ŠABAČKI SLATINAC

Domaća kuhinja Beograd

Adresa: Save Maškovića 5, Voždovac
Beograd Telefon: 011/2464-090

4/ 5stars

Ne tako davno, pre 27 godina, na pola puta od Beograda do Kumodraža, odmah kod poslednje stanice tramvaja, Šapčanin Živan Trifunović otvori svoj restoran i nazva ga Šabački Slatinac! Još od tog vremena pa sve do danas, restoran postade poznat po svojoj dobroj, narodnoj kuhinji. Ko god je došao tada, morao je primetiti Živanovu kuhinju gde on peče ćevape i šnicle, dimi kobasice i secka crevca i papričice. Kafana Šabački Slatinac od svog početka stavljala akcenat na hranu, te je po dobroj hrani i postala poznata.
Ljubitelji kapljice, domaće i skoro familijarne atmosfere širili su svoj glas o ukusnim i porcijama spremljenim od ruke majstor Žike, kako ga svi inače znaju, te danas ta nekada mala i na brzinu otvorena kafanica ima reputaciju koja se širi, poput bujice, celim Beogradom, Srbijom, a i putem interneta, po celom svetu. Ono sto je tada započeto i dalje živi.
Danas Šabački Slatinac vode njegovi sinovi koji se trude da idu utabanim stazama uspeha koje je te davne 1981 započeo Živan Trifunović. Restoran vam nudi i mogućnost organizovanja raznih proslava, svadbi, poslovnih ručkova kao i večera. Restoran Vam nudi mogućnost organizovanja proslava nedeljom. Kapacitet do 50 ljudi.

Sa poštovanjem,

Šabački Salatinac.