Gubitak člana porodice jedan je od najtužnijih događaja u životu. Upravo zato organizovanje sahrane ili kremacije pokojnika je veoma stresno. Kako bi voljenoj osobi priredili dostojanstven oproštaj potrebno je mnogo toga uraditi, a kako bismo vam olakšali ove teške trenutke u nastavku ćemo razmotriti šta je potrebno uraditi kako bi se organizovala sahrana ili kremacija pokojnika, kupila grobnica ili grobno mesto ili rozarijum.

Ne morate sve sami

Prvi korak u organizovanju sahrane ili kremacije je pronalaženje pouzdane pogrebne agencije koja može da pruži podršku u ovom teškom trenutku.

Ove agencije vam nude širok spektar usluga, uključujući transport pokojnika, aranžmane za sahranu, kremaciju i, umesto vas, postaraće se za mnoge druge detalje koji su potrebni kako bi se organizovala sahrana.

Odabir večne kuće

U zavisnosti od toga da li želite sahranu ili kremaciju pokojnika ili pokojnice, agencija će vam pomoći da odaberete grobnicu, grobno mesto ili rozarijum u kome će biti smeštena urna sa pepelom nakon kremacije.

Imajte u vidu da, u zavisnosti od groblja na kome će se odvijati sahrana, neka od opcija možda neće biti dostupna i da je potrebno prethodno proveriti sve.

Izbor sanduka ili urne

Kada odlučite o vrsti sahrane ili kremaciji i mestu sahrane, sledeći korak je odabir sanduka za telo ili urne za pepeo pokojnika.

Za koju god opciju da se odlučite na postoji veoma širok izbor tako da možete odabrati ono što odgovara vašim željama i budžetu kojim raspolažete.

Organizacija cveća i posluženja

Imajte u vidu da je potrebno odabrati i cveće, kao i hranu i piće za samu sahranu ili komemoraciju.

Ukoliko želite za ispraćaj pokojnika možete angažovati i pogrebni orkestar ili hor.

Uz to, važno je biti svestan pravnih obaveza i propisa koji se odnose na sahranu ili kremaciju, kao što su dozvole za sahranu, odobrenja i registracija sahrane.

Smanjite stres

Iako organizacija sahrane ili kremacije za vas može biti veoma teška i emotivna, ovaj nemili događaj možete daleko lakše podneti angažovanjem pouzdane pogrebna agencije In Memoriam 011/233-41-91.

Ona će vam omogućiti dostojanstveni oproštaj od voljene osobe i pomoći da porodica i prijatelji pokojnika sačuvaju u najlepšem sećanju koje će nositi sa sobom.

Među uslugama koje agencija In Memoriam pruža su i prevoz ili avio transport pokojnika, fotografisanje sahrane, kamenorezačke i sve druge usluge koje možete želeti za sahranu voljene osobe.