Asocijacija "Svetski mir, obrazovanje i kultura" organizuje u saradnji sa Dečijim kulturnim centrom Beograd izložbu tradicionalnih japanskih lutaka. Svečano otvaranje izložbe najavljeno je za 26. oktobar u 14 časova u Galeriji DKCB, Takovska ulica br. 8, a biće organizovano i prikazivanje japanskih animiranih filmova (anima), kao origami radionica. 

Na ovoj izložbi posetiocima će biti prikazane tradiconalne Ohinasama lutke koje se prave specijalno za "Dan devojčica" (3. mart), kada se za njihovo zdravlje, blagostanje i srećnu udaju prave kompleti od najmanje petnaest lutkica koje se izlažu na sedam stepenika koji predstavljaju sklapanje svetog braka cara i carice. Takođe, biće predstavljene i Gogacu lutke koje se izlažu za "Dan dečaka" (5. maj), a u pitanju su lutke ratnika i divljih životinja koje simolizuju hrabrost, zdravlje i snagu muške dece. Izožbu čine i druge zanimljive japanske lutke koje nisu samo igračke za decu, već i odraz japanskog života, kulture i običaja. 

Saradnja SOKA asocijacije i DKCB počela je organizovanjem izložbe dečijih radova iz preko sto zemalja 2001. godine, a posetioci će moći da se upoznaju sa japanskom kulturom ili obnove svoje znanje sve do 2. novembra kada je predviđeno zatvaranje izložbe.