Zatvori
Vremenska prognoza Beograd 3 ℃
Promenjivo oblačno sa kišom
Prognoza za narednih 5 dana
Vremenska prognoza Beograd 3 ℃
Promenjivo oblačno sa kišom
Prognoza za narednih 5 dana

Sajmovi u Beogradu

Sajmovi u Beogradu

KALENDAR SAJAMSKIH PRIREDBI 2022.godine


AGRO BELGRADE 2022

Hale 2, 3 i 3A

27 – 29. JANUAR 2022.

Agro Belgrade 2022 je vodeći regionalni sajamsko-konferencijski događaj u oblasti voćarstva, vinogradarstva i povrtarstva koji na više od 30.000 m2 okuplja preko 1.000 izlagača i brendova, uključujući i predstavnike najvećih svetskih kompanija.


13. DRŽAVNI PČELARSKI SAJAM

Hala 2

12- 13. FEBRUAR 2022.

Državni pčelarski sajam osmišljen je kao smotra pčelarstva. Na njemu pčelari praktičari i proizvođači opreme za pčelarstvo predstavljaju svoja dostignuća. Sva oprema i repromaterijali iz ove oblasti na Sajmu se prodaju po najpovoljnijim cenama i uslovima. Sajam ima izložbeni i prodajni karakter.


12. BEOWINE – SAJAM VINA

18 – 19. mart 2022.

Jedna od najekspanzivnijih industrijskih grana u Srbiji – proizvodnja i distribucija vina, na Beogradskom sajmu predstavlja se od 2010. godine, u formi Sajma vina – BeoWine, jedinog vinskog susreta u Srbiji organizovanog po uzoru na velike svetske sajmove vina koji su i prozor u širu javnost za veliki broj proizvođača, a ujedno i platforma na kojoj se uspostavljaju novi poslovni kontakti u svetu vina.


43. MEĐUNARODNI SAJAM TURIZMA

24 – 27. mart 2022.

Turističke agencije, savezi i organizacije, hoteli, turistički centri, lovni turizam, vazduhoplovne kompanije, međunarodni tur operatori.


17. HORECA – SAJAM UGOSTITELJSKE OPREME

24 – 27. mart 2022.

Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme održava se pod okriljem Sajma turizma. Okuplja brojne domaće i inostrane kompanije iz najrazličitijih oblasti vezanih za ove delatnosti – preduzeća koja se bave proizvodnjom i prodajom hotelskog i ugostiteljskog nameštaja; opreme za kuhinje, restorane i barove; distributere posteljina i peškira, sredstava za čišćenje; proizvođače hrane i pića…


1. MEĐUNARODNI SAJAM FRANŠIZA

6 – 7. april 2022.


42. MEĐUNARODNI SAJAM NAUTIKE, LOVA I RIBOLOVA

7 – 11. april 2022.

Sajam nautike, lova i ribolova je specijalizovana manifestacija za plovila svih vrsta, opremu za lov i ribolov, sportove na vodi i ronjenje, nautičku, kamp i outdoor opremu.


27. MEĐUNARODNI SAJAM HORTIKULTURE – BEOPLANT FAIR,
25. IZLOŽBA LEKOVITOG BILJA I PREPARATA OD MEDA “DAROVI PRIRODE”,
10. IZLOŽBA BAŠTENSKIH I PARKOVSKIH MAŠINA I PRATEĆE OPREME – MOTOPLANTEXPO,
6. IZLOŽBA ORGANSKE PROIZVODNJE “ORGANIC FEST”

7 – 11. april 2022.

“Bašta u srcu grada” sinonim je za Međunarodni sajam hortikulture – Beoplantfair. Ovu najšarmantniju, najmirisniju i najšareniju manifestaciju Beogradskog sajma tradicionalno obogaćuju dve velike tematske izložbe – Izložba lekovitog bilja i preparata od meda “Darovi prirode” i Izložba baštenskih i parkovskih mašina Motoplantexpo.


36. MEĐUNARODNI KONGRES I SAJAM KOZMETIKE, NEGE KOSE, ESTETIKE I ZDRAVLJA „DODIR PARIZA“

9 – 10. april 2022.

