Zatvori
  • 011info Belgrade guide English version
  • 011info Beogradski vodič
CVEĆARA DAHLIA

CVEĆARA DAHLIA

Cveće, cvećare Beograd

Radno vreme

Ponedeljak 09:00 - 21:00
Utorak 09:00 - 21:00
Sreda 09:00 - 21:00
Četvrtak 09:00 - 21:00
Petak 09:00 - 21:00
Subota 09:00 - 21:00
Nedelja 09:00 - 21:00

GSP

  • Autobus: 23, 37, 49, 51, 52, 53, 58, 88, ada1, E2, E5

Dodatne Lokacije

Korisne informacije

Cvećara Dahlia na Banovom Brdu, u ulici Nikolaja Gogolja 12a otvorena je za ljubitelje cveća od 9-21h.

CVEĆARA DAHLIA JE POSTALA ČLANICA MEĐUNARODNE ORGANIZACIJE ZA DOSTAVU CVEĆA  „INTERFLORA“.
Isporukom je pokrivena teritorija Beograda, a u cvećari Dahlia možete poručiti i poslati cveće u svet preko jedne od mnogobrojnih članica „INTERFLORE“.
„Interflora“ pokriva sve kontinente.

Iz naše cvećare u vaše domove donosimo:

* cvetne aranžmane od klasičnih do apstraktnih oblika za sve prilike:
   - venčanja: bidermajeri, buketi, stoni aranžmani, girlande
   - rođendane: buketi, aranžmani u različitim posudama (korpama od pletenog pruća, čašama, ukrasnim tikvama neobičnih oblika)
   - koktele: aranžmani prema tipu manifestacije i enterijera
   - venci i suze
* saksijskog cveća-veliki izbor za enterijer
* sadni materijal-raznovrsna ponuda za vašu baštu (ruže, puzavice, ukrasno šiblje, nisko drveće, perene, rasad jednogodišnjeg i dvogodišnjeg cveća, sadnice voćaka)
* povrća, začinskog bilja, sredstva za prehranu cvetno i lisnodekorativnog saksijskog cveća
* ukrasne tikvice i jestive bundeve (raznih kolorita i oblika)
* bundeve za Halloween (ukrasi za Noc veštica - Halloween)
* suvo cveće-aranžmani, buketići
* stručni saveti iz hortikulture
* dostava na željenu adresu

Da li postoji nešto tako savršeno kao cvet,taj najfiniji detalj koji priroda može stvoriti?

Ako ne postoje uslovi za uzgoj saksijskih biljaka, svaki prostor se može oplemeniti svežim buketom ili aranžmanom. Ove sezone izuzetno je popularan takozvani poljski buket,sačinjen od mnoštva raznovrsnog cveća, zanimljivih plodova i detalja,ukrasnih i aromatičnih trava koji ga čine lepršavim i ističu bogatstvo boja i mirisa. Za one koji su manje hrabri nudimo jednostavnije kompozicije,pravilne forme,umerenije boje i kontraste. koji iako već viđeni uvek su lepi i upečatljivi. Ako ste naklonjeni izrazitoj ekstravaganciji,jedinstvenom izrazu i neponovljivom stilu,opet imamo rešenje za vas:igraćemo se sa listovima, spajati nespojivo,stvarajući sklop nestvarnog i neponovljivog.

Poklonite korpu cveća za svaku priliku: nezamenljive ruže za venčanje ili veseli suncokret za one koji duhom zauvek ostaju mladi.

Možda neka tikvica punjena cvećem ili korpa sa voćem?

Izbor je vaš,a nama prepustite da sa zadovoljstvom ostvarimo vaša maštanja. Za njen najlepši dan~cvećara Dahlia pruža moderan i stilski venčani buket po njenom liku stvoren,aristokratski beo,kraljevski crven,romantično ružičast...

Smeran, koketan ekcentričan, raskošan,ali uvek skladan,jasan i svečan. Cveće na ruci ili reveru-mali ali bitan detalj,ukrašavanje svećnjaka, stoni aranžmani,girlande. Sam termin pejzažna arhitektura ističe suštinu:govorimo o oblikovanju prostora uz pomoć biljaka. Parkovi, ozelenjene ulice, čak i drveće i žbunje u okviru vaše bašte ili na terasi uvek izazivaju pozitivnu reakciju. Sivilo betona kojim smo okruženi u megalopolisim mora se ulepšati biljkama. Sa strahopoštovanjem i divlenjem gledamo stogodišnje hrastove u monumentalnom parku ili raznobojne cvetne leje koje se pružaju u nedogled.

Postoje razne vrste i forme biljaka kojima se uspešno ostvaruje željeni efekat.Prostrani parterni parkovi po ugledu na one iz rimskog doba ili perioda francuskog baroka sa geometrijskim formama, savršeno negovanim travnjacima i pravilno oblikovanim šimširima.

Možda sasvim različiti tzv.

Engleski parkovi u potpuno prirodnoj formi sa vrbama,sa vresom i cvetnim žbunovima...

Ako volite kamen i vodu,preporučujemo nešto u japanskom stilu,lokvanje i perunike,patuljasta bonsai stabla ili hortenzije ogromnih cvetova.

Biljkama se sve može postići:puzavim ružama koje cvetaju celo leto sakrićemo neugledan zid.Grm žute forzicije cveta već u rano proleće,a niz vertikalnih četinara stvara najlepšu živu ogradu.Kombinacija perenskog(trajnog) i sezonskog cveća čini vaš cvetnjak stalno živim i obojenim a puzavice i polegle forme ostvaruju savršenu kompoziciju sa žalosnim vrbama i omorikama koje streme ka visinama.

Ulepšajte svoj životni prostor pripitomljavajući prirodu i oblikujući je po svojoj zelji. Priroda koja traje- ukoliko ne postoje uslovi u vašem domu ili poslovnom prostoru za uzgoj saksijskih biljaka preporučujemo vam aranžman ili buket od suvog cveća.

Raznih boja i oblika uzgajamo i aranžiramo sledeće vrste:echinops ritro, setaria, chartamus, nigela, bupleurum, molucela...

Ukrasne tikve (Cucurbita Pepo) - neke od ovih čarobnica su poreklom iz Indije, cvećara Dahlia je jedinstvena po izboru koje nudi raznih oblika i kolorita.

Foto

Video

Vrste plaćanja

Kartice Čekovi Putem administrativne zabrane / rate