Suši restorani nude širok izbor japanskih specijaliteta, koji mogu zadovoljiti različite ukuse gostiju iz svih delova sveta. Kombinacije sušija su bezbrojne, ali zato treba znati i odakle početi i šta prvo probati. Stoga, evo nekoliko predloga šta naručiti u suši restoranu.

Suši rolnice

Suši rolnice su prva asocijacija kada se pomene suši restoran. Varijacija suši rolnica je mnogobrojna. One se prave od svežeg, ali i sirovog i kuvanog mesa, nekad sa hrskavim povrćem, morskim plodovima, aromatičnim pirinčem i uglavnom se obavijaju tankim listovima algi.

Naravno, postoje i verzije suši rolnica koje nisu umotane u alge. Prva preporuka, koja je uglavnom svima omiljena i dobra opcija za početak, jeste kalifornijska rolnica sa krabom, avokadom i krastavcem. A za one koji su malo hrabriji odličan je izbor tuna rolnica sa sojinim umakom. 

Sašimi

Osim velikog izbora suši rolnica, suši restorani nude i sašimi. Sašimi u sebi sadrži sveže, tanko sečene komade sirove ribe. Glavne vrste riba koje se koriste su losos, tuna, skuša i hobotnica. Ono što sašimi čini traženim obrokom na jelovniku suši restoranu jesu praćeni umaci, koji su tu da pojačaju ukus sveže ribe. 

Kombinacije

Kako biste istražili što više fenomenalnih japanski ukusa u suši restoranu, odlična opcija može biti i pravljenje kombinacija. Kombinacija uglavnom sadrže nekoliko vrsti suši rolnica, sašimi i dodatni zalogaji, kao što su tempura, miso supa ili pak nešto treće. 

Za ove i mnoge druge japanske specijalitete posetite suši restorane u Beogradu i doživite nezaboravno kulinarsko iskustvo.