RESTORAN VODENICA

Riblji restorani Beograd

Adresa: Bulevar vojvode Bojovića 5b, kod Nebojša kule
Beograd Telefon: 011/262-8250
E-mail: info@restoranvodenica.rs
Sajt: www.restoranvodenica.rs

4.5/ 5stars

www.restoranvodenica.rs


OBAVEZNO NAS POSETITE I UŽIVAJTE U NAJRAZLIČITIJIM I NAJUKUSNIJIM SPECIJALITETIMA KOJE SPREMAMO SAMO ZA VAS.

Prvi splav restoran u starom Beogradu usidren na ušću reke Save u Dunav, ispod Kalemegdanske tvrđave, u neposrednoj blizini Nebojša kule i na samo 200 m, vazdušnom linijom, od spomenika ''Pobednik".

Ime ribljeg restorana ''VODENICA" je nastalo zbog autentičnog i toplog enterijera, od starih hrastovih greda, preuzetog iz više od 370 godina stare srpske vodenice.

Riblji restoran VODENICA sada podseća da se na ovom mestu, u XV veku u doba vladavine Despota Stefana Lazarevića, nalazila ''vodena varoš". Vodena varoš je u sebi imala riblju pijacu, male zanatske radnje i vodenice.

Restoran Vodenica od 1988. godine svojim orginalnim specijalitetima od rečne i morske ribe, prijatnim ambijentom i kvalitetnom uslugom pričinjava vrhunsko hedonističko zadovoljstvo Beograđanima, mnogobrojnim stranim gostima kao i mnogim poznatim ličnostima.

Ambijent restorana VODENICA preuzet je iz preko 370 godina stare vodenice. Toplinu drvenog enterijera u zimskim uslovima upotpunjuje pucketanje vatre iz šporeta ''smederevca".

U letnjem periodu možete uživati u zalasku sunca ispod kišne zavese koja rashlađuje restoran sa krova ili u letnjoj bašti ispred restorana.