Zatvori
  • 011info Belgrade guide English version
  • 011info Beogradski vodič
YOGA FRIENDS

YOGA FRIENDS

Yoga časovi, Yoga vežbe Beograd

Radno vreme

Ponedeljak 08:00 - 22:00
Utorak 08:00 - 22:00
Sreda 08:00 - 22:00
Četvrtak 08:00 - 22:00
Petak 08:00 - 22:00
Subota 08:00 - 22:00
Nedelja ne radimo

GSP

  • Autobus: 24, 26, E9

Dodatne Lokacije

Korisne informacijeŠTA JE YOGA?

Yoga je veština stara preko 5000 godina. Ministarstvo zdravlja uvrstilo je yogu u metode rehabilitacije. Sastoji se od fizičkih vežbi, disanja i relaksacije. Kako da pokrenemo svoje telo, poboljšamo koncentraciju i pažnju, da postanemo jači, fleksibilniji i kako da se opustimo?

Svi težimo smanjenju stresa i duševnom miru, dobrom raspoloženju i zdravlju. Ako uspostavimo svesnu vezu izmedju uma, duha i tela postižemo jedinstvo, tj. integraciju što u prevodu sa sanskrita i znači reč yoga.

Redovnim praktikovanjem usklađujemo svoje energije, što se pozitivino odražava na naše pshihofizičko stanje. Na lakši i jednostavniji način rešavamo probleme svakodnevnice i oslobađamo se frustracija i bolova. Yoga nas dovodi u prirodno stanje balansa i mira, radosti i povezuje sa sobom i okolinom.

Ispravljanje kičme, otvaranje disanja, smirivanje srca i uzemljenje su naši najviši ciljevi. Kada se telo dovede u pravilan položaj i kada je u harmoniji sa disanjem naše funkcije se poboljšavaju. Rad mozga, jasnoća uma, budnost i koncentracija na poslu i u privatnom životu daje sjajne efekte našoj svakodnevnici. Naše emocije su u skladu sa našim fizičkim telom. Energija se oslobađa i efekti se pokazuju vrlo brzo, čak i posle prve yoga prakse.

Sklad uma, duha i tela

"Nekada je joga shvatana samo kao disciplina koja treba da nas odvede duhovnoj samorealizaciji, ali poslednjih trideset godina ljudi otkrivaju i njene profilaktičke i terapeutske vrednosti. Ministarstvo zdravlja uvrstilo je jogu u metode rehabilitacije…" 

Nakon dugogodisnjeg iskustva sa licencama za rad iz Kalifornije Vaseg instruktora, mozete biti sigurni za kvalitete usluga koje dobijate kod nas.Nalazimo se u ulici Brace Jugovica 4, na Dorcolu.

Dužina časa u studiju je sat i petnaest minuta. Duzina privatnih casova zavise od polaznika, i traju izmedju sat i sat i po.

Rad sa decom, uzrast izmedju 6 i 12 godina, traje oko 40 minuta, jer to je maximum njihove koncentracije i pažnje. Grupe su najčešće od 7 do 15 polaznika, u zavisnosti da li su časovi u maloj ili velikoj sali. Časovi su odlično posećeni, čak imamo listu čekanja, jer je interesovanje veće od kapaciteta studija.

Po koncepciji časovi su različiti, s tim što obavezno imamo vežbu disanja na početku, kako bi se opustili i umirili svom um i pripremili se za vežbu i na kraju vodjenu relaksaciju, koja daje pečat času i nadovezuje se na shavasanu - vežbu gde praktikujemo apsolutni mir tj. ni o čemu ne razmišljamo, samo osećamo.

Nudimo sledeće:

1) Hatha yoga

2) Urban yoga

Kako da najbolje iskoristimo svoju pauzu u toku radnog vremena?
Uobičajeno je da popijemo kafu sa kolegama ili pojedemo namirnice  iz širokog asortimana kaloričnih i masnoćama bogatih fast-food specijaliteta. Vraćamo se na posao umorni i nastvaljamo sa svojim obavezama a da pauzom nismo uspeli da se osvežimo i pripremimo za ostatak dana. Uvek postoje i druge mogućnosti.
U samom centru grada čeka nas umirujući ambijent sa sadržajem koji će nam obogatiti dan. Urban Yoga je osmišljena  tako da se za pola sata do 45 minuta opustite uz asane namenjene upravo relaksaciji i osvežite šoljom čaja. Osveženi, relaksirani i opušteni  ulazimo u ostatak dana kao da je jutro, sa novom energijom i osmehom.
Urban Yoga - oslobodimo se napetosti i stresa, presecimo napet dan kvalitetnom pauzom i priuštimo sebi sadržaj koji naše telo i um zaslužuju!

