Ako tražite novi radio ili audio-sistem za kola, postoji mnogo faktora koja treba da uzmete u obzir pre same odluke zato što se tehnologija razvija i napreduje svetlosnom brzinom, pa uvek ima nešto novo o čemu treba razmisliti. Sama odluka može da bude veoma naporna za prosečnog vozača, pa stoga smo pripremili svojevrsni vodič o tome kako da izaberete pravu “muziku za auto”.

Mnoštvo “izlaza” za “muziku za auto”

Svaki muzički plejer u automobilu ima nekoliko “izlaza”. Postoje različiti “izlazi” koje možete da koristite kako biste puštali muziku tokom vožnje. Najpopularniji su: AM/FM radio, CD plejer, DVD plejer, satelitski radio, USB i Bluetooth veza.

Kada birate novi auto Hi-Fi, postarajte da se vaš stereo sistem ima sve “izlaze” koji su vam potrebni da biste mogli da “odvrnete” muziku do kraja.

Treba li vam navigacija?

Danas mnogi stereo sistemi već imaju u sebi ugrađen GPS, tj. navigaciju, koja vam pruža veoma precizne i detaljne upute da biste dospeli gde god da želite da odete. Dok većina ljudi koristi pametne telefone za to, navigacija vam omogućava da jasno vidite kuda idete na instrument tabli, koja, takođe, nije podložna gubitku “signala” dok ste na drumu.

Čudo tehnike

Da li ste opsednuti tehnologijom, da li uvek morate da imate poslednju reč tehnologije kod sebe? Ili ste pak neko ko jedino brine da li je uređaj jednostavan, funkcionalan i lak za korišćenje? To morate da prelomite pre nego što ugradite nov auto Hi-Fi. 

Neki audio-uređaji za auto su vrlo komplikovani, ali vam daju neverovatnu kontrolu nad audio-sistemom, kao i pristup nekim novim opcijama. U drugu ruku, drugi su veoma prosti za upravljanje. Na vreme odlučite koja vam opcija “zvuči” bolje.

Zvuk ili izgled

Šta vam je bitnije, funkcionalnosti ili estetika? Određeni radiji za kola možda nisu privlačni na oko, ali zato imaju izvrstan zvuk. Drugi su pak šljašteći, sa vrhunskim displejom, koje će učini da vaš auto izgleda kao svemirski brod. Na vama je da odlučite šta vam je preče, kako auto Hi-Fi izgleda ili kako zvuči.

Ako ste i dalje u nedoumici koja je prava “muzika” za vaš auto, obratite se profesionalcima za auto Hi-Fi u Beogradu i posavetujte se.