pilates i jogu.
Pilates metoda se sastoji iz elemenata joge, plesa i gimnastike. Pilates metoda sadrži i preko 500 originalnih vežbi koje se rade na podlozi, uz pomoć rekvizita ili specijalno konstruisanih mašina. Prednosti ove metode vežbanja ogleda se u ravnoteži u koju se dovodi telo. Pilates vežbama utiče se na ispravljanje slabosti i asimetrije tela.

Vežbanjem pilatesa drastično možete promeniti izgled, osećaj i izdržljivost svog tela. Telo se formira na jedan potpuno drugačiji način koji ne podrazumeva agresivne i naporne vežbe i balansira sve grupe mišića na jedan celovit način. Sastoji se iz laganih i kontrolisanih pokreta. Telo vežba kao jedna celina nema izolovanja mišićnih grupa. Kod pilates vežbi dosta se forsira i polaže na gipkosti i izdžljivosti mišića i celokupnog tela, a posebna pažnja posvećuje se mišićima abdomena i leđa.

U Dynamic pilates metodi vežbanja prednost se daje vežbama koje se izvode na strunjači uz korišćenje rekvizita. Teži se ka tome da se svaki trening učini što raznovrsnijim, potpunijim i efikasnijim uz pomoć, malih rekvizita
Individualni pristup klijentu je osnovno pravilo u vežbanju Pilates metode. Pravilo propisano od internacinalnih Pilates institucija govori kako individualni treninzi ili rad u malim grupama omogućavaju vežbačima veću koncentraciju, kontrolu i preciznost pokreta pri izvođenju vežbi koje su usklađene sa njihovim fizičkim sposobnostima, konstitucijom i kondicijom. Tako da se postižu bolji rezultati u kraćem vremenskom periodu nego kada se vežba u velikim grupnim fitnes programima.

Treninge vodi diplomirani trener fitnesa i sertifikovani trener pilatesa

Joga
Svaki čas se sastoji od vežbi ekstenzija i fleksija kičme koje osnažuju mišiće leđa, istezanja i osnaživanja dubokih mišića trupa i karlice, kao i mišića nogu, inverzija i torzija i završava se vežbom relaksacije.

Tokom časa podstiče se praksa jogičkog disanja. Instruktor demonstrira sve položaje, ali se preciznim istrukcijama koje se tiču načina zauzimanja, zadržavanja i napuštanja položaja, kao i načinom disanja, podstiče da vežbači “iznutra” osete položaj i izvedu ih u skladu sa svojom individualnom fleksibilnošću i snagom.

Osim što se postiže veća bezbednost na času, na taj način se vežbači upoznaju sa svojim telom, razvijaju prisutnost i osećaj za sadašnji trenutak, što kao posledicu ima umirivanje uma i oslobađanje od napetosti.
Dovoljno je vežbati jogu 2-3 puta nedeljno, na času ili kući za vidljivo poboljšanje zdravlja na svim nivoima. Već posle nekoliko nedelja redovnog vežbanja možete da osetite efekte, kako težina napušta telo, srce i um i lakoća dolazi na njeno mesto.


Ulica Nušićeva 10/5sp/21
Mob: 060 588 55 46

 

 

Foto

DYNAMIC PILATES&FITNESS Rekreacioni centri Beograd
DYNAMIC PILATES&FITNESS Rekreacioni centri Beograd
DYNAMIC PILATES&FITNESS Rekreacioni centri Beograd

Video