Kako se približava matura verovarno sve češće čujete pitanje “ A šta ćeš obući?“. To pitanje može biti vrlo frustrirajuće ukoliko još uvek niste odlučili ili još uvek nemate ni predstavu šta bi nosili. Bez brige, evo par savera kako da odaberete odelo koje je baš po vašoj meri.

Pre svega stil

Prvo treba razmisliti o stilu odela, da li će to biti klasično odelo, moderno ili neki potpuno unikatni stil. Pinterest je odlična aplikacija gde možete dobiti inspriaciju za still koji želite da iznesete. Ukoliko je tematska matura, stil bi trebalo orijentisati prema temi mature. 

Boja i tkanina

Kada ste odabrali stil koji vam se najviše sviđa, vreme je da odredite boju svog odela. Boja odela treba da se uklopi uz vašu boju tena i tip frizure. Siguran izbor su uvek crna, tamno plava ili siva boja odela. Takođe treba obratiti pažnju na tkaninu od kojeg je odelo napravljeno. Vuna ili pamuk su takođe siguran i čest izbor kod mnogih. 

Prilagođavanje odela vašem tipu tela i detalji

Bez obzira što ste se možda odlučili za kupovinu odela, a ne za šivenje jednog, razmislite o odlasku kod profesionalnog krojača kako bi vam kupljeno odelo prilagodio vašem telu. Na taj način će vama odelo pristajati mnogo bolje i pružiće vam sofisticiraniji izgled. 

Takođe treba obratiti pažnju na detalje, kao što su dugmad, ovratnik i rukavi. Treba odabrati detalje koji se vama sviđaju i ne treba ih zanemariti. Iako su mali detalji u pitanju, svakako daju na izgledu i neko će ih sigurno zapaziti. 

Ukoliko ste našli šta vam se sviđa i niste našli takvo odelo u prodavnicama, odličan izbor u takvim situacijama su krojači. Oni mogu napraviti apsolutno sve što želite, baš onako kako želite i da bude savršeno po vašoj meri.