Zatvori

Sajmovi u Beogradu

Sajmovi u Beogradu

KALENDAR SAJAMSKIH PRIREDBI 2024.godine


Agro Belgrade
AGRO BELGRADE 2024

Agro Belgrade 2024 je vodeći regionalni sajamsko-konferencijski događaj u oblasti voćarstva, vinogradarstva i povrtarstva koji na više od 30.000 m2 okuplja preko 1.000 izlagača i brendova, uključujući i predstavnike najvećih svetskih kompanija.

25 – 27. JANUAR 2024.
 
Sajam tekstila
SAJAM TEKSTILA

Poslovna manifestacija koja okuplja proizvođače tekstila, uvoznike i trgovce. Pored najboljih tkanina, izlagači će na Sajmu prikazati i najbolje mašine i opremu iz tekstilnog sektora.

8 – 10. FEBRUAR 2024.
 
Sajam pčelarstva
15. DRŽAVNI PČELARSKI SAJAM

Državni pčelarski sajam osmišljen je kao smotra pčelarstva. Na njemu pčelari praktičari i proizvođači opreme za pčelarstvo predstavljaju svoja dostignuća. Sva oprema i repromaterijali iz ove oblasti na Sajmu se prodaju po najpovoljnijim cenama i uslovima. Sajam ima izložbeni i prodajni karakter.

10 – 11. FEBRUAR 2024.
 
45. MEĐUNARODNI SAJAM TURIZMA

Uspešna i atraktivna, lokalna i globalna, multinacionalna i multikulturalna. Nije teško pogoditi – predstavljamo Sajam turizma. Po svim kriterijumima – obimu, kvalitetu, značaju, privlačnosti…, rezultat je isti – Sajam turizma je jedna od najuspešnijih manifestacija u zemlji i regionu. Samo turizam sa toliko šarma spaja biznis i zadovoljstvo, samo putovanja imaju neodoljivu privlačnost za sve ljude na planeti.

22 – 25. FEBRUAR 2024.
 
Horeca
19. HOREKA – SAJAM UGOSTITELJSKE OPREME

Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme održava se pod okriljem Sajma turizma. Okuplja brojne domaće i inostrane kompanije iz najrazličitijih oblasti vezanih za ove delatnosti – preduzeća koja se bave proizvodnjom i prodajom hotelskog i ugostiteljskog nameštaja; opreme za kuhinje, restorane i barove; distributere posteljina i peškira, sredstava za čišćenje; proizvođače hrane i pića…

22 – 25. FEBRUAR 2024.
 
BALKAN FASHION 2024

Sporazumom o slobodnoj trgovini (SST) između Turske i Srbije ukinute su carine na izvoz tekstilnih proizvoda (kućni tekstil, konfekcija, tkanine, aksesoari, obuća i torbe) iz Turske u Srbiju. Turska je jedan od najvećih dobavljača konfekcije i odeće za Srbiju i zemlje Balkana. Balkan Fashion biće najznačajniji sajam mode u Srbiji i na Balkanu.

5 – 7. MART 2024.
 
Sajam škola
SAJAM ŠKOLA

Regionalni sajam školskog pribora u organizaciji Udruženja knjižara Srbije, namenjen profesionalnim kupcima.

12 – 14. MART 2024.
 
BG CAR SHOW
DDOR ECO BG CAR SHOW 08

Izložbeno-prodajna priredba – Sajam automobila pod nazivom „DDOR BG CAR SHOW“ okuplja sve uvoznike i distributere putničkih automobila.
Kompletna ponuda vodećih svetskih proizvođača automobila domaćoj publici i potencijalnim kupcima predstavljena je kroz jedinstvenu scenografiju sa unificiranim i jednoobraznim izložbenim prostorima opremljenim u režiji Beogradskog sajma.

21 – 27. MART 2024.
 
Motopassion
16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA – MOTOPASSION

Motocikli, mopedi, skuteri, rezerni delovi, oprema i pribor, proizvodi prateće industrije, strukovne organizacije, udruženja, klubovi, mediji… standardni je sadržaj Međunarodnog sajma motocikala.

21 – 27. MART 2024.
 
Sajam nautike, lova i ribolova
44. MEĐUNARODNI SAJAM NAUTIKE, LOVA I RIBOLOVA

Sajam nautike, lova i ribolova je specijalizovana manifestacija za plovila svih vrsta, opremu za lov i ribolov, sportove na vodi i ronjenje, nautičku, kamp i outdoor opremu.

