Zatvori
  • 011info Belgrade guide English version
  • 011info Beogradski vodič

Sajmovi u Beogradu

Sajmovi u Beogradu

KALENDAR SAJAMSKIH PRIREDBI 2020.godine


19. MINIBASKET FESTIVAL RAJKO ŽIŽIĆ

Hala 3

16 – 20. januar 2019.

Mini basket je stvoren da bi se deca kroz igru učila košarkaškoj igri, jer u svakom pa i u najmanjem detalju košarke stoji IGRA. Mini basket je košarka prilagođena uzrasnoj kategoriji dece od 7 do 10 godina.


11. DRŽAVNI PČELARSKI SAJAM

Hala 2

9 – 10. februar 2019.

Državni pčelarski sajam osmišljen je kao smotra pčelarstva. Na njemu pčelari praktičari i proizvođači opreme za pčelarstvo predstavljaju svoja dostignuća. Sva oprema i repromaterijali iz ove oblasti na Sajmu se prodaju po najpovoljnijim cenama i uslovima. Sajam ima izložbeni i prodajni karakter.


KUĆNI SAJAM EXPO XII

Hala 5

18 – 20. februar 2019.

Poljoprivreda, garden program.


41. MEĐUNARODNI SAJAM TURIZMA

Hale 1, 1a, 2A, 2B, 2C, 3A i 4

21 – 24. februar 2019.

Turističke agencije, savezi i organizacije, hoteli, turistički centri, lovni turizam, vazduhoplovne kompanije, međunarodni tur operatori.


15. HORECA – SAJAM UGOSTITELJSKE OPREME

Hala 2c

21 – 24. februar 2019.

Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme održava se pod okriljem Sajma turizma. Okuplja brojne domaće i inostrane kompanije iz najrazličitijih oblasti vezanih za ove delatnosti – preduzeća koja se bave proizvodnjom i prodajom hotelskog i ugostiteljskog nameštaja; opreme za kuhinje, restorane i barove; distributere posteljina i peškira, sredstava za čišćenje; proizvođače hrane i pića…


10. SAJAM VINA – BEOWINE

Hale 3 i 3A

21 – 24. februar 2019.

Jedna od najekspanzivnijih industrijskih grana u Srbiji – proizvodnja i distribucija vina, na Beogradskom sajmu predstavlja se od 2010. godine. Pored domaćih vinara, učesnici su i regionalni i svetski poznati proizvođači vina, a BeoWine intenzivno promoviše i vinski turizam. Održavanje ove manifestacije istovremeno sa Sajmom turizma, najatraktivnijim i jednim od najposećenijih sajmova, jasno govori o značaju ovog događaja i u turističkoj privredi.


SAJAM TEKSTILA

Hala 5

28. februar – 2. mart 2019.

Poslovna manifestacija koja okuplja proizvođače tekstila, uvoznike i trgovce. Pored najboljih tkanina, izlagači će na Sajmu prikazati i najbolje mašine i opremu iz tekstilnog sektora.


41. MEĐUNARODNI SAJAM NAUTIKE, LOVA I RIBOLOVA

Hale 1 i 4

1 – 5. mart 2019.

Sajam nautike, lova i ribolova je specijalizovana manifestacija za plovila svih vrsta, opremu za lov i ribolov, sportove na vodi i ronjenje, nautičku, kamp i outdoor opremu.


64. MEĐUNARODNA IZLOŽBA PASA SVIH RASA – CACIB BEOGRAD

Hale 1 i 4

10. mart 2019.

U organizaciji Kinološkog saveza Republike Srbije na Beogradskom sajmu se dva puta godišnje održava Međunarodna izložba pasa svih rasa – CACIB Beograd, koja u proleće označava početak, a na jesen kraj kinološke sezone u našoj zemlji.


54. MEĐUNARODNI SALON AUTOMOBILA

Hale 1, 1A, 2, 3, 3A, 4, 5

22 – 31. mart 2019.

Po svim kriterijumima – izgledu, atmosferi, atraktivnim dešavanjima i premijerama, broju izlagača i posetilaca… Sajam automobila svake godine predstavlja pravi spektakl. Sjaj i glamur ove manifestacije privlače potencijalne kupce, ali i one koji samo prate dešavanja i novitete u automobilskoj industriji.


13. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA

22 – 31. mart 2019.

Motocikli, mopedi, skuteri, rezerni delovi, oprema i pribor, proizvodi prateće industrije, strukovne organizacije, udruženja, klubovi, mediji… standardni je sadržaj Međunarodnog sajma motocikala.


23. MEĐUNARODNI SAJAM HORTIKULTURE – BEOPLANT FAIR,
21. IZLOŽBA LEKOVITOG BILJA I PREPARATA OD MEDA „DAROVI PRIRODE“,
6. IZLOŽBA BAŠTENSKIH I PARKOVSKIH MAŠINA I PRATEĆE OPREME – MOTOPLANTEXPO

Hala 5

4 – 7. april 2019.

„Bašta u srcu grada“ sinonim je za Međunarodni sajam hortikulture – Beoplantfair. Ovu najšarmantniju, najmirisniju i najšareniju manifestaciju Beogradskog sajma tradicionalno obogaćuju dve velike tematske izložbe – Izložba lekovitog bilja i preparata od meda „Darovi prirode“ i Izložba baštenskih i parkovskih mašina Motoplantexpo.


23. DEČIJI SAJAM

Hala 3

5 – 7. april 2019.

Igra, smeh, pesma i zabava „zaštitni su znak“ Dečijeg sajma, koji svake godine ima svoje prolećno i jesenje izdanje.


33. MEĐUNARODNI KONGRES I SAJAM KOZMETIKE, NEGE KOSE, ESTETIKE I ZDRAVLJA „DODIR PARIZA“

Hala 2

6 – 7. april 2019.

„Dodir Pariza“ – Međunarodni kongres i sajam kozmetike, nege kose, estetike i zdravlja svake godine ima dva izdanja – prolećno i jesenje. Reč je o najvećoj manifestaciji ove vrste u regionu, koja okuplja proizvođače, predstavnike i distributere najpoznatijih svetskih brendova kozmetičkih i frizerskih kuća.


45. MEĐUNARODNI SAJAM GRAĐEVINARSTVA (UFI) – SEEBBE

Hale 1, 1A, 2, 3, 3A, 4 i otvoreni prostor

17 – 20. april 2019.

Specijalizovana međunarodna manifestacija koja obuhvata najrazličitije segmente građevinske industrije – od istraživanja i projektovanja, preko izgradnje i održavanja objekata u visokogradnji, niskogradnji i hidrogradnji, do predstavljanja najsavremenijih materijala, građevinskih mašina, uređaja i alata.


63. MEĐUNARODNI SAJAM TEHNIKE I TEHNIČKIH DOSTIGNUĆA (UFI)

Hale 1, 1A, 2, 3, 3A

21 – 24. maj 2019.

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća pravo je mesto za promociju četvrte industrijske revolucije – Industrije 4.0. Reč je o digitalizaciji koja je unela revolucionarne promene u razvoj i način poslovanja kompanija, povećanje produktivnost i unapređenje konkurentnosti.


12. BELGRADE FUTURE GAMING

Hala 3

4 – 5. jun 2019.

Poput velikih gaming sajmova koji se održavaju u Las Vegasu ili Londonu, i Beogradski sajam je u svoj repertoar uvrstio predstavljanje gaming industrije. Pored upoznavanja sa najsavremenijom ponudom iz ove oblasti, na Sajmu se može i kupiti željena oprema, obezbediti softverska podrška i prateći servisi.


9. SAJAM NAORUŽANJA I VOJNE OPREME „PARTNER 2019.“

Hala 1 i otvoreni prostor

25 – 28. jun 2019.

Partner“ – Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme, održava se na Beogradskom sajmu svake druge godine, krajem juna. Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo odbrane Republike Srbije.


41. MEĐUNARODNI SAJAM GRAFIČKE, PAPIRNE I KREATIVNE INDUSTRIJE – GRAFIMA

Hala 4

25 – 28. septembar 2019.

Međunarodni sajam grafičke, papirne i kreativne industrije, popularna Grafima, već decenijama predstavlja dostignuća u ovim ekspanzivnim privrednim granama. Istovremeno prezentuje i dostignuća mašinske industrije, sofisticirane napredne tehnologije, namenske IT, dizajnerski hardver i softver, kreativno-umetničke grafičke žanrove.


