U 21. veku, gde digitalna komunikacija dominira, štambalj se smatra zastarelim sredstvom. Ipak, ne bi trebalo podcenjivati moć koju ova mala oznaka identiteta nosi. Štambilj je, zapravo, više od običnog komada gume sa gravurom. To je simbol autoriteta, autentičnosti i profesionalnosti.

Da li je štambilj kao takav i dalje bitan?

Isprva se stambilj čini kao mali uređaj koji samo ostavlja otisak na papiru ili možda nekoj drugoj površini. Međutim, ova mala naprava ima dublje značenje. Štambilj nosi sa sobom pečat nečijeg identiteta ili organizacije. Bilo da je u pitanju lični ili poslovni štambilj, on se koristi kao potvrda autentičnosti ili kao sredstvo za označavanje zvaničnih dokumenata. Njegova fizička prisutnost pruža osećaj autentičnosti i ozbiljnosti.

Dizajn

Jedan od bitnijih aspekata štambilja je sam dizajn. Štambilj može biti jednostavan ili kreativan i upečatljiv. S obzirom da dolaze u različitim oblicima, veličinama i bojama mnoge kompanije ih koriste kao marketinški alat. Sitnice danas privlače korisnike, te je ovo odličan početak dobre brending strategije, i privlačenje pažnju korisnika. 

Šta je sve potrebno za izradu Štambilja

Postoji različita dokumentacija koja je potrebna za izradu štambilja u zavisnosti od toga koji tačno štambilj želite da izradite. S obzirom da je potkategorija mnogo, radi najpreciznijih informacija, predlažemo da kontaktirate pečatoresca u Beogradu, koji će moći da vam kažu šta vam je sve od dokumentacije potrebno i kako funkcioniše ceo proces.