4 – 8. APRIL 2024.
 
Beoplant
29. MEĐUNARODNI SAJAM HORTIKULTURE – „BEOPLANT FAIR“,
27. IZLOŽBA LEKOVITOG BILJA I PREPARATA OD MEDA „DAROVI PRIRODE“,
12. IZLOŽBA BAŠTENSKIH I PARKOVSKIH MAŠINA I PRATEĆE OPREME „MOTOPLANTEXPO“,
8. IZLOŽBA ORGANSKE PROIZVODNJE „ORGANIK FEST“

„Bašta u srcu grada“ sinonim je za Međunarodni sajam hortikulture – Beoplantfair. Ovu najšarmantniju, najmirisniju i najšareniju manifestaciju Beogradskog sajma tradicionalno obogaćuju dve velike tematske izložbe – Izložba lekovitog bilja i preparata od meda „Darovi prirode“ i Izložba baštenskih i parkovskih mašina Motoplantexpo.

4 – 8. APRIL 2024.
 
Dodir Pariza
40. MEĐUNARODNI KONGRES I SAJAM KOZMETIKE, NEGE KOSE, ESTETIKE I ZDRAVLJA „DODIR PARIZA“

„Dodir Pariza“ – Međunarodni kongres i sajam kozmetike, nege kose, estetike i zdravlja svake godine ima dva izdanja – prolećno i jesenje. Reč je o najvećoj manifestaciji ove vrste u regionu, koja okuplja proizvođače, predstavnike i distributere najpoznatijih svetskih brendova kozmetičkih i frizerskih kuća. Nega i lepota su atraktivniji segmenti „Dodira Pariza“, ali značajno mesto zauzima i deo koji se bavi zdravljem i preventivom.

6 – 7. APRIL 2024.
 
Kalendar
RUNNING EXPO BELGRADE MARATHON – IT’S RUNNING TIME

U susret Beogradskom maratonu, a po uzoru na najveće svetske maratone, Beogradski maraton će kao sastavni deo manifestacije organizovati trodnevni sajam trčanja pod nazivom „Running EXPO Belgrade marathon – It’s running time“.

25 – 27. APRIL 2024.
 
SEEBBE
48. MEĐUNARODNI SAJAM GRAĐEVINARSTVA (UFI) – SEEBBE

Specijalizovana međunarodna manifestacija koja obuhvata najrazličitije segmente građevinske industrije – od istraživanja i projektovanja, preko izgradnje i održavanja objekata u visokogradnji, niskogradnji i hidrogradnji, do predstavljanja najsavremenijih materijala, građevinskih mašina, uređaja i alata.

22 – 25. APRIL 2024.
 
Kalendar
RUNNING EXPO BELGRADE MARATHON – IT’S RUNNING TIME

U susret Beogradskom maratonu, a po uzoru na najveće svetske maratone, Beogradski maraton će kao sastavni deo manifestacije organizovati trodnevni sajam trčanja pod nazivom „Running EXPO Belgrade marathon – It’s running time“.

25 – 27. APRIL 2024.
 
Sajam tehnike
66. MEĐUNARODNI SAJAM TEHNIKE I TEHNIČKIH DOSTIGNUĆA (UFI)

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća pravo je mesto za promociju četvrte industrijske revolucije – Industrije 4.0. Reč je o digitalizaciji koja je unela revolucionarne promene u razvoj i način poslovanja kompanija, povećanje produktivnost i unapređenje konkurentnosti.

21 – 24. MAJ 2024.
 
Total Future Gaming Belgrade
16. BELGRADE FUTURE GAMING

Poput velikih gaming sajmova koji se održavaju u Las Vegasu ili Londonu, i Beogradski sajam je u svoj repertoar uvrstio predstavljanje gaming industrije. Pored upoznavanja sa najsavremenijom ponudom iz ove oblasti, na Sajmu se može i kupiti željena oprema, obezbediti softverska podrška i prateći servisi.

28 – 29. MAJ 2024.
 
