Zatvori
  • 011info Belgrade guide English version
  • 011info Beogradski vodič

Sajmovi u Beogradu

Sajmovi u Beogradu

KALENDAR SAJAMSKIH PRIREDBI 2021.godine


AGRO BELGRADE 2020

Hale 1, 1A i 4

Agro Belgrade 2020 je vodeći sajamsko – konferencijski događaj za region Zapadnog Balkana i Jugoistočne Evrope, koji okuplja najvažnije kompanije iz oblasti voćarstva, vinogradarstva, povrtarstva, kao i većinu poljoprivrednih zadruga iz Srbije.


12. DRŽAVNI PČELARSKI SAJAM

Hala 2

Državni pčelarski sajam osmišljen je kao smotra pčelarstva. Na njemu pčelari praktičari i proizvođači opreme za pčelarstvo predstavljaju svoja dostignuća. Sva oprema i repromaterijali iz ove oblasti na Sajmu se prodaju po najpovoljnijim cenama i uslovima. Sajam ima izložbeni i prodajni karakter.


42. MEĐUNARODNI SAJAM TURIZMA

Hale 1, 1A, 2A i 4

Turističke agencije, savezi i organizacije, hoteli, turistički centri, lovni turizam, vazduhoplovne kompanije, međunarodni tur operatori.


16. HORECA – SAJAM UGOSTITELJSKE OPREME

Hale 2B i 2C

Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme održava se pod okriljem Sajma turizma. Okuplja brojne domaće i inostrane kompanije iz najrazličitijih oblasti vezanih za ove delatnosti – preduzeća koja se bave proizvodnjom i prodajom hotelskog i ugostiteljskog nameštaja; opreme za kuhinje, restorane i barove; distributere posteljina i peškira, sredstava za čišćenje; proizvođače hrane i pića…


11. SAJAM VINA – BEOWINE

Hale 3 i 3A

Jedna od najekspanzivnijih industrijskih grana u Srbiji – proizvodnja i distribucija vina, na Beogradskom sajmu predstavlja se od 2010. godine. Pored domaćih vinara, učesnici su i regionalni i svetski poznati proizvođači vina, a BeoWine intenzivno promoviše i vinski turizam. Održavanje ove manifestacije istovremeno sa Sajmom turizma, najatraktivnijim i jednim od najposećenijih sajmova, jasno govori o značaju ovog događaja i u turističkoj privredi.


SAJAM TEKSTILA

Hala 3

Poslovna manifestacija koja okuplja proizvođače tekstila, uvoznike i trgovce. Pored najboljih tkanina, izlagači će na Sajmu prikazati i najbolje mašine i opremu iz tekstilnog sektora.


66. MEĐUNARODNA IZLOŽBA PASA SVIH RASA – CACIB BEOGRAD

Hale 1 i 4

U organizaciji Kinološkog saveza Republike Srbije na Beogradskom sajmu se dva puta godišnje održava Međunarodna izložba pasa svih rasa – CACIB Beograd, koja u proleće označava početak, a na jesen kraj kinološke sezone u našoj zemlji.


DDOR BG CAR SHOW 07

Hale 1, 1A, 2, 3, 3A, 4

Izložbeno-prodajna priredba – Sajam automobila pod nazivom „DDOR BG CAR SHOW“ okuplja sve uvoznike i distributere putničkih automobila. Kompletna ponuda vodećih svetskih proizvođača automobila domaćoj publici i potencijalnim kupcima predstavljena je kroz jedinstvenu scenografiju sa unificiranim i jednoobraznim izložbenim prostorima opremljenim u režiji Beogradskog sajma.


14. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA

Hala 2C

Motocikli, mopedi, skuteri, rezerni delovi, oprema i pribor, proizvodi prateće industrije, strukovne organizacije, udruženja, klubovi, mediji… standardni je sadržaj Međunarodnog sajma motocikala.


42. MEĐUNARODNI SAJAM NAUTIKE, LOVA I RIBOLOVA

Hale 1 i 4

Sajam nautike, lova i ribolova je specijalizovana manifestacija za plovila svih vrsta, opremu za lov i ribolov, sportove na vodi i ronjenje, nautičku, kamp i outdoor opremu.


25. DEČIJI SAJAM

Igra, smeh, pesma i zabava „zaštitni su znak“ Dečijeg sajma, koji svake godine ima svoje prolećno i jesenje izdanje.


