Da li maštate o avanturi svog života? Putovanju u neku udaljenu zemlju u kojoj ćete otkriti i doživeti neverovatne stvari, iskusiti nove kulture i steći nezaboravna iskustva? Kao i mnogi, letovali ste u Grčkoj, obišli obale Turske i Egipta, osetili čari evropskih planina. Ipak, nešto vam je nedostajalo. I dalje tražite ono uzbuđenje kada otkrivate čitav novi svet i ostajete bez daha na svakom koraku.

Ako ste avanturista u duši i osećate kako vas daleke destinacije dozivaju za vas imamo 5 egzotičnih destinacija koje ne smete propustiti.

Japan – gracioznost trešnjinog cveta

Japan je zemlja koja odiše kontrastima i oduševljava svojim konzervativnim tradicijama i modernim tehnologijama. Jedinstvenu kulturu „zemlje izlazećeg Sunca“ možete osetiti u njihovoj hrani, običajima, umetnosti i samom svakodnevnom životu.

Kao takav, Japan nudi jedinstveno i uzbudljivo iskustvo putovanja.

Posetite Tokio, živahnu metropolu u kojoj se sreću neonska svetla i drevni hramovi, gejše odevene u tradicionalni kimono i moderni modni trendovi, mikročipovi i prelepi umirujući vrtovi.

Ovde možete uživati u čuvenoj japanskoj kuhinji, jesti originalni sushi i ramen i obavezno probati neverovatni wagashi.

U Japanu se takođe nalaze brojne prirodne lepote, poput planine Fudži, bambusovih šuma, a neizostavno morate posetiti i Kyoto. Nekadašnja prestonica Japana odiše istorijom i pružiće vam osećaj spokoja i oduševljenosti u jednom dahu.

Bali – zemlja bogova

Ovo ostrvo u Indoneziji je predivno mesto koje odiše duhovnošću i opuštenošću. Na Baliju možete posetiti hramove, učestvovati u različitim ceremonijama i maštovitom tradicionalnom plesu, iskusiti balinežansku masažu, opustiti na predivnim plažama ili šetati tropskim vrtovima.

Obavezno probajte neke od lokalnih specijaliteta poput nasi goreng ili satay-a i upoznajte se sa tradicionalnim načinom života u ovoj zemlji.

Poseban doživljaj priuštićete sebi odlaskom na ronjenje – lokaliteti na Baliju su zaista očaravajući, a ukoliko volite uzbuđenje, vožnja kajaka je nešto što ne smete propustiti.

Istočna obala Amerike – avantura na svakom ćošku

Istočna obala Amerike ima toliko toga da ponudi, uključujući neke od najvećih gradova na svetu poput Njujorka, Bostona i Vašingtona.

Ovde vas nova avantura čeka na svakom ćošku, a vaše je samo da odaberete. Možete posetiti brojne muzeje i galerije, videti čuvene spomenike kao što su Empajer stejt bilding ili Bela kuća, a kada želite da se opustite to možete uraditi na plaži okeana, otići u shopping ili noćni provod koji je jedan od najbogatijih na svetu. 

Zapadna obala Amerike – dom glamura i filmskih zvezda

Ovaj deo Amerike poznat je po predivnom krajoliku, nacionalnim parkovima poput Jeloustouna ili Grand Kanjona, i gradovima poput Los Anđelesa u kome se nalazi filmska meka Holivud i San Franciska gde „stanuje“ čuvena Silicijumska dolina.

Zapadna obala Amerike je idealna destinacija za sve ljubitelje prirode i avanture. Možete se voziti biciklom, planinariti, kampovati ili jednostavno uživati u predivnom pogledu. Poseban doživljaj imaćete ako krenete na putovanje duž Pacifičkog autoputa gde ćete doživeti prelepu lepotu obale Kalifornije i nezaboravne avanture. A uz malo sreće, lako se može desiti da upoznate i neku čuvenu filmsku zvezdu. 

Maroko – biser Afrike

Bogata istorija, neverovatna kultura i prelepi gradove poput Marakeša, Kazablanke i Fesa čekaju vas u Maroku. U ovoj zemlji severne Afrike možete posetiti čuvene džamije, tržnice i kraljevske palate, upustiti u pustinjsku avanturu ili obići obale Atlanstkog okeana i Mediteranskog mora.

Marko jednostavno odiše magijom, a ona se oseća i u kuhinji ove zemlje koja je poznata po začinima i aromatičnim ukusima. Probajte tradicionalna jela poput tajina i couscousa i istovremeno uživajte u predivnoj arhitekturi koja se ogleda u zidovima od ružinog kamena i čuvenim vratima kao što su Bab al-Mansour i Bab Boujloud.

Posetiti ove egzotične destinacije je jedinstveno iskustvo koje će vas obogatiti i inspirisati. A kako bi vaše putovanje bilo udobno i ispunjeno postaraće se Trip Top turistička agencija u Beogradu koja će učiniti da avanture koje ćete doživeti u ovim zemljama budu nezaboravne.

Ne zaboravite na reči čuvenog pisca Marka Tvena: „Za 20 godina bićeš više razočaran stvarima koje nisi uradio nego onima koje jesi. Isplovi, zato, iz sigurne luke. Otkrivaj, sanjaj, istražuj!“

Ponesite sa sobom uspomene koje ćete čuvati zauvek i neka ova putovanja ostanu zauvek urezana u vašim sećanjima.