„Dodir Pariza“ – Međunarodni kongres i sajam kozmetike, nege kose, estetike i zdravlja svake godine ima dva izdanja – prolećno i jesenje. Reč je o najvećoj manifestaciji ove vrste u regionu, koja okuplja proizvođače, predstavnike i distributere najpoznatijih svetskih brendova kozmetičkih i frizerskih kuća. Nega i lepota su atraktivniji segmenti „Dodira Pariza“, ali značajno mesto zauzima i deo koji se bavi zdravljem i preventivom.


46. MEĐUNARODNI SAJAM GRAĐEVINARSTVA (UFI) – SEEBBE

27 – 30. april 2022.

Specijalizovana međunarodna manifestacija koja obuhvata najrazličitije segmente građevinske industrije – od istraživanja i projektovanja, preko izgradnje i održavanja objekata u visokogradnji, niskogradnji i hidrogradnji, do predstavljanja najsavremenijih materijala, građevinskih mašina, uređaja i alata.


DDOR ECO BG CAR SHOW 07

12 – 15. maј 2022.

Izložbeno-prodajna priredba – Sajam automobila pod nazivom „DDOR BG CAR SHOW“ okuplja sve uvoznike i distributere putničkih automobila. Kompletna ponuda vodećih svetskih proizvođača automobila domaćoj publici i potencijalnim kupcima predstavljena je kroz jedinstvenu scenografiju sa unificiranim i jednoobraznim izložbenim prostorima opremljenim u režiji Beogradskog sajma.


14. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA – MOTOPASSION

12 – 15. maј 2022.

Motocikli, mopedi, skuteri, rezerni delovi, oprema i pribor, proizvodi prateće industrije, strukovne organizacije, udruženja, klubovi, mediji… standardni je sadržaj Međunarodnog sajma motocikala.


64. MEĐUNARODNI SAJAM TEHNIKE I TEHNIČKIH DOSTIGNUĆA (UFI)

24 – 27. maj 2022.

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća pravo je mesto za promociju četvrte industrijske revolucije – Industrije 4.0. Reč je o digitalizaciji koja je unela revolucionarne promene u razvoj i način poslovanja kompanija, povećanje produktivnost i unapređenje konkurentnosti.


14. BELGRADE FUTURE GAMING

31. maj – 1. jun 2022.

Poput velikih gaming sajmova koji se održavaju u Las Vegasu ili Londonu, i Beogradski sajam je u svoj repertoar uvrstio predstavljanje gaming industrije. Pored upoznavanja sa najsavremenijom ponudom iz ove oblasti, na Sajmu se može i kupiti željena oprema, obezbediti softverska podrška i prateći servisi.


5. FOOD EXPO BALKAN 2022

Hale 1 i 4

7 – 10. septembar 2022.

Međunarodni sajam prehrambenih proizvoda, tehnologija i opreme za prehrambenu industriju.


42. MEĐUNARODNI SAJAM GRAFIČKE, PAPIRNE I KREATIVNE INDUSTRIJE – GRAFIMA

21 – 24. septembar 2022.

Međunarodni sajam grafičke, papirne i kreativne industrije, popularna Grafima, već decenijama predstavlja dostignuća u ovim ekspanzivnim privrednim granama. Istovremeno prezentuje i dostignuća mašinske industrije, sofisticirane napredne tehnologije, namenske IT, dizajnerski hardver i softver, kreativno-umetničke grafičke žanrove. Proizvodi grafičke industrije, od ambalaže do reklamnih materijala ili uputstava za upotrebu i primenu, sastavni su deo svakog industrijskog proizvoda. Grafima je zbog takve svoje delatnosti direktno povezana sa najznačajnijim privrednim tokovima i okuplja privrednike različitih profila iz zemlje i celog sveta.


28. MEĐUNARODNI SAJAM INFORMATIČKO-BIROTEHNIČKE OPREME – BIROEXPO

21 – 24. septembar 2022.

Biro oprema, mašine i pribor za kancelarijsko poslovanje, kancelarijski nameštaj i materijal, poslovna galanterija i pokloni, dekorativni i foto program nezaobilazni su segmenti Međunarodnog sajma informatičko-birotehničke opreme. Manifestacija je postala najznačajnije tržište u regionu, mesto na kome se promoviše i prodaje najsavremenija oprema i materijali potrebni za opremanje i rad poslovnih prostora, poslovna galanterija i reklamni pokloni.


