CENTAR ZA PREVENCIJU I LEČENJE CELULITA - CELLULITE EXPERT

Kavitacija, lipoliza, mezoterapija Beograd

Adresa: Gajeva 10-12, Zvezadara
Beograd Telefon: 011/2404-545, 064/234-78-48, 064/613-17-14
E-mail: mkorolija@yahoo.com
Sajt: www.celulitekspert.com, www.antiagingcentar.com

4.5/ 5stars

www.antiagingcentar.com
www.celulitekspert.com
celluliteexpert@live.com

Cellulite Expert & face studio

Endermološki studio Cellulite expert predstavlja mirnu oazu u srcu Vračara, u kom osoblje sa dugogodišnjim iskustvom, uspešno radi na području lepote. Izuzetno srdačan tim predvođen Magdalenom Korolijom i Danijelom Milić dipl. fizioterapeutima, koje iza sebe imaju niz godina iskustva u medicinskoj struci, garantuju Vam vrhunski kvalitet usluge.

AWT TERAPIJA AKUSTIČNIM TALASIMA

Na problematične regije (stomak, zadnjica, natkolenice, nadlaktice) deluje se kompresovanim vazduhom, celulit se razbija, a koža pegla po površini.

Bilo da je nastao kao posledica nepravilnog načina života, fizičke neaktivnosti ili stresa, celulit je danas jedan od najvećih problema savremene žene. Poslednja istraživanja pokazala su da danas nepoželjni izgled "pomorandžine kore" raznih stadijuma i na različitim delovima tela, ima oko 80 odsto ženske populacije.

Sa ovim problemom dame se bore na razne načine, a vodeća svetska pop ikona Madona, listi prioriteta za dobar izgled dodala je terapiju akustičnim talasima (Acoustic wave therapy- AWT), novu metodu uklanjanja celulita i oblikovanja tela, koja se koristi u više od 600 estetskih centara u svetu. Od nedavno AWT se primenjuje i u Beogradu.

- AWT podrazumeva uvođenje visoko energetskih akustičnih talasa u vidu oscilacija visoke frekvencije u regiju tela zahvaćenu celulitom.

Uređaj kojim se ova metoda izvodi, D- aktor 200, to problematično područje "napada" kompresovanim vazduhom, što izaziva rapidno pulsiranje površine, a talasi se istovremeno šalju i u potkožno tkivo gde se razvio celulit.

Do ovakvog tretiranja celulita došlo se sasvim slučajno, jer se ta tehnologija - terapija akustičnim talasima, već godinama vrlo uspešno koristi u medicini za razbijanje kamena u bubregu (od 1980. godine) i kod tretiranja ortopedskih stanja i sportskih povreda - tetiva ili poremećaja mišića (od 1990. godine). Naime, dok su lečili sportiste lekari su uočili bolji izgled kože pacijentkinja i nestajanje celulita.
Kako se izvodi

Postupak izvođenja tretmana AWT, koji u proseku traje oko pola sata, je jednostavan:

- Na deo tela zahvaćen celulitom nanosi se kontakt gel, kako bi se osiguralo pravilno uvođenje akustičnih talasa u telo bez gubitka energije. Zavisno od stadijuma celulita, na aparatu D- aktor 200, kojim se izvodi AWT, podešava se broj - učestalost oscilacija i lagano se prelazi preko ugrožene (problematične) regije. Uz blago trenje, pacijent ima osećaj da se celulit pegla, poravnava ili najsuptilnije razbija, a rezultat je glatka koža, glago ružičaste, prirodne boje.

Koje se regije tretiraju

Najosetljivije regije koje zahvata celulit jesu zadnjica, butine i nadlaktice, jer se tu vezivno tkivo najlakše opusti i omekša. To su i najpogodnija područja gde nastaje neravnoteža između proizvodnje (lipogeneze) i razbijanja (lipolize) masti unutar ćelija, što dovodi do formiranja velikih masnih ćelija, koje koži daju izgled pomorandžine kore. Bezbolna i neinvazivna, ova metoda nema ograničenja u starosnim kategorijama pacijenata, pa je mogu primeniti i mladi, koji u sve većem broju imaju problem sa celulitom. U zavisnosti od stepena (stadijuma) celulita radi se šest do deset tretmana, sa razmacima tri do četiri dana.

Šta se postiže

Tretmanom AWT ubrzava se limfni protok, poboljšava se metabolizam i pospešuje razgradnja masti, što za rezultat ima zategnutiju i podmlađenu kožu, obnavljanje njene prirodne elastičnosti i vezivnog tkiva i smanjenje obima u problematičnim područjima, odnosno, oblikovanje tela. Studije u Švajcarskoj, Nemačkoj i Americi, pokazale su da je koža žena koje su radile tretman AWT elastičnija čak 110 odsto.