35. MEĐUNARODNI KONGRES I SAJAM KOZMETIKE, NEGE KOSE, ESTETIKE I ZDRAVLJA „DODIR PARIZA“

Hala 2

„Dodir Pariza“ – Međunarodni kongres i sajam kozmetike, nege kose, estetike i zdravlja svake godine ima dva izdanja – prolećno i jesenje. Reč je o najvećoj manifestaciji ove vrste u regionu, koja okuplja proizvođače, predstavnike i distributere najpoznatijih svetskih brendova kozmetičkih i frizerskih kuća.


6. SAJAM SREDNJIH STRUČNIH I UMETNIČKIH ŠKOLA

Hala 5

Sajam je namenjen učenicima završnih razreda osnovnih škola, pred kojima se nalazi jedna od najvažnijih životnih odluka, a to je odabir srednje škole. Tokom trajanja Sajma, pod sloganom „Po svojoj meri školu izaberi“, učenici, kao i njihovi roditelji, u prilici su da saznaju sve informacije o srednjim stručnim i umetničkim školama, njihovim obrazovnim profilima, nastavnim predmetima, vannastavnim aktivnostima, kao i o mogućnostima za zapošljavanje u određenom zanimanju.


46. MEĐUNARODNI SAJAM GRAĐEVINARSTVA (UFI) – SEEBBE

Hale 1, 1A, 2, 3, 3A, 4 i otvoreni prostor

Specijalizovana međunarodna manifestacija koja obuhvata najrazličitije segmente građevinske industrije – od istraživanja i projektovanja, preko izgradnje i održavanja objekata u visokogradnji, niskogradnji i hidrogradnji, do predstavljanja najsavremenijih materijala, građevinskih mašina, uređaja i alata.


25. MEĐUNARODNI SAJAM HORTIKULTURE – BEOPLANT FAIR,
23. IZLOŽBA LEKOVITOG BILJA I PREPARATA OD MEDA “DAROVI PRIRODE”,
8. IZLOŽBA BAŠTENSKIH I PARKOVSKIH MAŠINA I PRATEĆE OPREME – MOTOPLANTEXPO,
4. IZLOŽBA ORGANSKE PROIZVODNJE “ORGANIC FEST”

Hala 5

“Bašta u srcu grada” sinonim je za Međunarodni sajam hortikulture – Beoplantfair. Ovu najšarmantniju, najmirisniju i najšareniju manifestaciju Beogradskog sajma tradicionalno obogaćuju dve velike tematske izložbe – Izložba lekovitog bilja i preparata od meda “Darovi prirode” i Izložba baštenskih i parkovskih mašina Motoplantexpo.


64. MEĐUNARODNI SAJAM TEHNIKE I TEHNIČKIH DOSTIGNUĆA (UFI)

Hale 1, 1A, 2, 3, 3A, 4

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća pravo je mesto za promociju četvrte industrijske revolucije – Industrije 4.0. Reč je o digitalizaciji koja je unela revolucionarne promene u razvoj i način poslovanja kompanija, povećanje produktivnost i unapređenje konkurentnosti.


13. BELGRADE FUTURE GAMING

Hala 3

Poput velikih gaming sajmova koji se održavaju u Las Vegasu ili Londonu, i Beogradski sajam je u svoj repertoar uvrstio predstavljanje gaming industrije. Pored upoznavanja sa najsavremenijom ponudom iz ove oblasti, na Sajmu se može i kupiti željena oprema, obezbediti softverska podrška i prateći servisi.


42. MEĐUNARODNI SAJAM GRAFIČKE, PAPIRNE I KREATIVNE INDUSTRIJE – GRAFIMA

Hala 4

Međunarodni sajam grafičke, papirne i kreativne industrije, popularna Grafima, već decenijama predstavlja dostignuća u ovim ekspanzivnim privrednim granama. Istovremeno prezentuje i dostignuća mašinske industrije, sofisticirane napredne tehnologije, namenske IT, dizajnerski hardver i softver, kreativno-umetničke grafičke žanrove.


28. MEĐUNARODNI SAJAM INFORMATIČKO-BIROTEHNIČKE OPREME – BIROEXPO

Hala 4

Biro oprema, mašine i pribor za kancelarijsko poslovanje, kancelarijski nameštaj i materijal, poslovna galanterija i pokloni, dekorativni i foto program nezaobilazni su segmenti Međunarodnog sajma informatičko-birotehničke opreme.


BELFIS 2020.

