ALU I PVC STOLARIJA ŠOLIĆ

Aluminijum i PVC Beograd

Adresa: Južni bulevar 172, Vračar
Beograd Telefon: 011/2833-881, 011/2837-686, 065/2233-655
Sajt: www.pvcstolarija.wh.rs

4.5/ 5stars

Samostalna zanatska radnja Šolić se već dugi niz godina bavi proizvodnjom, prodajom i ugradnjom PVC, ALU stolarije, roletni, venecijanera i komarnika, kao i dihtovanjem postojeće stolarije. Delatnost naše firme je i zastakljivanje terasa!

Dihtovanje stolarije
Dihtovanje stolarije rešenje koje Vam može pomoći da očuvate toplotu Vašeg stana, kuće tokom zime i time smanjite račune za grejanje ili da očuvate hladnoću tokom leta i opet smanjite račune za grejanje.

Dihtovanje drvene stolarije omogućava da se pomoću tečne gume ili aluminijumskih lajsni zatvore rupe koje su nastale krivljenjem drvene stolarije i na taj način se spreči gubitak/prodiranje toplote u prostoriju.
Ovo je odlično rešenje ukoliko niste u mogućnosti da drvenu stolariju zamenite trajnijom pvc stolarijom.

PVC stolarija
PVC stolarija je odličan izbor za Vaše prozore i vrata. Izrađuju se od kvalitetnog pvc materijala, ne krive se zahvaljujući čeličnom pojačanju koje poboljšava statičke karakteristike samog pvc materijala.

Veći broj komora kod pvc profila obezbeđuje i bolju izolaciju, jer je vazduh bolji izolator u odnosu na sam pvc.

Pored toplotne izolacije pvc stolarija je odličan zvučni izolator i posle njene ugradnje količina buke koja dopire u prostoriju je primetno manja. Pored bolje izolacije, pvc profili su i jednostavniji za održavanje. Ne zahtevaju farbanje, lakiranje, dovoljno je da ih sa vremena na vreme prebrišete mekanom krpom sa sapunicom. Takođe pvc stolarija ne upija vodu, ne truli.
U našoj proizvodnji koristimo kvalitetne materijale, kao i okove. Za Vas naši majstori izlaze na teren kako bi uzeli tačne mere, da bi posle ugradnje imali sto manje posla da obradjujete otvor.
Takođe naši majstori vrše kvalitetnu ugradnju proizvedene stolarije u unapred dogovorenom vremenu.

Venecijaneri

Venecijaneri su idealno i praktično rešenje za zaštitu od sunca, radoznalog komšiluka, ali su ujedno i ukras enterijera.
Venecijaneri se proizvode u velikoj paleti boja tako da možete izabrati onu boju koja će upotpuniti Vaš enterijer.

Venecijaneri se mogu postaviti na bilo koju stolariju, tako sto se u okvir prozora postavlja kutija u kojoj je smešten venecijaner, a njime se rukuje pomoću sajle ili palice. Takođe postoje venecijaneri sa motornim mehanizmom kojima se rukuje putem daljinskog upravljača ili dugmeta na zidu.
Venecijaneri se izrađuju od aluminijuma sto im daje dugovečnost, a naravno da način upotrebe utiče i na njihov rok upotrebe.
Venecijaneri se mogu izraditi i postaviti i na krovne prozore, tj. na prozore pod nagibom.

Roletne

Roletne su jedan od prvih zaštita prozora i naše privatnosti.

Roletne su savršen i dugotrajan izbor za zaštitu Vaše stolarije od vetra, kiše, snega, hladnoće, a ujedno su i toplotna i zvučana izolacija. 
Postoje unutrašnje roletne koje se ugrađuju prilikom izgradnje samog objekata, a ukoliko to nije slučaj kod Vas a želite roletne, možete se odlučiti za postavljanje spoljnih roletni.
Spoljne roletne se postavljaju na sve tipove stolarije i imaju spoljnju kutiju smeštenu iznad prozora sa spoljne strane.

Roletne mogu biti od PVC plastičnih masa ili od aluminijuma.
PVC roletne imaju dug vek trajanja jer se izrađuju od kvalitetnog materijala otpornog na različite vremenske uslove.
Roletne klize gore dole po vođicama, a možete se odlučiti i za izradu roletni koje imaju makaze i dozvoljavaju da se spuštena roletna "udalji" od prozora.
Naravno i samo rukovanje roletnom takođe utiče na dužinu njenog trajanja.

Komarnici

Komarnici su idealan način da sprečite ulazak nepoželjnih insekata, muva, komaraca u Vaš stan, kuću, poslovni prostor, skladište.
Komarnici mogu da se postave na prozore, vrata, krovne prozore i izdađeni su od kvalitetnog materijala fiberglasa koji im obezbeđuje dugotrajnost.
Prema Vašim potrebama i željama možete postaviti fiksne komarnike, komarnike sa šarkom, rolo komarnike.
Fiksni komarnik je jednostavno i dosta pristupačno rešenje. Postavlja se okvir sa mrežicom od fiberglasa na spoljnu stranu prozora. Postavljanja ali i demontaža su dosta brzi. Roletne za sve tipove prozora
Komarnik sa magnetnom šarkom funkcioniše po principu otvaranja vrata. Idealno su rešenje za balkonska vrata
Rolo komarnici omogućavaju pokretanje mrežice gore / dole kod prozora, a kod vrata rolo komarnici klize levo / desno.