3) Yoga Senior

Poznije godine su period u životu u kome imamo više vremena za sebe, svoju porodicu, za odmor, rekreaciju i opuštanje. Međutim, to je vreme kada postajemo osetljiviji na neke bolesti kao što su artritis, reumatizam, inkontinencija, visok krvni pritisak...

Sve to stvara potrebu da ostanemo zdravi i u formi i pružimo svom telu najviše što možemo.Joga je vid vežbanja koji se prilagođava našim potrebama i mogućnostima i omogućava da ono postane opuštenije, a um mirniji. Joga je takođe vrlo korisna u prevenciji i kontroli zdravstvenih i emotivnih problema koji su povezani sa starenjem. Pomaže nam da budemo u boljem kontaktu sa sobom i svojim telom i olakšava da prihvatimo pozitivan pristup u životu.

Određene joga asane su napravljene za normalizaciju krvnog pritiska i balans nervnog sistema i od suštinskog su značaja u prevenciji srčanih oboljenja. Tehnike disanja koje savladamo upražnjavajući jogu preveniraju pojavu respiratornih bolesti.

Vežbajući jogu upoznajemo svoje telo i učimo da poštujemo limite koje nam ono postavlja.

Nikada ne treba svoje telo da silimo u joga pozama, uvek radimo koliko nam prija.

Joga je efikasna samo ako se pravilno radi.

3) Yoga za decu

Dinamični položaji održavaju fleksibilnost, jačaju mišiće, poboljšavaju koordinaciju i ravnotežu, dok tehnike disanja i opuštanja poboljšavaju memoriju, koncentraciju i kanališu energiju. Joga, takođe, pomaže deci da bolje razumeju životne vrednosti, uči ih da podržavaju i uvažavaju i poštuju jedni druge.

4) Yoga za trudnice

Trudnoća je idealno vreme da se počne sa yoga vežbama. Rad u grupama je izuzetno specifičan i inspirativan. U trudnoći yoga je značajna, jer se sve vreme radi na snazi i fleksibilnosti mišića, koordinaciji i balansu. Osim toga ona uravnotežava hormone, popravlja cirkulaciju, otklanja bolove, jača karlicu i priprema za porođaj i pre svega pomaže ženi da se sa puno ljubavi i blaženstva poveže sa svojom bebom. Iskustvo pokazuje da žene koje su upražnjavale yogu u trudnoći, osećaju njene dobrobiti dugo posle porođaja, kao i njihove bebe. Kad god krenete na yoga praksu tokom trudnoće nije kasno. Fizička kondicija se vežbama popravlja, otklanjaju se nelagodnosi u telu i bolovi u leđima. Vežbe disanja i vođena relaksacija su definitivno najbolja priprema za porođaj. Trudnice se na časovima druže, posvećuju sebi i svojoj bebi i povezuju, što je upravo i potrebno da budu u društvu pozitivnih i nasmejanih mama.

5) Yoga za mame sa bebama

Majke koje na časove dolaze kao trudnice, obično posle porođaja (šest do osam nedelja), vraćaju se na časove za mame i bebe. Interesovanje da se vrate u studio i sa svojim bebama i nastave yoga praksu, od velike je koristi kako za mame tako i za njihove bebe. Na časovima se izvode specifične vežbe koje mame rade same sa svojim bebama, a deo časa je posvećen i samo mamama. Kao i odrasli bebe mogu imati probleme sa varenjem, zatvorom, cirkulacijom, emotivnom uznemirenošću. To su vežbe posle kojih se bebe bolje osećaju, lepše spavaju i brže napreduju. Yogom im se poboljšava imuni sistem, varenje, nestaju grčevi, pospešuje eliminacija i podstiče motorika. Ceo čas je jedinstvena interakcija mama i beba, posle kojeg se svi osećamo bolje, radosno i nasmejano. Majke na časovima uspostavljaju posebne odnose sa svojom decom, ali i sa grupom i svi zajedno uz pomoć yoge nalaze svoj mir, zadovoljstvo i ispunjenje.

Vaš termin mozete da zakazete online preko naseg licnog sajta ili na telefone: 063/7045-433, 063/434-725.

Foto

YOGA FRIENDS Yoga časovi, Yoga vežbe Beograd