Zatvori
Treba vam majstor, frizer, rezervacija u restoranu ili neka druga usluga ili pomoć u Beogradu, a nemate vremena da tražite?
Treba vam majstor, frizer, rezervacija u restoranu ili neka druga usluga ili pomoć u Beogradu, a nemate vremena da tražite?

Koliko kalorija ima salama?

Salame su nam dostupne u raznim oblicima i sastavima i na našim prostorima su izuzetno popularne kako za doručak, tako i kao predjela na slavama i sličnim trpezama. Pod "kišobran" salama mogu se svrstati klasične salame sa naših prostora kao što su pileća, posebna, izletnička, đačka i slične, ali i široke kobasice poput mortadele koje se konzumiraju u odrescima umesto u celini.

Zbog različitog sastava raznih vrsta kobasica i salama, sve one imaju svoj zaseban profil hranjivih materija. S obzirom da se sve osim vegeterijanskih i veganskih verzija popularnih salama prave od mesa, to znači da sve imaju visok sadržaj proteina i vitamina B12. Salame mogu da budu dobar izbor za gubitak kilograma, konkretno u slučajevima nisko-masnih salama kao što su pileća i ćureća prsa u kobasici.

Međutim ipak ih treba konzumirati umereno i opreznije nego ne-prerađeno meso jer gotovo sve salame imaju prilično visok nivo soli i mogu izazvati probleme ljudima koji pate od visokog krvnog pritiska.

U sledećoj tabeli pogledajte kalorijsku vrednost različitih vrsta salama.

Namirnica Količina Kalorije
Ćureća salama 100g 152 cal
Goveđa salama 100g 375 cal
Salama 100g 336 cal

Izrada personalizovanog jelovnika
Personalizovane preporuke
Recepti za sva jela iz jelovnika
Online kontrole i praćenje
Korekcije jelovnika
Preporuke za put

Nutricionista Beograd - Jedi i pobedi
Sponzor stranice "Kalorijska vrednost" - Jedi i pobedi - Nutricionista Beograd.