Zatvori
KUSKUS BAR MEIDA Restorani Beograd

KUSKUS BAR MEIDA

Restorani Beograd
Akcija
Pohvalite Bio / Bila sam ovde Ocenite nas Prijavite grešku! Pošaljite poruku

Radno vreme

Ponedeljak 12:00 - 22:00
Utorak 12:00 - 22:00
Sreda 12:00 - 22:00
Četvrtak 12:00 - 22:00
Petak 12:00 - 22:00
Subota 12:00 - 22:00
Nedelja 12:00 - 22:00

GSP

  • Autobus: 77, 79
  • Tramvaj: 5, 6, 7, 14
  • Trolejbus: 28, 40

Dodatne Lokacije

Korisne informacije

U Magrebu, kus-kus je prava popularna institucija. Više nema potrebe da predstavljamo ovo jelo, simbol severnoafričke gastronomije, koje je jedno od najpopularnijih specijaliteta u svetu.

Konzumiran tokom cele godine u Maroku, Alžiru i Tunisu, petkom ili tokom porodičnih događaja.

Kus-kus je utoliko popularniji zimi, kada je dobro pojesti nešto toplo što prija telu. Spoj skroba (griz) i čorbe od povrća i mesa pretstavlja ovo izbalansirano jelo, koje je idealno za dobar unos ugljenih hidrata i minerala.

Kuskus je stoga definitivno pravi kompletan obrok, jelo koje ujedinjuje toliko kvaliteta da se nemože propustiti, probajte ga, bićete osvojeni!

NAŠA INSPIRACIJA

Od uvek strastvene u kuvanju, inspiracije Leile i Ibtissema dolaze iz njihovog detinjstva u Alžiru, i one će podeliti sa vama ukuse koji su ih pratili tokom života…

Iza svakog kus-kusa, priče o precima, uspomene na njihove bake koje će vas naterati da otkrijete, ključ uspeha njihovog tako ukusnog kus-kusa je poštovanje tradicionalnih recepata i upotreba najboljih sastojaka.

Kuskus Bar Meida je stvoren da Vam ponudi ukuse i boje Magreba, a pripremljen je od svežih proizvoda i kvalitetnih namirnica.

ŠTA JE KUSKUS?

Kuskus, porodična priča….

Istoričari često pripisuju poreklo kus-kusa narodu Berbera (autohtona etnička grupa severne Afrike). Štaviše, najstariji kus-kus na svetu, koji datira iz 11. veka, otkriven je u Kabiliju (regija Alžira naseljena Berberima) gde se već uzgajala pšenica.

Kuskus je jelo koje se prvobitno konzumiralo u svim zemljama Severne Afrike, dok se danas konzumira širom celog sveta.

Prvobitno su ga pravile žene u zajednicama, a recept se prenosio sa majke na ćerku i postaje tradicija sa ritualima posebnim za svaki kraj Alzira a i severne Afrike, a danas je poznat svuda u svetu.

Bez obzira na područje ili društvenu pripadnost ovo jelo je direktno povezano sa porodičnim i društvenim životom i predstavlja simbol porodičnog okupljanja, društvene zajednice, i velikodušnosti.


Besplatna dostava za porudžbine do 3500din.