1. SAJAM PAKOVANJA

Hala 1

21 – 24. septembar 2022.

Specijalizovana manifestacija koja obuhvata najrazličitije segmente pakovanja i ambalaže, kao i mašine i opremu namenjenu ovoj industrijskoj grani.


SAJAM TEKSTILA

Hala 5

29. septembar – 1. oktobar 2022.

Na Sajmu tekstila ove godine predstaviće se 53 kompanije iz Turske, Kine, Portugalije i Srbije. Reč je o poslovnoj manifestaciji koja okuplja proizvođače tekstila, uvoznike i trgovce. Pored najboljih tkanina, izlagači će na Sajmu prikazati i najbolje mašine i opremu iz tekstilnog sektora.


17. MEĐUNARODNI SAJAM ENERGETIKE

4 – 6. oktobar 2022.

Međunarodni sajam energetike (sa UFI licencom) najveći je godišnji regionalni skup kompanija, korporacija, preduzeća, institucija i profesionalaca u sektorima koji se bave električnom energijom, ugljem, naftom i gasom, obnovljivim izvorima energije, energetskom efikasnosnošću i rudarstvom. I izlagački i konferencijski segment Sajma energetike uključuju sve tematske podnivoe – od naučno-istraživačkog rada, preko proizvodnje i eksploatacije, do obogaćivanja, distribucije, transporta, skladištenja ili neposrednog korišćenja prirodnih resursa. S razlogom nosi odrednicu međunarodne manifestacije, ali akcenat je i na njegovom tržišnom karakteru, odnosno prilici da se predstave i povežu investitori, proizvođači opreme, resorna administracija, finansijske institucije i lokalne samouprave.


18. MEĐUNARODNI SAJAM ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE I PRIRODNIH RESURSA – ECOFAIR

4 – 6. oktobar 2022.

Međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa – EcoFair, najveći je i najreprezentativniji skup ove vrste u regionu. Ima privredno-edukativni karakter, a posvećen je sistemima i mehanizmima zaštite životne sredine. Centralne teme su „zelena ekonomija“, industrija reciklaže i upravljanje otpadom. Oba programa – i izlagački i stručni prateći, obuhvataju sve segmente zaštite životne sredine: zemljište, vazduh, vodu, prirodnе resursе, reciklažu, berze ekoloških usluga, lokalnu samoupravu, komunalnu opremu, nevladin sektor koji se bavi zaštitom životne sredine…


45. SAJAM MEDICINE I STOMATOLOGIJE

6 – 8. oktobar 2022.

Prestižna međunarodna manifestacija na kojoj domaći i strani izlagači predstavljaju stomatološku, medicinsku i laboratorijsku opremu i sredstva, farmaceutske proizvode i razne medicinske usluge. Međunarodni sajam medicine i stomatologije najveća je i najstarija manifestacija u svojoj oblasti u regionu. Već više od četiri decenije predstavlja mesto intenzivnih poslovnih susreta proizvođača, prodavaca i korisnika medicinske opreme, kao i mesto na kome stručnjaci razmenjuju i stiču nova znanja i iskustva. Najpoznatiji domaći i inostrani proizvođači, uvoznici i distributeri medicinske, stomatološke i laboratorijske opreme svake godine pripremaju posebne popuste i promotivne cene za učesnike i posetioce MEDIDENT-a. Uz izložbeni, važan deo manifestacije je i prateći program, podeljen u dva dela – stručni (sa akreditovanim predavanjima) i promotivno-edukativni.


65. MEĐUNARODNI BEOGRADSKI SAJAM KNJIGA

23 – 30. oktobar 2022.

U kalendaru kulturnih dešavanja jugoistočne Evrope centralno mesto već decenijama pripada Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga. Ova regionalno najveća manifestacija posvećena knjizi bavi se promocijom književnog stvaralaštva i obrazovanja, kulturnom razmenom sa inostranstvom i pokretanjem aktuelnih književnih i društvenih pitanja. Neformalno poznat kao praznik knjige, Sajam knjiga svake godine ugosti najznačajnije domaće i brojne inostrane pisce i izdаvаče, koji predstаvljaju svoja stara izdanja i aktuelnu produkciju. Važno obeležje Sajma knjiga je bogat prateći program. Kroz brojne promocije, prezentacije, predavanja, okrugle stolove i tribune, stručnoj i širokoj publici učesnici predstavljaju niz tema važnih za književnost, izdavaštvo i kulturu.