Ishrana i vežbe

Tretman AWT trebalo bi da bude upotpunjen polučasovnim fizičkim vežbama, niskokaloričnom dijetom i unošenjem dva do tri litra tečnosti svakog dana, da bi se nagomilani toksini lakše izbacili iz organizma. Inače, ovo je prvi tretman za celulit stadijuma od prvog do trećeg koji daje efektivne i dugoročne rezultate.

KAVITACIJA - LIPOSUKCIJA BEZ SKALPELA I OZILJAKA

Nakon mnogih sprovedenih istraživanja, stručnjaci su pronašli ultrazvučnu frekvenciju ( 28-40kHz) koja utiče na masno tkivo i na taj način eliminiše prekomerne lokalizovane masti u telu.

Liposukcija bez hirurškog zahvata - CaviStar aparatom, garantuje rezultate u oblikovanju ljudskog tela na bezbedan, efikasan i trajan

način. Rezultati su trajni i vidljivi već nakon prvog tretmana (od 2 do 6 cm). Sada konačno mogu odahnuti svi oni kojima je do nedavno liposukcija bila jedino rešenje problema u uklanjanju suvisnih naslaga masnoće, jer sve to i više daje upravo CaviStar, aparat koji je preinačio polje medicine i estetike.

Aktivnost koja se ovim uređajem vrši na ljudski organizam može se definisati kao lipoliza putem lokalne ultrazvučne kavitacije. Kavitacioni efekat je fizička pojava koja je uzrokovana sudaranjem zvučnih talasa u tečnosti. To je pojava koja počinje nakon dezintegracije čestica tečnosti, tako što dolazi do isparavanja tih čestica usled pritiska koji vrši ultrazvučna glava. Čitava pojava proizvodi takve koncentracije energije koje dovode do dezintegracije fiksnih celularnih kompleksa ili makromolekula, što takođe dovodi do rastapanja triglicerida iz masmih naslaga, kroz emulziju molekula i fizičko pucanje membrane.

Nakon razaranja masnih celija, masnoća u obliku triglicerida odlazi u intersticijsku (međućelijsku) tečnost, gde se pomoću enzimske aktivnosti deli na glicerol i više masne kiseline. Glicerol odlazi u krv, a više masne kiseline u jetru, gde se metabolizuju, kao i masnoća koju unosimo hranom. Važno je napomenuti da deo razgrađene masnoće putuje kroz organizam u vidu lipoproteina i mora da bude potrošena aerobnom fizičkom aktivnošću, u suprotnom, opet će se nagomilati na drugim delovima tela.

Energija ultrazvučnog talasa se tokom tretmana koncentriše na tačno određenu dubinu u tkivu, što osigurava selektivno razbijanje masnih ćelija pri čemu površina kože, mišići, živci i tetive ostaju netaknuti te se pacijent može vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.

Estetski tretman sa ultrazvukom posebno je namenjen:
  * preoblikovanju lokalizovane masnoće(stomak, kolena, bokovi, zadnjica,ruke).
  * smanjenju naslaga celulita.
  * reaktivaciji lokalne cirkulacije i ishrane kože.
  * poboljšanju kvaliteta kože i vezivnog potkožnog tkiva.

Radni protokol: Da bi se postigli najbolji rezultati, neophodno je utvrditi vreme trajanja i odgovarajuće kombinacije parametara, koji se zasnivaju na unapred podešenim programima.

CaviStar ima preko 50 različitih programa i pomoću merača debljine masnog tkiva ,"SKINFOLD CALLIPER" dobijene mere se unose u sistem aparata i on automatski bira program (individualno za svakog klijenta).

Budući da organizmu treba vremena da preradi i eliminiše oslobođene masne kiseline, razmak između dva tretmana treba biti najmanje 7 dana.

Vreme trajanja tretmana je 50 min.

Sinergija sa drugim terapeutskim procedurama:
- sonoforeza
- krioforeza
- limfna drenaža
- vakuum terapija (LPG)
- kombinovana hidroterapija
- elektroterapija (za drenažu i/ili toniranje mišića)

Preporučujemo!!

MASAŽA:

Pored ostalog, manuelna limfna drenaža je korisna za smanjenje edema i stimulaciju venske i limfne cirkulacije. Pritisak i trenje, koji nisu prejaki, smanjuju fibrozne komponente delova zahvaćenih celulitom i aktiviraju arterijsku mikrocirkulaciju time što poboljšavaju razmenu kiseonika i povećavaju lokalni metabolizam.

Druge tehnike za cilj imaju postizanje istinskog preoblikovanja figure na postepen i bezbolan način, koji je neinvanzivan i koji ne predstavlja rizik. Nije isključena ni masaža koja pomaže poboljšanju cirkulacije. Tokom masaže mogu se koristiti preparati koji sadrže supstance koje podstiču rad krvnih i limfnih sudova ili supstance koje aktiviraju metabolizam adipocita i ostvaruju svoje terapeutsko dejstvo.

ELEKTROTERAPIJA:

Kontrakcija grupe mišića pomoću stimulacije galvanskom strujom, kojom se poboljšava tonus i doprinosi učvršćivanju tkiva.

Koliko tretmana je potrebno?

