Sigurno se svako do nas barem jednom osećao isfrustrirano, jer određena staklena površina nikako da postane čista i blistava. Međutim, uz par trikova sve staklene površine se lako mogu dovesti do sjaja, a evo i kako…

Oprema za čišćenje staklenih površina

S obzirom da je pranje staklenih površina jednostavno, nije vam potrebna skupocena oprema. Sve što vam treba je kvalitetno sredstvo za čišćenje stakla, kao i krpe od mikrofibera. Mikrofiber krpa je ključna kako staklo ne bi bilo “musavo”, tj. pošteđenjo mrlja i tragova. 

Šta treba znati pre samog čišćenja stakla?

Vrlo je bitno dobro pregledati dotičnu staklenu površinu, jer se na njoj može nalaziti  prljavština ili pukotine. Treba se dobro pregledati da ne bi došlo do grebanja stakla.

Kada ste pregledali staklenu površinu i uklonili sve što potencijalno može da ogrebe staklo, uzmite mikrofiber krpu i naprskajte malo sredstva za čišćenje na nju. Tečnost je bolje ne prskati direktno na staklo zbog teže kontrole same tečnosti. Na ovaj način manje trošite tečnost za stakla i ništa vam neće kanuti na pod ili nameštaj. 

Šta nakon brisanja?

Kada ste naprskanu tečnost preneli na staklo i očistili površinu, uzmite drugu čistu mikrofiber krpu, kako biste uklonili preostalu vlagu. Cilj je da ne ostavite tragove vlage, jer kada se staklo osuši upravo će se oni najviše videti. Ukoliko i dalje primećujete tragove, predlažemo da probate sa drugom tečnošću za čišćenje. 

Ako je, pak, došlo do pucanja staklene površine, onda se obratite staklorescu u Beogradu.