U svetu obućarstva postoji veština koja čini čuda za vaše omiljene cipele - to je pendžetiranje. Ova tehnika omogućava produženje trajnosti i kvaliteta obuće na takav način da bi svi nakon kupvoine obuće pravo kod obućara trebali da se uputimo.

Šta podrazumeva pendžetiranje?

Pendžiranje predstavlja ključan korak u očuvanju obuće. Za kožne cipele, ovo podrazumeva dodavanje zaštite od vlage i habanja đonova. Kod gumene obuće, pendžetiranje sprečava brzo trošenje i omogućava im duži životni vek.

Kada je najbolje odraditi pendžetiranje?

Bitan je trenutak kada treba razmotriti pendžetiranje. Šusteri, tj. obućari preporučuju da se to uradi pri prvom znaku habanja, pre nego što se đonovi potpuno istroše. Na ovaj način, cipele će zadržati svoj izgled i funkcionalnost duže vreme.

Pendžiranje nije samo ulaganje u obnovu obuće, već i u vaš komfor. Osim što produžava vek trajanja obuće za značajan period, ova tehnika može vam pomoći da uštedite novac, jer nećete morati često kupovati nove cipele. Održavanje obuće kroz pendžetiranje nije samo praktično, već i mudro.

Umesto da se odreknete svojih omiljenih cipela nakon prvih tragova habanja, razmotrite ovu tehniku i obratite se obućaru u Beogradu koji će vašim starim cipelama udahnuti novi život.