Najčešće su potrebna tri do pet tretmana a rezultati su uglavnom vidljivi već nakon prvog. U pedesetominutnom tretmanu, tretiraju se delovi tela na kojima se žele otkloniti masne naslage. Koža se na tim delovima premazuje specijalnim gelom za poboljšanje provodljivosti i lakšeg pokretanja ultrazvučne sonde.

Vibracija ultrazvuka na tačno određenoj dubini, koja je individualna za svakog pacijenta i određuje se uz pomoć Skinfold Calliper-a merača debljine masnog tkiva, razbija masne ćelije, odn. oslobađa masne kiseline koje su u njima nataložene, ne oštećujući pri tom druga tkiva, krvne sudove i nerve.

Da li je neophodno menjati režim ishrane?

Ovaj tretman je namenjen onima koji žele ukloniti celulit i tvrdokorne masne naslage, a uz njega je nužno menjati i životni stil koji je doprineo stvaranju neželjenih kilograma i celulita. U toku tretmana veoma je bitno unositi veću količinu tečnosti - vode oko 2l dnevno i izbegavati unos masnoće životinjskog porekla.
ENDERMOLOGIJA LPG

Celiulit je bolest modernog doba, žena današnjice. Međutim, sve se promenilo pojavomENDERMOLOGIJE, ne-hirurške bezbolne metode, francuske tehnologije. Ovaj neinvazivni sistem dizajniran je tako da redukuje celulit, poboljšava tonus kože i rekonstruiše telo.

Devetnaest godina, endremologija je korišćena za lečenje trauma tkiva, gde su primećeni njeni inzvanredni rezultati, u organizaciji kolagenih vlakana, prilikom formiranja ožiljnog tkiva (sprečavanje nastanka keloida ~ tvrdog ođžiljka).

Dodatnim ispitivanjem, neočekivano je primećeno smanjenje masnog tkiva i redukcija celulita, ispod ožiljka. Tadašnja metoda je usavršena, tako da mi sada imamo kompleksan endermološki aparat, Cellu M6 keymodule i, koji je kao inovativna lipomasaža i prvi anticelulit tretman, odobren od strane FDA1 u Sjedinjenim Američkim Državama.

Endermologija se koristi i u sportske i u terapeutske svrhe.

Aparat, Cellu M6 keymodule i, koristi aspiracionu sondu za usisavanje kože, između dva motorizovana valjka. Budući da je intenzitet vakuma elektronski kontrolisan, valjci se stalno prilagođavaju i dopiru do svih slojeva kože i regija tela. Koža postaje elastična ishranjena i čvrsta.

Endermologija poboljšava cirkulaciju, povećanje protoka krvi ishranjujući tkivo. Ono biva bolje snabdeveno kiseonikom, ubrzava se proces razgradnje masnog tkiva, celulit biva redukovan, putem limfnog sistema.

Za lečenje celulita preporučuje se optimalno 10~20 tretmana, u trajanju od 35 min.

Dinamika dolaženja: idealno je dva puta nedeljno. Individualno, tretmani mogu poslužiti za opšte dobro stanje organizma, oslobađanje od stresa i relaksaciju.

REZULTATI: Mogu se objektivizirati uz pomoć results 6 fotografisanja pre i posle završetka serije tretmana.

1 FDA američka administracija za kontrolu hrane i lekova.

BODY PROGRESS

BODY PROGRESS JE UNAPREĐEN METOD UDRUŽENOG DEJSTVA TRI RAZLIČITE PROCEDURE FIZIKALNE TERAPIJE, KOJI GARANTUJE:

ESTETSKA I FUNKCIONALNA POBOLJŠANJA MUSKULATURE, ZATEZANJE KOŽE, REDUKCIJE CELULITA, ELIMINACIJU ZAOSTALE TEČNOSTI I ŠTETNIH PRODUKATA METABOLIZMA.

Zahvaljujuci specifičnosti aplikacionih sondi koje stvaraju naizmenicno pozitivan I negativan pritisak kako na površini kože tako I u potkožnom tkivu, imamo mehaničko dejstvo BODY PROGRESA. Ovakvo delovanje obezbeđuje NISKOFREKFENTNA STUJA sa precizno podešenim parametrima,koja dovodi do endodermalne ritmicke masaže kože, misića I vezivnog tkiva, čime se postiže aktivna hiperemija, ubrzanje cirkulacije, povećanje tonusa misića, topljenje masnoće (lipoliza),smanjenje bola (kod trećeg stepena celulita), ubrzanje ćelijskog metabolizma, opsta relaksacija I ubrzavanje limfnog toka.

Pored mehaničkog dejstva niskofrekfentnih struja BODY PROGRES poseduje ultrazvuk I infracrvene zrake.

Nega lica
Cellulite expert & face studio
Beograd, Gajeva 10-12/25

Tel. 011/2404-545
      064/2347-848
      064/6131-714

www.antiagingcentar.com
www.celulitekspert.com
celluliteexpert@live.com