RESTORAN STARA SRBIJA

Restorani Beograd

Adresa: Maksima Gorkog 51, Vračar
Beograd Telefon: 011/3448-155

4.5/ 5stars

Restoran je osnovan 01.04.1928. godine kao kafedžija gospodina Blagoja Trpkovića u tadašnjoj ulici Prestolonaslednika Petra br. 57. Tada je restoran raspolagao sa tri sobe, malom kuhinjom i terasom. Osoblje restorana je činilo jedan kuvar, konobar i šanker.

Restoran se kroz vekove menjao, takođe je menjao vlasnike kao i naziv. 1950. godine počinje renoviranje restorana i dobija naziv 'Stara Srbija' koji je zadržan do danas. Godine 1998. restoran 'Stara Srbija' počinje da radi u sklopu preduzeća Asprom.
Iako je restoran renoviran još uvek se može reći da je jedan od najposećenijih etno restorana u Beogradu. Restoran će Vas oduševiti izvrsnim specijalitetima domaće kuhinje i ljubaznošću konobara koji su obučeni u tradicionalnim odelima, vratiće Vas u doba 50-tih.

Restoran raspolaže velikom salom, konobom i baštom. Kapacitet sale je oko 50 mesta, koja je ulepšana slikama starog Beograda i portretima srpskih kraljeva i poznatih ličnosti pedesetih godina. Restoran Vam pruža mogućnost da iznajmite salu za razna slavlja i poslovne ručkove.

Konoba je uređena u tradicionalnom stilu, zidova punih cigli u kojoj su uzidana burad čija je namena čuvanje i služenje vina. Kapacitet konobe je oko 30 mesta i predstavlja savršeno mesto za odmor i uživanje.

Bašta, ovaj restoran čini posebnim zbog puno zelenila i ogromne fontane, i u takvom ambijentu se nećete osećati da ste u centru Beograda. Ona raspolaže sa oko 30 mesta i važi za jednu od najposećenijih letnjih bašti.
Restoran je opremljen rashladnim uređajima, savremenom kuhinjom u kojoj se spremaju raznovrsni specijaliteti po čemu je ovaj restoran poznat. Ima i pečenjaru gde se jela spremaju na tradicionalan način, takođe na jelovniku se mogu naći jela spremljena pod sačem.

Karakteristično za ovaj restoran jeste to da se većina jela služi u zemljanim posudama. Ono što ovaj restoran čini drugačijim i posebnim, pored kvaliteta usluge, jeste ono što zanima svakog potrošača, a to su pristupačne cene! I ne samo to, već i količina poručene hrane. Dakle, nesumnjivo je da ćete za jednu porciju dobiti izuzetno bogat obrok.