Hala 3

Belfis je jedinstveni sajam ove vrste u regionu, a rezultat je činjenice da se tržište fitnesa, velnesa i zdravlja sve brže razvija i raste. Nastao je po ugledu na najveće svetske i evropske sajmove. Okuplja najeminentnije instruktore i prezentere iz regiona, veliki broj izlagača – proizvođače i distributere sportske opreme i rekvizita, podova, suplemenata, kompanije koje se bave zdravom ishranom, farmaceutske kuće, fitnes klubove, školice sporta, sportske fakultete, međunarodne organizacije iz sveta fitnesa…


26. DEČIJI SAJAM

Igra, smeh, pesma i zabava „zaštitni su znak“ Dečijeg sajma, koji svake godine ima svoje prolećno i jesenje izdanje.


36. MEĐUNARODNI KONGRES I SAJAM KOZMETIKE, NEGE KOSE, ESTETIKE I ZDRAVLJA „DODIR PARIZA“

Hala 2

„Dodir Pariza“ – Međunarodni kongres i sajam kozmetike, nege kose, estetike i zdravlja svake godine ima dva izdanja – prolećno i jesenje. Reč je o najvećoj manifestaciji ove vrste u regionu, koja okuplja proizvođače, predstavnike i distributere najpoznatijih svetskih brendova kozmetičkih i frizerskih kuća.


16. MEĐUNARODNI SAJAM ENERGETIKE

Hala 2

Međunarodni sajam energetike (sa UFI licencom) najveći je godišnji regionalni skup kompanija, korporacija, preduzeća, institucija i profesionalaca u sektorima koji se bave električnom energijom, ugljem, naftom i gasom, obnovljivim izvorima energije, energetskom efikasnosnošću i rudarstvom.


17. MEĐUNARODNI SAJAM ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE I PRIRODNIH RESURSA – ECOFAIR

Hala 2

Međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa – EcoFair, najveći je i najreprezentativniji skup ove vrste u regionu. Ima privredno-edukativni karakter, a posvećen je sistemima i mehanizmima zaštite životne sredine.


42. MEĐUNARODNI SAJAM PREVENCIJE I REAGOVANJA U VANREDNIM SITUACIJAMA I BEZBEDNOSTI I ZDRAVLJA NA RADU – 112 EXPO

Hala 2

Međunarodni sajam prevencije i reagovanja u vanrednim situacijama i bezbednosti i zdravlja na radu – 112 EXPO, bavi se procenom i upravljanjem rizicima u vanrednim situacijama i u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.


45. SAJAM MEDICINE I STOMATOLOGIJE

Hale 3 i 3A

Međunarodni sajam medicine i stomatologije najveća je i najstarija manifestacija u svojoj oblasti u regionu. Već više od četiri decenije predstavlja mesto intenzivnih poslovnih susreta proizvođača, prodavaca i korisnika medicinske opreme, kao i mesto na kome stručnjaci iz raznih oblasti medicine razmenjuju i stiču nova znanja i iskustva.


65. MEĐUNARODNI BEOGRADSKI SAJAM KNJIGA

Hale 1, 1a, 2a, 2b, 2c i 4

U kalendaru kulturnih dešavanja jugoistočne Evrope centralno mesto krajem oktobra već decenijama pripada Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga. Ova regionalno najveća manifestacija posvećena knjizi bavi se promocijom književnog stvaralaštva i obrazovanja, kulturnom razmenom sa inostranstvom i pokretanjem aktuelnih književnih i društvenih pitanja.


51. SAJAM OBRAZOVANJA I NASTAVNIH SREDSTAVA

Hala 2B

„Obrazovana Srbija, uspešna Srbija“ slogan je Sajma obrazovanja i nastavnih sredstava. Pored promovisanja učenja kao doživotnog procesa i ukazivanja na značaj školovanja i usavršavanja, izlagački program obuhvata sve što je potrebno za opremanje i rad vaspitno-obrazovanih ustanova – od predškolskih do institucija visokog obrazovanja.


6. MEDIA MARKET – SAJAM INFORMISANJA, KOMUNIKACIJA I MARKETINGA

Hala 3

Sajam informisanja, komunikacija i marketinga. Uz prezentaciju medija, omogućuje i njihov neposredni susret sa brojnom publikom, jer je ova manifestacija praktično deo tradicionalnog Međunarodnog beogradskog sajma knjiga.


5. SAJAM J=DNAKI

Cilj sajma je informisanje javnosti o aktivnostima koje u okviru nadležnosti Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja sprovodi radi unapređenja kvaliteta života svih građana. U okviru štanda Ministarstva obezbeđen je izložbeni prostor na kojem će biti izložene slike i druga umetnička dela čiji su autori osobe sa invaliditetom, kao i staklene vitrina u kojima će biti izložene rukotvorine, nakit i različiti proizvodi koje su takođe izradile osobe sa invaliditetom i korisnici Ustanova socijalne zaštite.