51. SAJAM OBRAZOVANJA I NASTAVNIH SREDSTAVA

26 – 30. oktobar 2022.

„Obrazovana Srbija, uspešna Srbija“ slogan je Sajma obrazovanja i nastavnih sredstava. Pored promovisanja učenja kao doživotnog procesa i ukazivanja na značaj školovanja i usavršavanja, izlagački program obuhvata sve što je potrebno za opremanje i rad vaspitno-obrazovanih ustanova – od predškolskih do institucija visokog obrazovanja. Bavi se svim segmentima prosvetnog sistema: formalnim i neformalnim obrazovanjem, doživotnim učenjem, transferom znanja, inkluzivnim obrazovanjem, negovanjem talenata, međunarodnom saradnjom. Najveći kvalitet znanja je što nema privilegovanih, na znanje svi imaju pravo. Uvek se može sticati, ali ga niko, nikakvim sredstvima, nikome ne može oduzeti. Izlagačka ponuda je veoma raznolika i sveobuhvatna – od školskog nameštaja i nastavnih sredstava, do školskog pribora i potrošnog materijala. Namenjen je obrazovno-vaspitnim ustanovama, predstavnicima ministarstava i lokalnih samouprava koje se bave obrazovanjem, vlasnicima knjižara, učenicima, studentima ali i širokoj publici.


6. MEDIA MARKET – SAJAM INFORMISANJA, KOMUNIKACIJA I MARKETINGA

26 – 30. oktobar 2022.

Sajam informisanja, komunikacija i marketinga. Uz prezentaciju medija, omogućuje i njihov neposredni susret sa brojnom publikom, jer je ova manifestacija praktično deo tradicionalnog Međunarodnog beogradskog sajma knjiga. To, naravno, nije slučajno – publika ovih sajmova se „preklapa“, jer su oba važna za kulturu i umetnost, ali i opštu informisanost i svakodnevni život. Media market predstavlja i drugačiji okvir za komunikaciju sa partnerima-oglašivačima, marketinškim i PR agencijama, štamparima, distributerima… Omogućuje direktan „sudar“ sa konkurencijom, dijalog sa predstavnicima države, kao i B2B kontakt između pisanih i elektronskih medija. Čitalačka publika sada ima „argument više“ da kraj oktobra rezerviše za obilazak tradicionalnih oktobarskih dešavanja na Beogradskom sajmu.


5. SAJAM J=DNAKI

26 – 30. oktobar 2022.

Cilj sajma je informisanje javnosti o aktivnostima koje u okviru nadležnosti Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u saradnji sa Nacionalnom organizacijom osoba sa invaliditetom Srbije – NOOIS sprovodi radi unapređenja kvaliteta života svih građana. U okviru štanda Ministarstva i NOOIS-a obezbeđen je izložbeni prostor na kojem će biti izložene slike i druga umetnička dela čiji su autori osobe sa invaliditetom, kao i staklene vitrine u kojima će biti izložene rukotvorine, nakit i različiti proizvodi koje su takođe izradile osobe sa invaliditetom i korisnici ustanova socijalne zaštite. Tokom Sajma će kroz brojne radionice, kulturno-umetničke programe, okrugle stolove i slično, osobe sa invaliditetom predstaviti svoj rad i rad svih Saveza i udruženja osoba sa invaliditetom iz cele Srbije, a učestvovaće i gosti iz zemalja regiona.


58. MEĐUNARODNI SAJAM NAMEŠTAJA, OPREME I UNUTRAŠNJE DEKORACIJE (UFI)

8 – 13. novembar 2022.

Na Međunarodnom sajmu nameštaja (UFI) predstavlja se cela drvna industrija – od faze primarne prerade drveta do izrade finalnih proizvoda. U „delokrug“ ove manifestacije spada i uređenje enterijera, kao i promocija proizvoda svih pratećih industrija – proizvođača najrazličitijih repromaterijala i mašina koje se koriste u proizvodnji nameštaja. Manifestacija je nedavno doživela značajan redizajn i iskorak u dva pravca – u konceptualnom smislu programskim akcentovanjem dizajnerski orjentisanih kompanija, a na biznis planu jačanjem poslovne posete kroz uvođenje Hosted Buyers programa. Mada je nekada bio samo segment Sajma nameštaja, Sajam mašina, alata i repromateijala za drvnu industriju prerastao je u zasebnu sajamsku manifestaciju.


