Zatvori
Treba vam majstor, frizer, rezervacija u restoranu ili neka druga usluga ili pomoć u Beogradu, a nemate vremena da tražite?
Treba vam majstor, frizer, rezervacija u restoranu ili neka druga usluga ili pomoć u Beogradu, a nemate vremena da tražite?

Koliko kalorija imaju gazirana pića?

Gazirana pića su nam dostupna u različitim kategorijama i vrstama za svačiji ukus i potrebe. Ono što imaju zajedničko je to da nam "golicaju nepca" zahvaljujući procesu karbonizacije, koji može biti prirodan u slučaju prirodno gaziranih mineralnih voda ili urađen naknadno kao u slučaju naših omiljenih gaziranih sokova i sličnih napitaka.

Prirodno gazirane vode koje pijemo u Srbiji nam dolaze iz raznih prirodnih izvora i obično su obogaćene vitaminima i mineralima. Kada je reč o hidrataciji organizma, gazirana voda ima identične vrednosti kao i negazirana, ali je treba konzumirati u umerenijim količinama jer može da izazove gasove. U umerenim količinama, gazirana voda može da pomogne varenju.

Gazirani sokovi su nam dostupni u Srbiji kao klasična slatka pića koja sadrže visok procenat ugljenih hidrata oko 39-40gr po limenci i u proseku imaju oko 140 kalorija. Takođe sadrže i relativno visoke vrednosti sodijuma, oko 45mg po limenci.

Ako vodite računa o unosu šećera, postoje i brojne nisko-kalorične verzije popularnih gaziranih sokova koji imaju 0 kalorija i 0% dodatog šećera, mada i dalje sadrže relativno visok nivo sodijuma (oko 45mg po limenci).

Ako želite i dalje da uživate u gaziranim pićima ali ne želite da uvećate unos šećera, postoje razne vrste gaziranih voda sa dodatim ukusima voća koje mogu zadovoljiti potrebu za gaziranim sokovima kod ljudi koji pokušavaju da umanje njihov unos.

U sledećoj tabeli pogledajte kalorijsku vrednost različitih vrsta gaziranih pića.

Namirnica Količina Kalorije
7up 100ml 44 cal
Bitter Lemon 100ml 34 cal
Coca Cola 100ml 42 cal
Coke Zero 100ml 0 cal
Diet Cola 100ml 1 cal
Dijetalni Pepsi 100ml 0 cal
Fanta 100ml 39 cal
Fanta Zero 100ml 0 cal
Gatorade 100ml 25 cal
Ledeni čaj 100ml 27 cal
Limunada 100ml 42 cal
Pepsi 100ml 44 cal
Sprite 100ml 37 cal
Sprite Zero 100ml 0 cal
Tonik 100ml 35 cal

Izrada personalizovanog jelovnika
Personalizovane preporuke
Recepti za sva jela iz jelovnika
Online kontrole i praćenje
Korekcije jelovnika
Preporuke za put

Nutricionista Beograd - Jedi i pobedi
Sponzor stranice "Kalorijska vrednost" - Jedi i pobedi - Nutricionista Beograd.