Zatvori
  • 011info Belgrade guide English version
  • 011info Beogradski vodič
CENTAR ZA LOGOPEDIJU - HIGIA LOGOS

CENTAR ZA LOGOPEDIJU - HIGIA LOGOS

Defektologija, logopedija Beograd

Radno vreme

Ponedeljak 08:00 - 20:30
Utorak 08:00 - 20:30
Sreda 08:00 - 20:30
Četvrtak 08:00 - 20:30
Petak 08:00 - 20:30
Subota 09:00 - 15:00
Nedelja ne radimo

GSP

  • Autobus: 25p, 74, 23, 16, 25

Dodatne Lokacije

Korisne informacijeLogopedski centar Higia Logos uspešno radi od 2005. godine u Beogradu, a osnovna oblast našeg delovanja je dijagnostika i tretman poremećaja iz autističnog spektra, poremećaja glasa, govora, jezika, sluha, čitanja i pisanja, kod dece različitih uzrasta.

Sa posebnim zadovoljstvom ističemo da smo u novembru 2015. godine proslavili desetogodišnji jubilej rada logopedskog centra Higia Logos.

Naš tim čine vrhunski stručnjaci, koji poseduju dugogodišnje iskustvo. Rad se sprovodi u prijatnom prostoru na 200m2, koji je namenski opremljen za rad sa decom koja imaju neke od govornih/komunikacionih smetnji.

Prvi pregled obavlja stručni tim vrhunskih stručnjaka - logopeda sa dugogodišnjim iskustvom, psihologa (REBT i Geštalt), po potrebi uključujemo stručne saradnike iz najeminentnijih ustanova naše zemlje (dečije psihijatre, ORL lekare i defektologe drugih profila: surdolozi, oligofrenolozi, somatopedi).

U svom radu koristimo pored tradicionalnih i  najsavremenije metode i tehnike, koristimo i metodu neuro-feedback-a koja je veoma aktuelna u svetu. To je jedinstveni oblik učenja samoregulacije fizioloških i moždanih funkcija koji značajno skraćuje vreme tretmana za trening snižene  pažnje, disleksičnih poremećaja, specifičnih smetnji i učenja. Neuro-fidbek tehnika veoma je uspešna u otklanjanju tikova, mucanja.
Pored Neuro-fidbek metode radimo i Tomatis metodu i Forbrain feedback.

U našem logopedskom centru možete nabaviti i priručnik Progovorilica, autorke Tanje Lukovac mastera defektologije- logopeda. Ovaj priručnik sadrži 72 kartice u boji gde su obostrano predstavljene ilustracije sa prvim i najučestalijim rečima i frazama koje pomažu pri progovaranju. Takođe, možete kupiti knjige našeg istaknutog dečijeg psihijatra prof. dr Svetomira Bojanina.

O Senzornoj integraciji

Senzorna integracija (SI) je način na koji naš nervni sistem obrađuje informacije (čulne osećaje, nadražaje) pristigle u mozak iz spoljašnje sredine i iz samog tela, a u cilju njihovog smislenog korišćenja. Disfunkcija SI pojavljuje se kada su mozak i nervni sistem u nemogućnosti da adekvatno integrišu čulne informacije. Kada se javi takvo stanje, te informacije se interpretiraju na pogrešan način što ima posledicu smetnje u percepciji, ponašanju i učenju. Ponašanje deteta sa “lošom” SI su:

  1. nedovoljno osetljivo (npr. ima visoku toleranciju za bol, voli preterano začinjenu hranu…),
  2. preterano osetljivo (npr. na jako svetlo, zvukove, pokrete),
  3. kombinacija hipo i hiper osetljivosti (npr. dete je neprekidno u pokretu, ili se brzo umara, ima veću potrebu za snom).

Deca sa poremećajem SI često su vrlo zbunjena, uznemirena ili razdražljiva. Poremećaj SI često se javlja kod dece sa ADHD-om, autističnim poremećajem, cerebralnom paralizom, zakasnelim razvojem govora, smetnjama u učenju, ali se može javiti i kod osoba koje nemaju nikakvih drugih poteškoća i prosečnih su intelektualnih sposobnosti. Tretman dece sa ovim poremećajem treba da obuhvati: Logopedski tretman, podsticanje razvoja grube i fine motorike, podsticanje i razvoj čulne osetljivosti i opažanja, Reedukciju psihomotorike, ”Modifikaciju” ponašanja.

Higia Logos – logopedski centar  u drugoj deceniji uspešno sa Vama!

Više o našem osoblju možete pogledati >> OVDE

Higia Logos, logopedski centar, Mirijevski bulevar 17b, Karaburma, Beograd 011/2970-774

 

 

Tagovi:

rehabilitacija govora i jezika, neurofeedback, deficit pažnje, govorno-jezička patologija, usluge iz domena psihologije za decu, floortime tretmani, ABA terapija za decu sa autizmom, dijagnostika govornih problema, nerazumevanje govornih naloga, nerazvijena neverbalna komunikacija kod dece

Foto

CENTAR ZA LOGOPEDIJU - HIGIA LOGOS Defektologija, logopedija Beograd

Video