Ako niste sigurni da li da ugradite štedljive sijalice u svoj dom ili da ostanete na standardnim, žutim sijalicama, ovaj tekst vam može pomoći da se uverite zašto bi vam bilo isplatljivije da pređete na one koje štede električnu energiju.

Ušteda energije

Kao što i samo ime kaže, “štedljive sijalice“ štede energiju, što samim tim znači da će i račun za struju biti primetno manji. Korišćenjem štedljivih sijalica, poput LED sijalica, potrošnja električne energije se smanji za čak 60% do 75%, a u nekim slučajevima čak i do 90%. Osim toga što štede energiju, veoma su kvalitetne i ne kvare se tako često, pa samim tim ste na još jedan način uštedeli na duže staze.

Sigurnije su za upotrebu

Klasične sijalice sa žarećom niti koriste svega 10% svoje energije za proizvodnju svetla, dok ostalih 90% je usmereno ka pravljenju električne energije u toplotu. Upravo zato se dešava da one često puknu ili prosto prestanu da rade, što u prevodu znači da im daleko kraći životni vek. Štedljive sijalice samim tim što troše manje energije i što su efikasne na niskonaponskim električnim sistemima, bezbednije su ukoliko se desi nešto što nije predviđeno.

Odlične za dekoraciju

LED sijalice, kao jedne od štedljivih sijalica, odlične su za raznovrsno dekorisanje prostora. One mogu biti u raznim bojama i oblicima. Zbog toga što su jako sitne LED diode, koje čine sijalicu, mogu se lako uklopiti u bilo koji zamišljeni oblik određene rasvete. Ukoliko imate kreativnu ideju kako biste voleli da osvetlite svoj prostor, LED sijalice bi bile pravi izbor za vas, jer prosto mogućnosti su vam neograničene. 

Ako vas zanima koje sve varijacije štedljivih sijalica postoje, možete potražiti prodavnicu elektromaterijala u Beogradu, gde će te imati priliku da se posavetujete sa ljudima oko baš onih sijalica koje vama najviše odgovaraju.