Zatvori
  • 011info Belgrade guide English version
  • 011info Beogradski vodič
RESTORAN LESKOVAČKI MERAK

RESTORAN LESKOVAČKI MERAK

Restorani Beograd

Radno vreme

Ponedeljak 09:00 - 23:00
Utorak 09:00 - 23:00
Sreda 09:00 - 23:00
Četvrtak 09:00 - 23:00
Petak 09:00 - 23:00
Subota 09:00 - 23:00
Nedelja 11:00 - 23:00

GSP

  • Autobus: 23, 53, 59, 89, 504

Dodatne Lokacije

Korisne informacijeRestoran Leskovački Merak kod dva brata pronaći ćete na Vidikovcu, u ulici Vidikovački Venac 2đ u Beogradu. Kultno mesto u Beogradu, koje predstavlja oličenje prave gradske kafane i spomen boemskom načinu života. Restoran koji svojim šarmom privlači ljude dobre volje, svih generacija, poštovaoce tradicije i kulture našeg naroda. Naš majstor kulinarstva tri godine je pobednik najveće manifestacije u spremljanju mesa u Srbiji na Leskovačkoj roštiljijadi.

Pronašavši savršen način da spojimo bogatu tradiciju i način uživajanja u dobrom piću i leskovačkom roštilju, sa potrebama savremenog čoveka za mestom koje oživljava duh i okrepljuje telo, stvorili smo atmosferu koja na jedinstven način čini da se osećate kao kod svoje kuće.

Kafana, kao institucija, oduvek je bila i ostala prisutna i nezamenjiva u životu boema, pesnika, slikara i drugih umetnika. Mesto gde se svraćalo kako bi se razmenila iskustva, sklapali poslovi i nova prijateljstva. U duhu starih vremena, naš restoran Leskovački merak nastavlja da živi i neguje tradiciju onog što se u narodu zove "druga kuća".

Izdvajamo za Vas sa našeg menija:

- doručak - omlet sa sirom, omlet sa slaninom, kobasica sa jajima, merak doručak,
  domaće pogače...
- predjela - merak meze, sir, sprža, ajvar, vešalica, pečurke, pomfrit...
- supe i čorbe - kokošija supa, teleća čorba, jagnjeća čorba...
- roštilj - ćevapi, pljeskavica,  svinjski vrt, bela vešalica, svinjski ražnjići, pileći batak,
  pileći file, leskovački voz veliki i mali...
- specijalitete kuće - leskovačka mućkalica, pileći prsti, seljačka vešalica, svinjska
  dimljena rebra, karađorđeva šnicla, merak file na žaru..
- salate - šopska salata, kupus salata, paradajz, grčka salata, ljuta, merak salata...
- dezerti - palačinka merak, orasnice...

Ono što će posebno privući Vašu pažnju pored izvrsne ponude leskovačkih jela na našem meniju, su i slike grada Leskovca i najvećeg boema koga smo imali Tome Zdravkovića, koji će Vas u mislima vratiti na davna prošla vremena.

Restoran Leskovački merak kod dva brata organizuje sve vrste proslava, veselja i svečanosti, a poseban akcenat stavljamo na organizaciju manjih proslava i poslovnih ručkova. Restoran Leskovački merak ima idealan prostor za sve vrste svečanosti, u kome možete proslaviti svoje najlepše dane u životu.

Za proslave, poslovne ručkove i ostale svečanosti restoran Leskovački merak priprema svečani ručak na bazi punog menija i polumenija u dogovoru sa klijentima. Naše stručno osoblje pomoći će Vam oko kompletne organizacije jer nam je cilj da Vaša proslava bude savršeno i da se zajedno sa svojim gostima osećate prijatno.

Naš prostor lako se pretvara u salu namenjenu za sve ostale vrste svečanosti. Kod nas možete proslaviti matrure, godišnjice, diplomske večeri, rođendane, poslovne koktele kao i sva druga slavlja po najpovoljnijim cenama.

 

Foto

RESTORAN LESKOVAČKI MERAK Restorani Beograd
RESTORAN LESKOVAČKI MERAK Restorani Beograd
RESTORAN LESKOVAČKI MERAK Restorani Beograd