Zatvori

Koliko kalorija ima musli?

Musli je žitarični doručak koji može da ima različite sastojke, ali klasična smesa sadrži ovsene pahuljice, razne vrste semenki, orašastih plodova i sušenog voća. Klasična musli smesa ne sadrži dodati šećer, ali neki proizvođači ga dodaju svojim smesama muslija.

Nutritivne vrednosti muslija zavise od njegovog sadržaja, ali klasičan musli pruža visok sadržaj vlakana, dosta ugljenih-hidrata, skroman procenat proteina iz orašastih plodova i brojne vitamine i minerale koji zavise od njegovih sastojaka. Musli se obično konzumira sa mlekom ili jogurtom, što obezbeđuje dodatan izvor proteina.

Smatra se za odličnu opciju za doručak jer dugo drži sitost i pomaže varenju zahvaljujući svom visokom sadržaju vlakana. Treba ga konzumirati umereno ako pokušavate da izgubite na kilaži jer zbog sušenog voća, orašastih plodova, a ponekad i dodatog šećera koji sadrže neke vrste muslija, musli može da bude iznenađujuće nabijen kalorijama i da vam omete ciljeve. Preporučuje se njegovo konzumiranje samo ujutro za doručak i uz dodatak svežeg voća.

U sledećoj tabeli pogledajte kalorijsku vrednost različitih vrsta muslija.

Namirnica Količina Kalorije
Corn Flakes 100g 357 cal
Crunch od suvog grožđa 100g 355 cal
Musli 100g 336 cal
Ovsena kaša 100g 375 cal

Izrada personalizovanog jelovnika
Personalizovane preporuke
Recepti za sva jela iz jelovnika
Online kontrole i praćenje
Korekcije jelovnika
Preporuke za put

Nutricionista Beograd - Jedi i pobedi
Sponzor stranice "Kalorijska vrednost" - Jedi i pobedi - Nutricionista Beograd.