58. MEĐUNARODNI SAJAM NAMEŠTAJA, OPREME I UNUTRAŠNJE DEKORACIJE (UFI)

Hale 1, 1A, 2, 3, 3A i 4

Na Međunarodnom sajmu nameštaja (UFI) predstavlja se cela drvna industrija – od faze primarne prerade drveta do izrade finalnih proizvoda. U „delokrug“ ove manifestacije spada i uređenje enterijera, kao i promocija proizvoda svih pratećih industrija – proizvođača najrazličitijih repromaterijala i mašina koje se koriste u proizvodnji nameštaja.


58. MEĐUNARODNI SAJAM MAŠINA I ALATA ZA DRVNU INDUSTRIJU (UFI)

Hala 5

Sajam mašina, alata i repromateijala iz oblasti drvne industrije: doskorašnji segment sajma prerastao je u zasebnu sajamsku manifestaciju sa širokom paletom ponude.


15. SAJAM ETNO HRANE I PIĆA

Regionalna smotra prehrambenih proizvoda namenjenih tržištu, pripremljenih po tradicionalnim receptima, na tradicionalni način. Reč je o nacionalnim specijalitetima, proizvodima karakterističnim za uža geografska područja, najčešće ručne izrade i od organski gajenih sirovina.


35. EXPO-ZIM

Hala 4

Jedinstvena prilika da ljubitelji zimskih sportova i turizma na jednom mestu pronađu kompletnu najsavremeniju sportsko-rekreativnu opremu, razmene ili servisiraju polovne rekvizite i obezbede povoljne turističke aranžmane.


9. SAJAM SPORTA

Hala 1, 1A


DOBROTVORNI DIPLOMATSKI BAZAR

Hala 2

Dobrotvorni bazar, koji tradicionalno već godinama organizuje Međunarodni klub žena (IWC), stiže i ovog puta, tačno na vreme. Dođite na Beogradski sajam i doživite jedinstvenu prazničnu atmosferu i duh darivanja. Na štandovima na kojima će proizvode predstaviti mnoge države, kupite poklon za sebe i svoje najbliže ili probajte hranu iz raznih delova sveta.


67. MEĐUNARODNA IZLOŽBA PASA SVIH RASA – CACIB BEOGRAD

Hale 1 i 4

U organizaciji Kinološkog saveza Republike Srbije na Beogradskom sajmu se dva puta godišnje održava Međunarodna izložba pasa svih rasa – CACIB Beograd, koja u proleće označava početak, a na jesen kraj kinološke sezone u našoj zemlji.


14. FESTIVAL NAUKE

Hale 3, 3A i 5

Cilj Festivala nauke je da afirmiše poznate i promoviše neafirmisane naučnike sa domaćih i stranih prostora, ali i da podstiče interesovanje za nauku vrlo jednostavnom demonstracijom činjenice koliko je ona sama po sebi interesantna, inspirativna i nadasve zabavna.


60. NOVOGODIŠNJI VAŠAR

Beogradski novogodišnji vašar je prepoznatljiva manifestacija zabave i dobre kupovine. U ovom svojevrsnom uvodu u novogodišnje praznično raspoloženje i veselje mogu da uživaju i odrasli.

FAQ

Gde se nalazi Beogradski sajam?

Beogradski sajam se nalazi na adresi Bulevar Vojvode Mišića 14 u Beogradu

Da li Beogradski sajam poseduje prostor za parkiranje?

Kompleks Beogradskog sajma poseduje sopstveni parking prostor sa preko 2000 parking mesta koja se mogu rezervisati.

Da li se sajmovi održavaju tokom Covid-19 pandemije?

Sajmovi se održavaju po rasporedu koji je objavljen na web stranici Beogradskog sajma, osim ako su na snazi posebne mere u cilju zaštite protiv zarazne bolesti Covid-19. O svemu se detaljnije možete informisati na zvaničnom sajtu Beogradskog sajma.

Da li se ulaz na sajmište naplaćuje?

Osim u određenim slučajevima, ulaz na sajmove se obično naplaćuje, i to na ulazu u kompleks Beogradskog sajma gde se vama ili vašoj grupi izdaje ulaznica. Cenu ulaznice određuje organizacija svakog pojedinačnog sajma i možete je saznati na internet prezentaciji Beogradskog sajma.

Šta su to sajmovi?

“Sajam” je kolokvijalni naziv za manifestacije konvencijskog tipa koje se obično održavaju u istoimenom kompleksu “Beogradski sajam” po kome su i dobile zajednički naziv. Sajmovi mogu biti posvećeni određenim delatnostima, proizvodnjama, interesima, zanatima, sportovima i bilo kojoj drugoj temi.