Ukoliko se ne bavite slikarstvom, onda verovatno niste čuli za blind ram. Blind ram je veoma neophodan alat za zatezanje slika. A u daljem tekstu možete saznati malo više o ovom alatu. 

Praktičnost blind rama

Razlog sve veće popularnosti ove tehnike je upravno njena praktičnost i činjenica da uz ovu tehniku kupovina rama za sliku nije potrebna, zbog same estetičnosti krajnjeg rezultata. 

Osim svoje estetske prednosti, blind ram se neophodan za zatezanje slika. Time se postiže napetost i ravnoteža jednog platna. Blind ramen se postiže stablinost osnove, čime se sprečava deformisanje samog platna tokom dužeg vremenskog perioda. 

Prednosti blind rama

Blind ramovi su dostupni u raznim veličinama, ali tipične su debljine između 2 i 4 centimetara.  Tanji ramovi se koriste radi suptilnijeg izgleda, dok deblji ramovi pružaju slici veću dubinu i više se ističu. 

Još jedna od prednosti blind rama je to što omogućava dodatno ukrašavanje slike. Nakon što zategnete sliku na blind ramu, vi možete da odlučite da je ostavite tako ili da nađete ram po vašoj želji. Ukoliko želite kasnije da zamenite ram, taj proces biva mnogo lakši uz blind ram, jer je slika već zategnuta i teže ju je oštetiti. 

Najbolje mesto gde možete dobiti mnogo više informacija i mnogo korisnih trikova su upravo škole slikanja u Beogradu. Tamo ćete, uz odličnu edukaciju, ispraksovati svoje slikarske veštine.