58. MEĐUNARODNI SAJAM MAŠINA I ALATA ZA DRVNU INDUSTRIJU (UFI)

8 – 12. novembar 2022.

Sajam mašina i alata iz oblasti drvne industrije: doskorašnji segment sajma prerastao je u zasebnu sajamsku manifestaciju sa širokom paletom ponude.


16. SAJAM ETNO HRANE I PIĆA

24 – 27. novembar 2022.

Regionalna smotra prehrambenih proizvoda namenjenih tržištu, pripremljenih po tradicionalnim receptima, na tradicionalni način. Reč je o nacionalnim specijalitetima, proizvodima karakterističnim za uža geografska područja, najčešće ručne izrade i od organski gajenih sirovina. Manifestacija afirmiše tradicionalne proizvode kao prvorazredne tržišne i izvozne artikle, koji treba da postanu i nezaobilazni element turističke ponude. Radi se o proizvodima sa zaštićenim geografskim poreklom ili onima čija se zaštita preporučuje. Cilj je utemeljenje robne marke etno proizvoda, odnosno brendiranje tradicionalnih proizvoda.


5. GAMES.CON

Hale 1 i 4

25 – 27. novembar 2022.

Games.Con je manifestacija namenjena svima čija interesovanja naginju popularnoj gejming i strip kulturi. Ideja Games.Con-a je da na jednom mestu objedini turnire u najpopularnijim igrama, online i e-gaming, board i card gaming, kao i sajmove stripa i fandomove fantasy franšize. Kao prateći programi Games.Con-a u planu su i nastupi najpoznatijih gameplay Youtubera, kao i drugih teenage zvezda pop kulture.


36. EXPO-ZIM

1 – 4. decembar 2022.

Jedinstvena prilika da ljubitelji zimskih sportova i turizma na jednom mestu pronađu kompletnu najsavremeniju sportsko-rekreativnu opremu, razmene ili servisiraju polovne rekvizite i obezbede povoljne turističke aranžmane. Okuplja najveće proizvođače, uvoznike, distributere i servisere zimske sportske opreme za profesionalce i rekreativce, zastupnike vrhunskih svetskih brendova, zimske turističke centre i skijališta, vodeće turističke agencije, hotele, odmarališta. Asocijacija „Sport za sve“, suorganizator manifestacije, svake godine priprema niz dodatnih programa – predavanja, izložbe, kvizove o poznavanju zimskih sportova, a zajedno sa Skijalištima Srbije i stručna savetovanja o bezbednost na ski-stazama.

FAQ

Šta su to sajmovi?

“Sajam” je kolokvijalni naziv za manifestacije konvencijskog tipa koje se obično održavaju u istoimenom kompleksu “Beogradski sajam” po kome su i dobile zajednički naziv. Sajmovi mogu biti posvećeni određenim delatnostima, proizvodnjama, interesima, zanatima, sportovima i bilo kojoj drugoj temi.

Da li se ulaz na sajmište naplaćuje?

Osim u određenim slučajevima, ulaz na sajmove se obično naplaćuje, i to na ulazu u kompleks Beogradskog sajma gde se vama ili vašoj grupi izdaje ulaznica. Cenu ulaznice određuje organizacija svakog pojedinačnog sajma i možete je saznati na internet prezentaciji Beogradskog sajma.

Da li se sajmovi održavaju tokom Covid-19 pandemije?

Sajmovi se održavaju po rasporedu koji je objavljen na web stranici Beogradskog sajma, osim ako su na snazi posebne mere u cilju zaštite protiv zarazne bolesti Covid-19. O svemu se detaljnije možete informisati na zvaničnom sajtu Beogradskog sajma.

Da li Beogradski sajam poseduje prostor za parkiranje?

Kompleks Beogradskog sajma poseduje sopstveni parking prostor sa preko 2000 parking mesta koja se mogu rezervisati.

Gde se nalazi Beogradski sajam?

Beogradski sajam se nalazi na adresi Bulevar Vojvode Mišića 14 u Beogradu