Beogradski tango susret
INTERNACIONALNI FESTIVAL ARGENTINSKOG TANGA – BELGRADE TANGO ENCUENTRO

Belgrade Tango Encuentro je internacionalni festival argentinskog tanga namenjen isključivo društvenim plesačicama i plesačima. Ova manifestacija dovodi u Beograd velika imena svetske tango scene – tango djeve, učitelje i performere, kao i veliki broj amaterskih plesačica i plesača. Stavlja Beograd na svetsku mapu važnih destinacija za sve ljubitelje ovog žanra.

30. MAJ – 2. JUN 2024.
 
kalendar
MEĐUNARODNI SAJAM GARDEN EXPO BALKAN 2024. & METAL GALANTERY EXPO BALKAN 2024.
5 – 7. JUN 2024.
 
Grafima
44. MEĐUNARODNI SAJAM GRAFIČKE, PAPIRNE I KREATIVNE INDUSTRIJE – GRAFIMA

Međunarodni sajam grafičke, papirne i kreativne industrije, popularna Grafima, već decenijama predstavlja dostignuća u ovim ekspanzivnim privrednim granama. Istovremeno prezentuje i dostignuća mašinske industrije, sofisticirane napredne tehnologije, namenske IT, dizajnerski hardver i softver, kreativno-umetničke grafičke žanrove.

18 – 20. SEPTEMBAR 2024.
 
Biroexpo
30. MEĐUNARODNI SAJAM INFORMATIČKO-BIROTEHNIČKE OPREME – BIROEXPO

Biro oprema, mašine i pribor za kancelarijsko poslovanje, kancelarijski nameštaj i materijal, poslovna galanterija i pokloni, dekorativni i foto program nezaobilazni su segmenti Međunarodnog sajma informatičko-birotehničke opreme.

18 – 20. SEPTEMBAR 2024.
 
3. SAJAM PAKOVANJA

Specijalizovana manifestacija koja obuhvata najrazličitije segmente pakovanja i ambalaže, kao i mašine i opremu namenjenu ovoj industrijskoj grani.

18 – 20. SEPTEMBAR 2024.
 
Sajam namestaja
60. MEĐUNARODNI SAJAM NAMEŠTAJA, OPREME I UNUTRAŠNJE DEKORACIJE (UFI)

Na Međunarodnom sajmu nameštaja (UFI) predstavlja se cela drvna industrija – od faze primarne prerade drveta do izrade finalnih proizvoda. U „delokrug“ ove manifestacije spada i uređenje enterijera, kao i promocija proizvoda svih pratećih industrija – proizvođača najrazličitijih repromaterijala i mašina koje se koriste u proizvodnji nameštaja.

1 – 6. OKTOBAR 2024.
 
Sajam masina, alata i repromaterijala za drvnu industriju
60. MEĐUNARODNI SAJAM MAŠINA I ALATA ZA DRVNU INDUSTRIJU (UFI)

Sajam mašina, alata i repromateijala iz oblasti drvne industrije: doskorašnji segment sajma prerastao je u zasebnu sajamsku manifestaciju sa širokom paletom ponude.

1 – 5. OKTOBAR 2024.
 
Sajam energetike
19. MEĐUNARODNI SAJAM ENERGETIKE

Međunarodni sajam energetike (sa UFI licencom) najveći je godišnji regionalni skup kompanija, korporacija, preduzeća, institucija i profesionalaca u sektorima koji se bave električnom energijom, ugljem, naftom i gasom, obnovljivim izvorima energije, energetskom efikasnosnošću i rudarstvom.

14 – 16. OKTOBAR 2024.
 
EcoFair
20. MEĐUNARODNI SAJAM ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE I PRIRODNIH RESURSA – ECOFAIR

Međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa – EcoFair, najveći je i najreprezentativniji skup ove vrste u regionu. Ima privredno-edukativni karakter, a posvećen je sistemima i mehanizmima zaštite životne sredine.

14 – 16. OKTOBAR 2024.
 
Sajam knjiga
67. MEĐUNARODNI BEOGRADSKI SAJAM KNJIGA

U kalendaru kulturnih dešavanja jugoistočne Evrope centralno mesto krajem oktobra već decenijama pripada Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga. Ova regionalno najveća manifestacija posvećena knjizi bavi se promocijom književnog stvaralaštva i obrazovanja, kulturnom razmenom sa inostranstvom i pokretanjem aktuelnih književnih i društvenih pitanja.

19 – 27. OKTOBAR 2024.
 
Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava
53. SAJAM OBRAZOVANJA I NASTAVNIH SREDSTAVA

„Obrazovana Srbija, uspešna Srbija“ slogan je Sajma obrazovanja i nastavnih sredstava. Pored promovisanja učenja kao doživotnog procesa i ukazivanja na značaj školovanja i usavršavanja, izlagački program obuhvata sve što je potrebno za opremanje i rad vaspitno-obrazovanih ustanova – od predškolskih do institucija visokog obrazovanja.

19 – 27. OKTOBAR 2024.
 
Medident
47. SAJAM MEDICINE I STOMATOLOGIJE

Međunarodni sajam medicine i stomatologije najveća je i najstarija manifestacija u svojoj oblasti u regionu. Već više od četiri decenije predstavlja mesto intenzivnih poslovnih susreta proizvođača, prodavaca i korisnika medicinske opreme, kao i mesto na kome stručnjaci iz raznih oblasti medicine razmenjuju i stiču nova znanja i iskustva.

24 – 26. OKTOBAR 2024.
 
Wine Vision
3. WINE VISION BY OPEN BALKAN

Organizacija najvećeg sajma vina u Beogradu događa se u vreme kada najvažnija ekonomska i društvena inicijativa svestranog povezivanja zemalja Zapadnog Balkana – Open Balkans – počinje davati prve opipljive rezultate.

22 – 24. NOVEMBAR 2024.
 
Etno hrana i pice
18. SAJAM ETNO HRANE I PIĆA

Regionalna smotra prehrambenih proizvoda namenjenih tržištu, pripremljenih po tradicionalnim receptima, na tradicionalni način. Reč je o nacionalnim specijalitetima, proizvodima karakterističnim za uža geografska područja, najčešće ručne izrade i od organski gajenih sirovina.

5 – 8. DECEMBAR 2024.
 
kgh
55. MEĐUNARODNI KONGRES I IZLOŽBA O KLIMATIZACIJI, GREJANJU I HLAĐENJU (KGH)

Duže od pet decenija, Međunarodni kongres i izložba o KGH uvek je donosio odlična ključna predavanja o aktuelnim temama. U organizaciji Društva za KGH Srbije, pri SMEITS-u, na izložbenim štandovima domaće i strane firme izlažu vrhunske proizvode i rešenja. Međunarodni kongres i izložba o KGH jedinstvena su prilika da na jednom mestu sretnete univerzitetske profesore i nastavnike, inženjere, projektante, donosioce odluka, proizvođače, uvoznike, distributere, tehničare, studente… da posao tražite ili ponudite.

11 – 13. DECEMBAR 2024.
 
Vasar
62. NOVOGODIŠNJI VAŠAR

Beogradski novogodišnji vašar je prepoznatljiva manifestacija zabave i dobre kupovine. U ovom svojevrsnom uvodu u novogodišnje praznično raspoloženje i veselje mogu da uživaju i odrasli.

15 – 30. DECEMBAR 2024.
 

FAQ

Šta su to sajmovi?

“Sajam” je kolokvijalni naziv za manifestacije konvencijskog tipa koje se obično održavaju u istoimenom kompleksu “Beogradski sajam” po kome su i dobile zajednički naziv. Sajmovi mogu biti posvećeni određenim delatnostima, proizvodnjama, interesima, zanatima, sportovima i bilo kojoj drugoj temi.

Da li se ulaz na sajmište naplaćuje?

Osim u određenim slučajevima, ulaz na sajmove se obično naplaćuje, i to na ulazu u kompleks Beogradskog sajma gde se vama ili vašoj grupi izdaje ulaznica. Cenu ulaznice određuje organizacija svakog pojedinačnog sajma i možete je saznati na internet prezentaciji Beogradskog sajma.

Da li se sajmovi održavaju tokom Covid-19 pandemije?

Sajmovi se održavaju po rasporedu koji je objavljen na web stranici Beogradskog sajma, osim ako su na snazi posebne mere u cilju zaštite protiv zarazne bolesti Covid-19. O svemu se detaljnije možete informisati na zvaničnom sajtu Beogradskog sajma.

Da li Beogradski sajam poseduje prostor za parkiranje?

Kompleks Beogradskog sajma poseduje sopstveni parking prostor sa preko 2000 parking mesta koja se mogu rezervisati.

Gde se nalazi Beogradski sajam?

Beogradski sajam se nalazi na adresi Bulevar Vojvode Mišića 14 u Beogradu