27. MEĐUNARODNI SAJAM INFORMATIČKO-BIROTEHNIČKE OPREME – BIROEXPO

Hala 4

25 – 28. septembar 2019.

Biro oprema, mašine i pribor za kancelarijsko poslovanje, kancelarijski nameštaj i materijal, poslovna galanterija i pokloni, dekorativni i foto program nezaobilazni su segmenti Međunarodnog sajma informatičko-birotehničke opreme.


15. MEĐUNARODNI SAJAM ENERGETIKE

Hala 1

2 – 4. oktobar 2019.

Međunarodni sajam energetike (sa UFI licencom) najveći je godišnji regionalni skup kompanija, korporacija, preduzeća, institucija i profesionalaca u sektorima koji se bave električnom energijom, ugljem, naftom i gasom, obnovljivim izvorima energije, energetskom efikasnosnošću i rudarstvom.


16. MEĐUNARODNI SAJAM ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE I PRIRODNIH RESURSA – ECOFAIR

Hala 1

2 – 4. oktobar 2019.

Međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa – EcoFair, najveći je i najreprezentativniji skup ove vrste u regionu. Ima privredno-edukativni karakter, a posvećen je sistemima i mehanizmima zaštite životne sredine.


7. iSEC – MEĐUNARODNI SAJAM PAMETNIH TEHNOLOGIJA

Hala 1

2 – 4. oktobar 2019.

Međunarodni sajam pametnih tehnologija – iSEC, regionalno je poznat i priznat kao Sajam bezbednosti. Na njemu se stručnoj i široj javnosti predstavljaju visoke tehnologije u funkciji javne i privatne bezbednosti.


44. SAJAM MEDICINE I STOMATOLOGIJE

Hala 4

10 – 12. oktobar 2019.

Međunarodni sajam medicine i stomatologije najveća je i najstarija manifestacija u svojoj oblasti u regionu. Već više od četiri decenije predstavlja mesto intenzivnih poslovnih susreta proizvođača, prodavaca i korisnika medicinske opreme, kao i mesto na kome stručnjaci iz raznih oblasti medicine razmenjuju i stiču nova znanja i iskustva.


24. DEČIJI SAJAM

Hala 3

11 – 13. oktobar 2019.

Igra, smeh, pesma i zabava „zaštitni su znak“ Dečijeg sajma, koji svake godine ima svoje prolećno i jesenje izdanje.


34. MEĐUNARODNI KONGRES I SAJAM KOZMETIKE, NEGE KOSE, ESTETIKE I ZDRAVLJA „DODIR PARIZA“

Hala 2

12 – 13. oktobar 2019.

„Dodir Pariza“ – Međunarodni kongres i sajam kozmetike, nege kose, estetike i zdravlja svake godine ima dva izdanja – prolećno i jesenje. Reč je o najvećoj manifestaciji ove vrste u regionu, koja okuplja proizvođače, predstavnike i distributere najpoznatijih svetskih brendova kozmetičkih i frizerskih kuća.


64. MEĐUNARODNI BEOGRADSKI SAJAM KNJIGA

Hale 1, 1A, 2A i 4

220 – 27. oktobar 2019.

U kalendaru kulturnih dešavanja jugoistočne Evrope centralno mesto krajem oktobra već decenijama pripada Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga. Ova regionalno najveća manifestacija posvećena knjizi bavi se promocijom književnog stvaralaštva i obrazovanja, kulturnom razmenom sa inostranstvom i pokretanjem aktuelnih književnih i društvenih pitanja.


50. SAJAM OBRAZOVANJA I NASTAVNIH SREDSTAVA

Hale 2B i 3A

23 – 27. oktobar 2019.

„Obrazovana Srbija, uspešna Srbija“ slogan je Sajma obrazovanja i nastavnih sredstava. Pored promovisanja učenja kao doživotnog procesa i ukazivanja na značaj školovanja i usavršavanja, izlagački program obuhvata sve što je potrebno za opremanje i rad vaspitno-obrazovanih ustanova – od predškolskih do institucija visokog obrazovanja.


