Zatvori
  • 011info Belgrade guide English version
  • 011info Beogradski vodič
MINT 011 ARILJE

MINT 011 ARILJE

Restorani Beograd

Radno vreme

Ponedeljak 08:00 - 23:00
Utorak 08:00 - 23:00
Sreda 08:00 - 23:00
Četvrtak 08:00 - 23:00
Petak 08:00 - 23:00
Subota 08:00 - 23:00
Nedelja ne radimo

GSP

  • Tramvaj: 2

Dodatne Lokacije

Korisne informacije


Razlog otvaranje kafane MINT 011 ARILJE je dugogodišnja tradicija moje porodice. Kafane, one stare, bile su deo života čaršije, imale poseban duh, neobičan, specifičan, izazovan, u njima je pulsirao kulturni, zabavni, privredni i društveni život, protkan politikom, pa i onaj, zašto ne reći – normalan.

Kafana je bila stecište advokata i boravište svedoka. Jednostavno, mesto gde se odvijao život grada, gde su spremane i prikazivane pozorišne predstave, održavani koncerti, sastanci sportskih društava, političkih stranaka, esnafa, organizovane zabave i susreti, održavane sednice Narodne skupštine, uređivane novine, u njima su pisane pesme i učili se muzički akordi, smišljane su ideje ali i jela, u njima se pilo i spavalo.

Sada pred smiraj života osetio sam neodoljivu potrebu da provodim vreme u svojoj kafani u kojoj će se okupljati moji prijatelji, poznanici i slučajni prolaznici. Životno iskustvo me je navelo na misao da su jedine dve ozbiljne institucije: kafana i bolnica.

U bolnici kada se čovek suoči sa ozbiljnim zdravstvenim problemima, shvati prolaznost života i kako je propustio mnogo lepih trenutaka trčeći za besmislenim tekovinama potrošačkog držtva.

Znate, život može postaviti mnogo zamki, zadati mnogo udaraca, možemo imati hiljadu promašaja, u životu, u ljubavi, u društvenoj borbi… Ali pronaći ćemo snagu da ustanemo i počnemo iznova samo ako tu snagu potražimo. Najlepša stvar u vezi sa danom je to što sviće. Uvek dođe zora nakon mraka. Zato postoje kafane da vrate potrebnu energiju i volju za životom.
Svako dočekano jutro u kafani, uz crno ili belo vinu, dobru muziku i drage prijatelje znači da ste živi i da nas je onaj nebeski gospodar poslao ovde da uživamo u predivnoj planeti i malim stvarima.

Foto

MINT 011 ARILJE Restorani Beograd
MINT 011 ARILJE Restorani Beograd
MINT 011 ARILJE Restorani Beograd

Vrste plaćanja

Kartice