Liposukcija zna da bude procedura koja menja život nabolje, uklanjajući vaše uporne masne naslage i čineći vas tanjim i samoupozdanijim. No, da li znate šta se dešava u mesecima i godinama nakon zahvata? Evo šta možete da očekujete.

Recept za uspešan oporavak od liposukcije

Iako ćete se već nakon nedelju dana od estetskog zahvata osećati ponovo svojim, prvih nekoliko meseci nakon liposukcije su ključni za oporavak. Premda će 90% vašeg inicijalnog otoka spasti do osme nedelje oporavka, ipak možda ćete iskusiti izvesne otoke narednih šest do devet meseci.

Takođe, možete da očekujete nekoliko poseta vašem estetskom hirurgu radi kontrole procesa oporavka od liposukcije. U tom periodu veoma je važno da ostanete strpljivi i optimistični. Istovremeno treba da pažljivo sledite sve vežbe i ograničenja po pitanju kretanja koja su vam prepisana od strane lekara.

Očuvanje rezultata liposukcije

Jednom kada ste se u potpunosti oporavili od liposukcije, spremni ste da uživate u svojim novim konturama. Masne ćelije uklonjene prilikom liposukcije ne mogu više da se vrate, ali to ne znači da više ne možete da se ugojite. I dalje možete da dobijete na težini na predelima tela koja nisu podvrgnuta zahvatu, što dalje može da utiče na pravilnu raspodelu težine i same rezultate procedure.

Kako biste bili sigurni da dobijate samo najbolje od liposukcije, pobrinite se da redovno vežbate i da se držite plana ishrane. Blago variranje u težini neće imati preveliki uticaj na vaše rezultate, ali u interesu vam je da izbegnete “nabacivanje” velikog broja kilograma.

Vreme se ne može usporiti

Dok su neki faktori pod vašom kontrolom, poput ishrane i vežbanje, postoji jedan činilac koji je van vašeg dosega - starenje. Proces starenja se odvija i nakon liposukcije, što zna da utiče na konture vašeg tela.

Međutim, uporne masne naslage nisu jedino što deluje na oblik tela. Kako godine prolaze, primetićete da vaša koža gubi elastičnost, te da počinje da “visi”. Ako vas ovo brine, obratite se nekoj od klinika za plastičnu i estetsku hirurgiju u Beogradu.