5. MEDIA MARKET – SAJAM INFORMISANJA, KOMUNIKACIJA I MARKETINGA

Hala 3

23 – 27. oktobar 2019.

Sajam informisanja, komunikacija i marketinga. Uz prezentaciju medija, omogućuje i njihov neposredni susret sa brojnom publikom, jer je ova manifestacija praktično deo tradicionalnog Međunarodnog beogradskog sajma knjiga.


57. MEĐUNARODNI SAJAM NAMEŠTAJA, OPREME I UNUTRAŠNJE DEKORACIJE (UFI)

Hale 1, 1A, 2, 3, 3A i 4

5 – 10. novembar 2019.

Na Međunarodnom sajmu nameštaja (UFI) predstavlja se cela drvna industrija – od faze primarne prerade drveta do izrade finalnih proizvoda. U „delokrug“ ove manifestacije spada i uređenje enterijera, kao i promocija proizvoda svih pratećih industrija – proizvođača najrazličitijih repromaterijala i mašina koje se koriste u proizvodnji nameštaja.


57. MEĐUNARODNI SAJAM MAŠINA I ALATA ZA DRVNU INDUSTRIJU (UFI)

Hala 5

5 – 9. novembar 2019.

Sajam mašina, alata i repromateijala iz oblasti drvne industrije: doskorašnji segment sajma prerastao je u zasebnu sajamsku manifestaciju sa širokom paletom ponude.


65. MEĐUNARODNA IZLOŽBA PASA SVIH RASA – CACIB BEOGRAD

Hale 1 i 4

17. novembar 2019.

U organizaciji Kinološkog saveza Republike Srbije na Beogradskom sajmu se dva puta godišnje održava Međunarodna izložba pasa svih rasa – CACIB Beograd, koja u proleće označava početak, a na jesen kraj kinološke sezone u našoj zemlji.


14. SAJAM ETNO HRANE I PIĆA

Hala 3

21 – 24. novembar 2019.

Regionalna smotra prehrambenih proizvoda namenjenih tržištu, pripremljenih po tradicionalnim receptima, na tradicionalni način. Reč je o nacionalnim specijalitetima, proizvodima karakterističnim za uža geografska područja, najčešće ručne izrade i od organski gajenih sirovina.


8. SAJAM SPORTA

Hala 1, 1A

22 – 24. novembar 2019.


34. EXPO-ZIM

Hala 4

28. novembar – 1. decembar 2019.

Jedinstvena prilika da ljubitelji zimskih sportova i turizma na jednom mestu pronađu kompletnu najsavremeniju sportsko-rekreativnu opremu, razmene ili servisiraju polovne rekvizite i obezbede povoljne turističke aranžmane.


13. FESTIVAL NAUKE

Hale 3, 3A i 5

28. novembar – 1. decembar 2019.

Cilj Festivala nauke je da afirmiše poznate i promoviše neafirmisane naučnike sa domaćih i stranih prostora, ali i da podstiče interesovanje za nauku vrlo jednostavnom demonstracijom činjenice koliko je ona sama po sebi interesantna, inspirativna i nadasve zabavna.


4. GAMES.CON

Hale 1, 1A i 2

29. novembar – 1. decembar 2019.

Games.Con je manifestacija namenjena svima čija interesovanja naginju popularnoj gejming i strip kulturi.


4. SLOŽNI MOZAIK SRBIJE

Hala 5

10. decembar 2019.

Cilj sajma je jačanje svesti šire javnosti o tome koliko smo kao država i društvo bogati različitostima, bogati nacionalnim manjinama, kulturnim i jezičkim različitostima i koliko je važno da sve to očuvamo i negujemo.


59. BEOGRADSKI NOVOGODIŠNJI FESTIVAL

Hale 1, 1a, 2 i 4

20 – 30. decembar 2019.

Beogradski novogodišnji festival je novo ime za staru i prepoznatljivu manifestaciju zabave i dobre kupovine – Novogodišnji vašar. Promenjen je i koncept i više nije manifestacija namenjene prvenstveno najmlađima. Zahvaljujući novim sadržajima, u ovom svojevrsnom uvodu u novogodišnje praznično raspoloženje i veselje mogu da uživaju i odrasli.