Zatvori
CENTAR ZA LOGOPEDIJU - HIGIA LOGOS Defektologija, logopedija Beograd translate.Član 5 godina

CENTAR ZA LOGOPEDIJU - HIGIA LOGOS

Defektologija, logopedija Beograd
Akcija
Pohvalite Bio / Bila sam ovde Ocenite nas Prijavite grešku! Pošaljite poruku

Radno vreme

Ponedeljak 08:00 - 20:30
Utorak 08:00 - 20:30
Sreda 08:00 - 20:30
Četvrtak 08:00 - 20:30
Petak 08:00 - 20:30
Subota 09:00 - 15:00
Nedelja Ne radimo

GSP

  • Autobus: 25p, 74, 23, 16, 25

Dodatne Lokacije

Korisne informacije

Parking

Logopedski centar Higia Logos uspešno radi od 2005. godine u Beogradu, a osnovna oblast našeg delovanja je dijagnostika i tretman poremećaja iz autističnog spektra, poremećaja glasa, govora, jezika, sluha, čitanja i pisanja, kod dece različitih uzrasta.

Sa posebnim zadovoljstvom ističemo da smo u novembru 2015. godine proslavili desetogodišnji jubilej rada logopedskog centra Higia Logos.

Naš tim čine vrhunski stručnjaci, koji poseduju dugogodišnje iskustvo. Rad se sprovodi u prijatnom prostoru na 200m2, koji je namenski opremljen za rad sa decom koja imaju neke od govornih/komunikacionih smetnji.

Prvi pregled obavlja stručni tim vrhunskih stručnjaka - logopeda sa dugogodišnjim iskustvom, psihologa (REBT i Geštalt), po potrebi uključujemo stručne saradnike iz najeminentnijih ustanova naše zemlje (dečije psihijatre, ORL lekare i defektologe drugih profila: surdolozi, oligofrenolozi, somatopedi).

U svom radu koristimo pored tradicionalnih i  najsavremenije metode i tehnike, koristimo i metodu neuro-feedback-a koja je veoma aktuelna u svetu. To je jedinstveni oblik učenja samoregulacije fizioloških i moždanih funkcija koji značajno skraćuje vreme tretmana za trening snižene  pažnje, disleksičnih poremećaja, specifičnih smetnji i učenja. Neuro-fidbek tehnika veoma je uspešna u otklanjanju tikova, mucanja.
Pored Neuro-fidbek metode radimo i Tomatis metodu i Forbrain feedback.

U našem logopedskom centru možete nabaviti i priručnik Progovorilica, autorke Tanje Lukovac mastera defektologije- logopeda. Ovaj priručnik sadrži 72 kartice u boji gde su obostrano predstavljene ilustracije sa prvim i najučestalijim rečima i frazama koje pomažu pri progovaranju. Takođe, možete kupiti knjige našeg istaknutog dečijeg psihijatra prof. dr Svetomira Bojanina.

Tomatis® metoda

Tomatis® metoda je komplementarno sredstvo većine terapijskih  podrški. Omogućuje umnožavanje dobijenih rezultata i na taj način značajno smanjuje trajanje tradicionalnog terapijskog ili medicinskog plana. Može se koristiti u bilo kojem uzrastu (deca, odrasli ili stariji) kako bi se pomoglo u borbi protiv većine teškoća i poremećaja.

Pročitajte više na našem sajtu: http://logoped.org.rs/tomatis-metoda/

O Senzornoj integraciji

Senzorna integracija (SI) je način na koji naš nervni sistem obrađuje informacije (čulne osećaje, nadražaje) pristigle u mozak iz spoljašnje sredine i iz samog tela, a u cilju njihovog smislenog korišćenja. Disfunkcija SI pojavljuje se kada su mozak i nervni sistem u nemogućnosti da adekvatno integrišu čulne informacije. Kada se javi takvo stanje, te informacije se interpretiraju na pogrešan način što ima posledicu smetnje u percepciji, ponašanju i učenju. 

Poremećaj SI često se javlja kod dece sa ADHD-om, Autističnim spektrom poremećajem,Cerebralnom paralizom, zakasnelim razvojem govora, smetnjama u učenju, ali se može javiti i kod osoba koje nemaju nikakvih drugih poteškoća i prosečnih su intelektualnih sposobnosti. 

Tretman dece sa ovim poremećajem treba da obuhvati: Logopedski tretman, podsticanje razvoja grube i fine motorike, podsticanje i razvoj čulne osetljivosti i opažanja, Reedukciju psihomotorike, ”Modifikaciju” ponašanja.

Higia Logos – logopedski centar  u drugoj deceniji uspešno sa Vama!

Više o našem osoblju možete pogledati >> OVDE

Higia Logos, logopedski centar, Mirijevski bulevar 17b, Karaburma, Beograd 065/865-12-50

 

 

Tagovi:

rehabilitacija govora i jezika, neurofeedback, deficit pažnje, govorno-jezička patologija, usluge iz domena psihologije za decu, floortime tretmani, ABA terapija za decu sa autizmom, dijagnostika govornih problema, nerazumevanje govornih naloga, nerazvijena neverbalna komunikacija kod dece

Foto


Video