Zatvori
DR SELAKOVIĆ PSIHIJATRIJSKA ORDINACIJA Psihijatrijske ordinacije Beograd translate.Član 5 godina

DR SELAKOVIĆ PSIHIJATRIJSKA ORDINACIJA

Psihijatrijske ordinacije Beograd
Akcija
Pohvalite Bio / Bila sam ovde Ocenite nas Prijavite grešku! Pošaljite poruku

Radno vreme

Ponedeljak 09:00 - 20:00
Utorak 09:00 - 20:00
Sreda 09:00 - 20:00
Četvrtak 09:00 - 20:00
Petak 09:00 - 20:00
Subota 09:00 - 15:00
Nedelja Ne radimo

GSP

  • Autobus: 46, 55, E1
  • Tramvaj: 5, 6, 7, 14
  • Trolejbus: 21, 22, 29

Dodatne Lokacije

Korisne informacije

Besplatan WiFi Moguć pristup kolicima Parking Izlazak na teren

Psihijatrijska ordinacija "Dr Selaković" specijalizovana je za rad sa decom sa različitim formama neurorazvojnih poremećaja (autizam, razvojna disfazija, poremećaj pažne sa hiperaktivnošću…) od najranijeg uzrasta. Pored toga bavi se i pružanjem podrške u učenju kod dece koja imaju poteškoća u savladavanju školskog gradiva. Sprovodi tretman disleksije, disgrafije i diskalkuje kod dece školskog uzrasta, ali i raspolaže stručnim kadrom za pružanje adekvatne psihološke i psihijatrijske podrške, kao i psihoterapijskog rada kod dece u pubertetu i adolescenata.

Naša glavna delatnost obuhvata dijagnostiku i rehabilitaciju dece sa razvojnim poremećajima. Dijagnostiku obavlja lekar specijalista, a usluge rehabilitacionih tretmana pružaju defektolozi, logopedi I psiholozi specijalizovani za primenu ranih intervencija I rad sa decom iz spektra autizma, mešovitih razvojnih poremećaja, razvojnom disfazijom, problemima u ponašanju, poremećajima pažnje, prisustvom različitih genetičkih sindroma…  

Pored toga Ordinacija primenjuje programe usmerene na razvoj socijalnih veština kod dece iz autističnog spektra, ali i kod dece sa drugim poteškoćama gde je to potrebno, kroz muzičke radionice, fizičko vaspitanje I radionice za razvoj socijalnih veština.

Posebna pažnja posvećena je roditeljima, njihovom uključivanju u sam process rehabilitacije, edukaciji za rad u kućnim uslovima, ali i pružanju psihološke i psihoterapijske podrške kada je to potrebno.

Pored pomenutih metoda i rehabilitacionih postupaka bavimo se i prepoznavanjem i tretiranjem pridruženih stanja neurorazvojnih poremećaja kao što su neurološki poremećaji, gastrointestinalne smetnje, alergije, intolerancije na hranu. Zaključeno je da gastrointestinalne smetnje mogu uticati na pojavu problema sa snom, senzornu difunkciju, impulsivno, agresivno ponašanje. Pravovremenim prepoznavanjem i tretiranjem ovih pridruženih stanja dolazi do poboljšanja u kliničkoj slici, a time i do lakšeg i bržeg napredovanja deteta.

Naše usluge :
– Specijalistički pregled dečjeg neuropsihijatra uz pisani izveštaj – Pojedinačna procena (psihološka, logopedska ili defektološka) – Biomedicinske intervencije – Timska procena (dečji psihijatar, psiholog, logoped, defektolog) sa mišljenjem stručnog tima i preporukama za rad

– Individualni tretmani:
Psihološki
Logopedski
Defektološki – reedukacija psihomotorike

– Rad sa roditeljima:
Savetodavni
Psihoterapijski

– Socijalne radionice

– Muzikoterapija

– Fizičko vaspitanje

– Senzorna integracija